Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Kismama-kisgyerek

A stressz és a fogantatás

A  mai ember életében a stressz sajnálatosan már egy természetes állapottá vált. Őseink számára a veszélyek mindig kézzelfoghatóak voltak. A modern ember élete azonban telis-tele van megfoghatatlan, szimbolikus veszélyekkel, melyeket már nem is észlelünk. Egész életünket végigkíséri a megfelelési kényszer, az állandó alkalmazkodás és teljesítés, a hajsza, az anyagi problémák, a boldogtalan kapcsolatok, stb. Mindezek egyéntől függően “stresszelőek”, ki mennyire bírja a gyűrődést.

Tovább olvasom »

Így ápold a baba bőrét télen

Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.

Tovább olvasom »

Starttól a célig

Aki szülő, tudja, nem kívánhat többet, mint gyermeke egészségét és örömét. Ebben segít a mozgás. Amellett, hogy egyszerre szentesíti a célokhoz vezető eszközöket, kiegyensúlyozott ölelést ígér azoktól, akiket a legjobban szeretünk. Nézzünk bele a gyerekek és a sport közös világába!

Tovább olvasom »

Megtörtént eset – erre figyelj, ha gyermek bőrápolásról van szó!

Vegyük távcső alá a bőrápoló szereket! Valóban a legrádább a legjobb? Könnyű elveszni a rengeteg termék közt. Különösen akkor, ha gyermekünknek vásárolunk, hiszen a bababőr a legérzékenyebb, a különböző márkák szlogenjei szerint viszont természetesen az adott termék lesz a legjobb minden gyermeknek… Egy megtörtént eseten keresztül elmesélem nektek, mire kell figyelni ilyenkor, és mi a megoldás, ha már megörtént a baj.

Tovább olvasom »

Antioxidánsokkal a fogamzás elősegítésére? Igen!

“Hallottam már az antioxidánsokról, de szerepüket más kontextusban véltem felfedezni. Hogyan segítenek nekem a fogamzásban?” Legfőképp szervezetünk alapegységeinek, azaz a sejtjeinknek a megvédésével. Ahogyan korábbi cikkeinkben is értekeztünk, szerveztünk folyamatosan ki van téve a káros hatásoknak, legyen az a táplálkozás során bevitt méreganyag, az életmódváltással bekövetkező hormonális probléma, a nem elegendő alvás és regenerálódás vagy a stressz. Ilyenkor úgynevezett szabadgyökök képződnek a szervezetben, amelyek öregítik, rombolják a sejtjeinket. Ezeknek a szabadgyököknek a kivédésére termeli a szervezet az antioxidánsokat.

Tovább olvasom »

Így mentsd meg a picit az őszi betegségektől!

Ugyan naptár szerint még nincs tél, de az idő már elkezdett téliesre fordulni. Rosszul esnek a nyirkos, hideg, ködös napok, s a téli idő szele is szó szerint megérint bennünket. A közösségbe járó gyerekeknél is elkezdődik a „beteges” időszak, nem ritka, hogy az őszi-téli hónapokban gyakran többet köhécselnek, mint amennyit egészségesek.

Tovább olvasom »

A nap, amikor megpillantottam a jövőt

A lány fiatal volt, szép, törékeny, a fiú fiatal, kedves, határozott. Ahogy ültek a két, egymáshoz közel húzott széken, újra és újra rájuk tévedt a pillantásom. Pedig nem őket kellett volna nézegetnem, hanem azt, mi játszódik le a kör közepén.

Tovább olvasom »

Aktív életmód a terhesség alatt is

A testmozgás, a sport mindig fontos egy egészséges életmód kialakításában, azonban a terhesség közeledtével ennek fokozottan nő a jelentősége. A legjobb, ha már a terhesség előtt is része az életünknek a sport, azonban annak kezdete után sem késő elkezdeni a testmozgást.

Tovább olvasom »

Az omega-3 és a gyerekek

Az agy és idegrendszer legintenzívebb fejlődési szakasza a születés előtti harmadik trimesztertől körülbelül 14 éves korig tart.
Gyermekünk egészséges fejlődéséért ebben a periódusban tehetjük a legtöbbet, lerakhatjuk sikeres jövőjének alapjait.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről