vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Kismama-kisgyerek

7 tipp, hogy a Te gyermeked/unokád egészséges maradjon

A gyerekek, különösen a kicsik, mindig olyan ételeket esznek, melyek rendelkezésre állnak otthonukban. Éppen ezért kell szigorúnak lenned, ami a megvásárolt élelmiszereket illeti, vagyis jól nézd át azokat az ételeket, melyeket az asztalra helyezel vagy ízelítőnek használsz. Múltkor arról írtam, hogy milyen borzasztó állapotban van gyermekeink egészsége, most megmutatom a probléma megoldását is:

Tovább olvasom »

A tökéletes, stresszmentes munka kismamáknak

Otthonról dolgozni ma már nem csak álom, a home office mindennapi jelenséggé vált az utóbbi években. Vannak azonban élethelyzetek, amikor ez sem ad elegendő szabadságot – ilyen például a várandósság ideje, vagy a kisgyermek nevelés időszaka ovi/bölcsi előtt. Mit tegyünk ilyenkor? Nem dolgozni tűnik a legegyszerűbbnek, de ez nem mindig a legjobb megoldás. Létezik-e megfelelően rugalmas munka?

Tovább olvasom »

Így ápold a baba bőrét télen

Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.

Tovább olvasom »

Így kezeld hatásosan a picik légúti betegségeit, ha már beütött a baj

Mint múlt héten már megírtam, megjött a rossz idő, a kisgyermekek betegségi szezonja. A legjobb kezelés a megelőzés, így nagyon ajánlom mindenki figyelmébe azt az írást, hisz mindenkinek jobb, ha megelőzzük a bajt. De sajnos a megfázás, és a vele járó légúti megbetegedések nagyon gyakoriak ősszel még odafigyelés mellett is, hisz a bölcsi/óvoda/iskola igazi bacitanya, valamint a gyerekek hajlamosak nem felvenni a meleg ruhákat, amiket reggel rájuk adunk.

Tovább olvasom »

Így mentsd meg a picit az őszi betegségektől!

Ugyan naptár szerint még nincs tél, de az idő már elkezdett téliesre fordulni. Rosszul esnek a nyirkos, hideg, ködös napok, s a téli idő szele is szó szerint megérint bennünket. A közösségbe járó gyerekeknél is elkezdődik a „beteges” időszak, nem ritka, hogy az őszi-téli hónapokban gyakran többet köhécselnek, mint amennyit egészségesek.

Tovább olvasom »
terhesseg

Így készülj az anyaságra! – 1.

Tudod-e hogy sok esetben mi lehet az oka annak, hogy nem jön el a várva várt baba a családba? Nem is gondolod, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolja a gyermekáldás esélyét.

Egyre gyakrabban halljuk, hogy egy pár több éves kapcsolata alatt sem születik baba, annak ellenére, hogy mindkét szülő a kivizsgálások után teljesen alkalmas a gyermekvállaláshoz. Ilyen esetben tovább kell kutakodnunk, hogy az életmódunk és a lelki állapotunk nem áll-e útjában a várva várt gyermeknek.

Nemcsak akkor kell megnyomnod magadon a kéziféket, ha megtudod, babát vársz. Már a terhesség előtt is úgy kell élned, hogy leendő gyermeked ne szenvedjen semmiben sem kárt. Azért az sem jó, ha a fejed tetejére állsz.

Tovább olvasom »

Boldog anya – boldog baba?

A baba születésének első pillanatától az édesanyák egyik fő törekvése, hogy boldog és egészséges gyermeket neveljenek. Eközben azonban nagyon sokan elfeledkeznek egy fontos dologról: önmagukról.b

Tovább olvasom »

Az egészséges táplálkozást nem lehet elég korán kezdeni!

Korunk egyik legfelkapottabb témája évek óta a helyes, egészséges táplálkozás. De többnyire azért kerül szóba, mert a felnőttek fogyni akarnak, vagy tovább, egészségesebben élni, esetleg valamilyen intolerancia miatt kényszerülnek rá. Mindegyik eset fontos, viszont szerintem nem kap elég figyelmet egy hasonlóan meghatározó témakör, a kisgyerekek étkezése. Pedig bizonyított tény, hogy akit fiatalon az egészséges táplálkozásra nevelnek, sokkal könnyebben tartja magát ehhez később is.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről