Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Egészség

Brazil dió – a pajzsmirigy barátja

A brazil dió E-vitaminban nagyon gazdag és a szelénnel együttműködve óriási segítséget jelent az immunrendszer megerősítéséhez. Ezenkívül tartalmaz még fehérjét, szénhidrátot, B-vitamint, kalciumot, rezet, cinket, magnéziumot és vasat.

Tovább olvasom »

Gyógynövények hatása az életünkre

Érdekes jelenség, hogy a tudomány fejlődésével egyre szélesebb körű gyógymódokat fedeznek fel, mégis azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi években a gyógynövényekkel és a természetes anyagokkal való gyógyítás újjászületését éljük és egyre többen szavaznak bizalmat ezeknek a gyógyítási módszereknek.

Tovább olvasom »

Az omega-3 és a gyerekek

Az agy és idegrendszer legintenzívebb fejlődési szakasza a születés előtti harmadik trimesztertől körülbelül 14 éves korig tart.
Gyermekünk egészséges fejlődéséért ebben a periódusban tehetjük a legtöbbet, lerakhatjuk sikeres jövőjének alapjait.

Tovább olvasom »

Bélflóra: nem egy női név, hanem egészségünk kulcsa

Egy folyamatosan változó, épülő (rosszabb esetben leépülő) közeg a bélnyálkahártyán, amely tele van baktériumokkal (majdnem félezer különféle baktériummal) és mikroorganizmusokkal. Ezek a baktériumok jótékony hatásúak döntő többségében, hiszen figyelnek arra, ne halmozódjanak fel vírusok, gombák a nyálkahártyán, így könnyebben szívódik fel a táplálék a szervezetben, ráadásul az immunrendszer megfelelő működésének egyik záloga is a bélflóra normális felépítése.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről