vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így váltam krónikus betegből örök fiatallá – Igaz történet alapján

Tudjátok mit mutat meg az antioxidáns mérés? Miért vált életem fontos részévé és családtagjaim számára is, hogy legalább fél évente mérjék magukat? Ez egy hosszabb történet, de az indulást megosztom veletek. Aki kíváncsi a folytatásra is, azt meghívom egy teára és szívesen elmesélem, hogy Ti is tanulhassatok az én történetemből.

A kezdeti betegség

Krónikus gyulladásaim voltak, melyet az orvosok a sok stresszre vezettek vissza. Két cég vezetése közben az ember sajnos több negatív energiának és feszültségnek van kitéve – ezzel sajnos számolni kell. Őszintén szólva viszont nem igen értettem, hogy hogyan van összefüggésben a vastagbél gyulladásom, vagy az epehólyag gyulladásom a stresszel, viszont már nagyon untam, hogy mindenre ez volt a válasz. Életmódot kellett változtatnom, méghozzá gyökeresen, ha egészséges akartam maradni.

Amikor az implantációm is begyulladt, hosszú hónapokig jártam a fogorvoshoz. Azt már tudtam, hogy meg kell műteni, de addig, míg nem megy le a gyulladás szó sem lehet műtétről. Az én életvitelemmel komoly tortúra volt szinte naponta járni a fogorvoshoz a kezelésre. Úgy éreztem kezd elegem lenni mindenből.

Ekkor jött a legrosszabb, amitől már én is megijedtem:

Egy terheléses EKG-t percek alatt abba hagyattak velem, olyan rossz értékeket produkáltam. Már írták is a beutalót a szív katételre, és ekkor felmerült bennem a kérdés: vajon eléggé ellenálló az én szervezetem??? Gondolhatjátok a válasz egyértelmű volt számomra: sajnos NEM. Ekkor találkoztam először az antioxidáns szint mérésének lehetőségével. Annyira rossz volt az értékem, hogy el sem hittem. Kétszer is megmérettem magam különböző alkalommal, más helyen. Azt sem tudtam igazán, hogy mit is jelent ez, csak annyit, hogy ez bizony nem vezet semmi jóra.

Jókor voltam jó helyen – ahogy mondani szokták.

Kellő időben ijedtem meg az egészségem egyre rosszabbra fordulásától, és szerencsére még volt visszaút. Nekem addig a pontig gőzöm sem volt arról, hogy mit jelentenek a szabadgyökök és az antioxidánsok a szervezetemben, s azt sem tudtam, hogy ezt lehet mérni is. Fogalmam sem volt arról , hogy az antioxidánsok és a szabadgyökök harcolnak bennem. Azt sem tudtam, hogy az életkorral a védelmező antioxidáns szint csökken, az ellenséges szabadgyökök szintje növekszik.

Megelőzéssel a szabadgyökök ellen

A lehetőség, hogy tudhatom én hogy állok ezzel fel sem merült. Még szerencse, hogy időben találkoztam vele. Mikor jobban megismertem, már teljesen logikus volt, hiszen minden oxidálódik, így a szervezetünk is. Vannak azonban eljárások, amellyel az oxidációt le lehet csökkenteni. Számodra is ismert, hogyha az almára vagy avokádóra citromot csöpögtetünk akkor az nem barnul meg. Valahogy így van ez a szervezetünkkel is.

Az utóbbi húsz évben több mint harmincezer tudományos munka született a szabadgyökökről és az antioxidánsokról. Ez az egyedülálló eszköz teszi lehetővé az antioxidánsok családjába tartozó, az egész testben megtalálható karotinoidok nyújtotta védelem gyors és pontos mérését. Ha azt hiszed, hogy Te még fiatal vagy és nincs szükséged arra, hogy odafigyelj az szervezeted átfogó támogatására, akkor sajnos nagyon rosszak lesznek az egészségben eltöltendő éveidre a kilátások! A megelőzés mindig kifizetőbb, mint a gyógyítás! Ha Te nem szeretnél úgy járni, mint én, vedd kezedbe a saját egészséged védelmét!

Kezdetnek olvasd el átfogó cikkemet a megelőzés fontosságáról, ha pedig úgy érzed, hogy ideje váltani, jelentkezz mérésemre!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről