vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Most megtudhatod, hogy mi okozza az öregedést, és mit tehetsz azért, hogy hosszú életed legyen!

Kaliforniában néhány éve komoly tudományos kutatást végeztek idős, de szellemileg ép emberek elhalálozásával kapcsolatban. A vizsgálat eredménye az lett, hogy akik rendszeresen antioxidánsokat szedtek, tovább éltek: a férfiaknál 22 százalékkal, nőknél 46 százalékkal csökkent a korai halál esélye.

Külön vizsgálták, hogy napi 250mg C vitamin kiegészítő fogyasztása a férfiaknál 35 százalékkal csökkentette a halálozási arányt, így a vizsgált csoportnál hat évvel meghosszabbította az emberek életét.

Egy további kutatás azt bizonyította, hogy a száz év közeli vagy feletti emberek vérében az antioxidánsok szintje lényegesen magasabb, a szabad gyökök száma pedig alacsonyabb, mint a hetven és kilencven közötti korúak esetében. A magasabb kor elérése annak is köszönhető, hogy a vizsgált emberek nagy mennyiségben fogyasztottak antioxidáns tartalmú zöldséget és gyümölcsöket.

“A testünkben megtalálható antioxidánsok mennyisége egyenesen arányos azzal, mennyi ideig élünk.”

– mondta Richard Cutler MD, a Nemzeti Egészségügyi Intézet öregedésellenes kutatásainak vezetője. Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, naponta ötször kellene gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Ezt egyrészt be kellene tartani, a másik probléma az, hogy sajnos ma már a gyümölcsökben és a zöldségekben levő tápérték egyre kevesebb, nem elégíti ki szervezetünk igényeit. Az egyetlen megoldás az lehet, ha megoldjuk a természetes vitaminok pótlását.

https://24.p3k.hu/app/uploads/2016/05/thinkstockphotos-167231386-1-e1463334275840-1024x576.jpg

A légszennyezés káros hatásai

Hosszú távú kutatást kezdtek el a Gödöllői Egyetemen 1966-ban. Az utána eltelt 30 év alatt a vizsgált zöldségek és gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalma átlagosan 50-70%-al csökkent. Ennek oka a folyamatosan emelkedő légszennyezés, valamint a termelésnél használt káros anyagok hatása. Egy klinikai tanulmány 2000-ben megerősítette: az öregedés és a degeneratív megbetegedések akkor erősödnek fel, amikor a szervezet antioxidáns védelmi rendszere már nem elegendő a szabad gyökök elleni védelemhez.

A szervezet védekező erejét növelik az olyan antioxidánsok, mint a C-, E-vitaminok és a karotinok.

Példaként 260 vagy 530 mg E vitamin (400 vagy 800 IU) fogyasztása férfiaknál 77%-al csökkentette a nem halálos kimenetű szívrohamok kockázatát, továbbá csökkentette az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát is. Az E vitamin napi rendszeres fogyasztása jelentősen erősíti az immunrendszert. A tudományos következtetés az volt, hogy a rendszeres napi 134 mg E vitamin (200 IU) és 5-8 adag, megfelelő vitamin és ásványi anyag tartalmú gyümölcs és zöldség fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát és erősíti az immunrendszert idős korban.

Ha szeretnéd, hogy a Te szervezetedben is növekedjen az antioxidáns szint és megfelelő védelemmel rendelkezz a szabadgyökök támadásai ellen, akkor keress elérhetőségeim egyikén!

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről