vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Most megtudhatod, hogy mi okozza az öregedést, és mit tehetsz azért, hogy hosszú életed legyen!

Kaliforniában néhány éve komoly tudományos kutatást végeztek idős, de szellemileg ép emberek elhalálozásával kapcsolatban. A vizsgálat eredménye az lett, hogy akik rendszeresen antioxidánsokat szedtek, tovább éltek: a férfiaknál 22 százalékkal, nőknél 46 százalékkal csökkent a korai halál esélye.

Külön vizsgálták, hogy napi 250mg C vitamin kiegészítő fogyasztása a férfiaknál 35 százalékkal csökkentette a halálozási arányt, így a vizsgált csoportnál hat évvel meghosszabbította az emberek életét.

Egy további kutatás azt bizonyította, hogy a száz év közeli vagy feletti emberek vérében az antioxidánsok szintje lényegesen magasabb, a szabad gyökök száma pedig alacsonyabb, mint a hetven és kilencven közötti korúak esetében. A magasabb kor elérése annak is köszönhető, hogy a vizsgált emberek nagy mennyiségben fogyasztottak antioxidáns tartalmú zöldséget és gyümölcsöket.

“A testünkben megtalálható antioxidánsok mennyisége egyenesen arányos azzal, mennyi ideig élünk.”

– mondta Richard Cutler MD, a Nemzeti Egészségügyi Intézet öregedésellenes kutatásainak vezetője. Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, naponta ötször kellene gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Ezt egyrészt be kellene tartani, a másik probléma az, hogy sajnos ma már a gyümölcsökben és a zöldségekben levő tápérték egyre kevesebb, nem elégíti ki szervezetünk igényeit. Az egyetlen megoldás az lehet, ha megoldjuk a természetes vitaminok pótlását.

https://24.p3k.hu/app/uploads/2016/05/thinkstockphotos-167231386-1-e1463334275840-1024x576.jpg

A légszennyezés káros hatásai

Hosszú távú kutatást kezdtek el a Gödöllői Egyetemen 1966-ban. Az utána eltelt 30 év alatt a vizsgált zöldségek és gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalma átlagosan 50-70%-al csökkent. Ennek oka a folyamatosan emelkedő légszennyezés, valamint a termelésnél használt káros anyagok hatása. Egy klinikai tanulmány 2000-ben megerősítette: az öregedés és a degeneratív megbetegedések akkor erősödnek fel, amikor a szervezet antioxidáns védelmi rendszere már nem elegendő a szabad gyökök elleni védelemhez.

A szervezet védekező erejét növelik az olyan antioxidánsok, mint a C-, E-vitaminok és a karotinok.

Példaként 260 vagy 530 mg E vitamin (400 vagy 800 IU) fogyasztása férfiaknál 77%-al csökkentette a nem halálos kimenetű szívrohamok kockázatát, továbbá csökkentette az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát is. Az E vitamin napi rendszeres fogyasztása jelentősen erősíti az immunrendszert. A tudományos következtetés az volt, hogy a rendszeres napi 134 mg E vitamin (200 IU) és 5-8 adag, megfelelő vitamin és ásványi anyag tartalmú gyümölcs és zöldség fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát és erősíti az immunrendszert idős korban.

Ha szeretnéd, hogy a Te szervezetedben is növekedjen az antioxidáns szint és megfelelő védelemmel rendelkezz a szabadgyökök támadásai ellen, akkor keress elérhetőségeim egyikén!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről