vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Szeretnél Te is 100 évig egészségben élni?

Az immunerősítés, a méregtelenítés és a lúgosítás kérdéskörei alapozzák meg legátfogóbban az egészségben eltöltött életéveink számát. Több esetben speciális táplálkozással, teakúrákkal és életmód váltással már gyógyíthatatlannak nyilvánított betegeken is bekövetkezett a javulás.

A betegség megelőzésének fontossága

Én most elsősorban nem a betegségekről szeretnék beszélni, hanem azok megelőzéséről, hiszen ez még a mi kezünkben van. Szervezetünkben az antioxidánsok és a szabadgyökök folyamatos harcot vívnak egymással.

Sose felejtsük el, hogy minden döntés kérdése és a döntéseket naponta mi hozzuk meg az életünkkel kapcsolatosan.

A szervezeted antioxidáns-szintjének fontossága

Szervezetünk automatikus „hibajavító” rendszere az antioxidánsok és szabadgyökök számának nagyságától függ a legjelentősebben. A szabadgyökök, – ha nem sikerül semlegesítenünk – károsítják a szervezetünket és elkezdődnek a betegségek. Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen arányban vannak jelen szervezetedben az őket helyretenni képes antioxidánsok, keress bátran elérhetőségeim egyikén, és megmérem neked! 🙂

Rajtad áll minden!

Általános nézet, hogy nem törődünk a kis döntéseink hatásával, hiszen azt hisszük, hogy „én nem, csak a szomszéd lesz beteg, minek is foglakozzak a megelőzéssel”.

Szeretnék megosztani néhány tudományosan is alátámasztott gondolatot az egészség megőrzése érdekében:

  • Végezz testmozgást, amely akár már egy napi 30 perces intenzív sétával is elkezdhető, mindenki számára elérhető, s ez fokozza a zsíranyagcserét.
  • Agytornáztasd magad, amely nyelvtanulással, keresztrejtvény fejtéssel, olvasással, játékokkal megoldható.
  • Fontos a könnyű, napi többszöri, de kevés egészséges táplálkozás.
  • Folytass aktív életmódot, foglald le magad! Aki nem érzi fontosnak magát, az szociálisan öregszik. Különböző klubok, rendezvények, tánciskola minden korosztály számára elérhető.
  • Légy optimista! A pesszimista embereket gyakran elkerülik. Te sem szeretnél szomorkodni egy másik ember társaságában és sokkal jobban érzed magad, ha felvidítanak. A sok nevetés felüdít.
  • Lehetőség szerint használj gyógyszerek helyett gyógynövényeket. A gyógyszerek kezelik a bajt, a gyógynövényekkel megelőzhetjük azokat. Szerinted melyik a hosszan tartóbb megoldás?

Nem csak Japánban élhetsz 100 évig! Írj, és elmondom, hogyan tudok segíteni!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről