vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Jótékonyság

Ments meg Te is egy apró életet napi egy kávé árából!

Tudtad, hogy a Föld 7,2 milliárd lakója közül több mint 795 millió ember éhezik vagy alultáplált, azaz nem részesül elegendő tápanyagban? Ez a globális népességre leselkedő legnagyobb veszély. A klímaváltozásból eredő aszály, a polgárháborús forrongás és az infláció együtt hozta létre az krízishelyzetet. 1,4 millió gyermek pedig segélyek nélkül nem éli túl az éhínséget. Sokan bármelyik nap éhen halhatnak. Embertömegek rágcsálnak gyökereket és tavirózsákat élelem gyanánt.

Tovább olvasom »

Gyermekek, akiknek mi jelenthetjük a reményt a holnapra!

Eljött az év egyik leginkább várt és legszebb időszaka. A boldogság, a szeretet, a szerelem, az együttlét időszaka ez. Vannak, akiknek azonban ennél sokkal kisebb dolgok okoznak óriási örömöt. Mai felgyorsult életvitelünkből adódóan sokszor elfutunk mások problémái mellett, holott nagyon sok esetben számunkra apró dolgok, óriási pozitív jelentőséggel bírhatnak.

Tovább olvasom »

Segítségre van szükség!

Bizonyos felmérések azt mutatták, hogy a magyarok majdnem 17%-a élt szegénységben, ami azt jelenti, hogy háztartásuk összjövedelme nem haladta meg a 80 ezer forintot.  A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrégiben publikált közös tanulmánya szerint Magyarországon körülbelül 36–54 ezer gyermek éhezik mindennap, s a kutatók kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez.

Tovább olvasom »

Változtasd meg egy gyermek életét!

A megfelelő létkörülmények számunka annyira természetesek, hogy sokszor bele sem tudunk gondolni, milyen az, ha nem tudunk kimenni a csaphoz vízért, vagy lemenni a boltba élelmiszerért. Sokak számára azonban mindaz csak álom, ami itt Európában létminimum. A segítség azonban sokszor egyszerűbb, mint az ember gondolná. Egy apró tett is hatalmas változást hozhat!

Tovább olvasom »

Iskolába járnak, hogy ehessenek!

Miközben maga a VitaMeal nagyon fontos szerepet játszik a gyermekek életének javításában, az adományokkal az élelmiszereken felül az élet más területeire is hatással lehetünk. Ezek az élelmiszer-adományok lehetőséget teremtenek arra, hogy az emberek életét tanulással, munkával és az önellátás megismertetésével fejlesszék.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről