vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Ments meg Te is egy apró életet napi egy kávé árából!

Tudtad, hogy a Föld 7,2 milliárd lakója közül több mint 795 millió ember éhezik vagy alultáplált, azaz nem részesül elegendő tápanyagban? Ez a globális népességre leselkedő legnagyobb veszély. A klímaváltozásból eredő aszály, a polgárháborús forrongás és az infláció együtt hozta létre az krízishelyzetet. 1,4 millió gyermek pedig segélyek nélkül nem éli túl az éhínséget. Sokan bármelyik nap éhen halhatnak. Embertömegek rágcsálnak gyökereket és tavirózsákat élelem gyanánt.

Hogy alakult mindez ki?

A térségben a szokásosnál is súlyosabb aszályt az el Nino-jelenség okozza. 2015-ben 12 százalékkal kevesebb kukorica termett, mint előző évben. Áprilisban Malawi elnöke, Peter Mutharika az egész országot katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította, és már akkor a nemzetközi közösség segítségét kérte. Az el Nino okozta rendkívüli szárazság a térség többi országában is hasonlóan súlyos gondokat, élelmiszerhiányt okoz azóta is.

Az ENSZ szerint legalább 50 millió embert fenyeget éhezés a térségben.

Az éhes emberek stabilabb országokba próbálnak eljutni, ahol rendkívül rossz állapotú menekülttáborokban húzzák meg magukat addig, amíg a helyzet rendeződik. Csakhogy Szomália, ahol a legsúlyosabb volt az éhínség, évtizedek óta polgárháborúval küzd, így a fegyveresek is akadályozzák a menekülést. A szóban forgó menekültek java része földműves, ők csak ideiglenesen tudják elhagyni a földeket, s abban bíznak, hogy a következő évszakban visszatér az eső, s jobb termést tudnak begyűjteni. Ez egyébként meg is történt 2012-ben, ám addigra több százezer ember halt éhen.

Veszélyesebb, mint az AIDS!

Az éhezés és az alultápláltság együtt jelentik a globális népegészségre leselkedő első számú veszélyt. Nagyobb rizikófaktort alkotnak, mint az AIDS, a malária és a TBC összesen, az éhezés ugyanis a jövőt sorvasztja el. Nemcsak az egyén jövőjét, de nemzetekét és nemzetgazdaságokét is. Amikor a nemzetek együtt dolgoznak, hogy javítsák az nép élelmezését, azzal kimutathatóan növelik a gazdaság termelékenységét is és új gazdasági lehetőségeket teremtenek. Ha egy nemzet gyermekei tömegesen szenvednek az alultápláltságtól, ott a termelés is vissza fog esni a közeljövőben, amikor ez a generáció kilép a munkaerőpiacra.

Na de mit tudsz tenni Te ez ellen?

A Nourish the Children (Tápláld a gyermekeket!) egy olyan kezdeményezés, amely a gyermekkori éhezést üzleti elveken alapulva, fenntartható módon kívánja orvosolni. A program magját egy tápanyagokban gazdag étel, a VitaMeal képezi, amelyet cégünk táplálkozási kutatói fejlesztettek ki. A vállalat értékesítési vezetői, vásárlói, alkalmazottjai és persze Te is VitaMeal ételcsomagokat vásárolhattok, és azokat egy különálló nonprofit szervezetnek adományozhatjátok, amely arra szakosodott, hogy szétossza a segélyeket az alultáplált és éhező rászorulók között.

Cégünk eddig 600 millió ételadagot adományozott az alultáplált gyermekek számára a Nourish the Children kezdeményezésen keresztül

A Nourish the Children programmal pontosan tudod, mit kapsz a pénzéért: tápláló VitaMealt. Tudod azt is, pénzedet mire használják fel: az ínségben élő kisgyermekek táplálására. Azzal is tisztában vagy, hogy az adomány ereje többszörös: a vállalat további ételadományain, az oktatáson és betegségmegelőzési programokon keresztül. Naponta több mint 130.000 kisgyermek jut így táplálékhoz a világ különböző országaiban.

És mindezt csupán napi egy kávé árából

Bizony, jól olvasod! Havonta csupán 7 528 forintból vállalhatod egy malawi gyermek étkeztetését és támogatását. A program teljesen transzparens, a további részletekről szívesen tájékoztatok bárkit, aki segíteni szeretne.

Amennyiben a program neked is felkeltette az érdeklődésedet, és szeretnéd biztosítani egy gyermek jövőjét, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy Messenger üzenetben!

Email cím: dhuszar@gmail.com

Huszár Dóra

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről