Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Kismama-kisgyerek

Aktív életmód a terhesség alatt is

A testmozgás, a sport mindig fontos egy egészséges életmód kialakításában, azonban a terhesség közeledtével ennek fokozottan nő a jelentősége. A legjobb, ha már a terhesség előtt is része az életünknek a sport, azonban annak kezdete után sem késő elkezdeni a testmozgást.

Tovább olvasom »

Az omega-3 és a gyerekek

Az agy és idegrendszer legintenzívebb fejlődési szakasza a születés előtti harmadik trimesztertől körülbelül 14 éves korig tart.
Gyermekünk egészséges fejlődéséért ebben a periódusban tehetjük a legtöbbet, lerakhatjuk sikeres jövőjének alapjait.

Tovább olvasom »

7 tipp, hogy a Te gyermeked/unokád egészséges maradjon

A gyerekek, különösen a kicsik, mindig olyan ételeket esznek, melyek rendelkezésre állnak otthonukban. Éppen ezért kell szigorúnak lenned, ami a megvásárolt élelmiszereket illeti, vagyis jól nézd át azokat az ételeket, melyeket az asztalra helyezel vagy ízelítőnek használsz. Múltkor arról írtam, hogy milyen borzasztó állapotban van gyermekeink egészsége, most megmutatom a probléma megoldását is:

Tovább olvasom »

Borzasztó állapotban van gyermekeink egészsége

A héten két elszomorító kutatás is a kezem ügyébe került, és őszintén bevallom, hogy elszomorodtam. Gyermekeink, unokáink jelentik a jövőt, egészségi állapotuk mégis romokban van már most, ilyen fiatal korban. Mivel számomra semmi sem fontosabb testünk, lelkünk épéségénél, ezért szeretném most felhívni a figyelmet két fontos témára.

Tovább olvasom »

A stressz és a fogantatás

A  mai ember életében a stressz sajnálatosan már egy természetes állapottá vált. Őseink számára a veszélyek mindig kézzelfoghatóak voltak. A modern ember élete azonban telis-tele van megfoghatatlan, szimbolikus veszélyekkel, melyeket már nem is észlelünk. Egész életünket végigkíséri a megfelelési kényszer, az állandó alkalmazkodás és teljesítés, a hajsza, az anyagi problémák, a boldogtalan kapcsolatok, stb. Mindezek egyéntől függően “stresszelőek”, ki mennyire bírja a gyűrődést.

Tovább olvasom »

Így ápold a baba bőrét télen

Az egészséges, szép bőrt gyakran hasonlítják a babák bőréhez, ami azonban csak akkor marad finom puha, ha a szülők odafigyelnek helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.

Tovább olvasom »

Így kezeld hatásosan a picik légúti betegségeit, ha már beütött a baj

Mint múlt héten már megírtam, megjött a rossz idő, a kisgyermekek betegségi szezonja. A legjobb kezelés a megelőzés, így nagyon ajánlom mindenki figyelmébe azt az írást, hisz mindenkinek jobb, ha megelőzzük a bajt. De sajnos a megfázás, és a vele járó légúti megbetegedések nagyon gyakoriak ősszel még odafigyelés mellett is, hisz a bölcsi/óvoda/iskola igazi bacitanya, valamint a gyerekek hajlamosak nem felvenni a meleg ruhákat, amiket reggel rájuk adunk.

Tovább olvasom »

Így mentsd meg a picit az őszi betegségektől!

Ugyan naptár szerint még nincs tél, de az idő már elkezdett téliesre fordulni. Rosszul esnek a nyirkos, hideg, ködös napok, s a téli idő szele is szó szerint megérint bennünket. A közösségbe járó gyerekeknél is elkezdődik a „beteges” időszak, nem ritka, hogy az őszi-téli hónapokban gyakran többet köhécselnek, mint amennyit egészségesek.

Tovább olvasom »

Az egészséges táplálkozást nem lehet elég korán kezdeni…

Korunk egyik legfelkapottabb témája évek óta a helyes, egészséges táplálkozás. De többnyire azért kerül szóba, mert a felnőttek fogyni akarnak, vagy tovább, egészségesebben élni, esetleg valamilyen intolerancia miatt kényszerülnek rá. Mindegyik eset fontos, viszont szerintem nem kap elég figyelmet egy hasonlóan meghatározó témakör, a kisgyerekek étkezése. Pedig bizonyított tény, hogy akit fiatalon az egészséges táplálkozásra nevelnek, sokkal könnyebben tartja magát ehhez később is.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről