vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Indulás a sikeres változás felé!

Biztos gondolkodtál már azon, hogy el kéne kezdeni változtatni a jelenlegi helyzeteden, jobb lenni annál a személynél, aki tegnap voltál, és így tovább. Nos, a legjobb, amit tehetsz, az az, ha belekezdesz az önfejlesztésbe. Ebben a cikkben elárulok Neked pár titkot, amellyel könnyen, és egyszerűen elkezdheted az ún. ”journey”-t.

A kezdetek

Először is, határozd meg azokat az alapvető területeket, amelyek elengedhetetlenek az életedben, karrieredben ahhoz, hogy sikeres legyél. Például ha eladó vagy egy ruhaboltban, akkor kezd el fejleszteni a sales, marketinges tudásod, hiszen ez oda vezet, hogy megtanulsz eladni, így ha később egy saját vállalkozásod lesz, már lesz tudásod, tapasztalatod abban, hogy hogyan értékesíts (Ráadásul, ha egy ruhaboltban dolgozol, addig nincs rizikód ebből a szempontból, hisz ha elrontod az értékesítést, még akkor is kapsz fizetést). Emellett mindenkinek szüksége van arra, hogy hatékonyan, és jól tudjon kommunikálni, legyen egy magabiztos megjelenése. Ennél fogva, ha felismerted ezeket a területeket, akkor specifikusan vásárolj ehhez kapcsolódó kurzusokat, könyveket. 

Találkozz hozzád hasonló emberekkel és tanulj!

Járj önfejlesztő eseményekre, találkozókra. De miről is szólnak ezek a találkozók? Röviden, és egyszerűen arról, hogy Hozzád hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatsz, és előadóktól tanulhatsz, akik már elérték azt, amit te szeretnél. Biztos megfordult most benned a kérdés, hogy ”oké, de milyen önfejlesztő események vannak?”. Nos, erre a válasz egyszerű: Mindenféle. Vannak olyan találkozók, ahol csak arról van szó, hogy ötleteltek, beszélgettek (tehát networkingeltek), és megismeritek egymást. Ezek a találkozók tehát a legjobb alkalmak arra, hogy ismerkedj. Azonban vannak ”specifikus” találkozók is, ahol egy adott témáról van szó. Ilyen lehet egy marketinges találkozó például. Az iSummit pont most, október 21-22-én, Budapesten rendez egy marketinges találkozót, ahol nem csak erről a területről tanulhatsz, de kiváló alkalom arra is, hogy hozzád hasonló emberekkel találkozz! További információkért írj nekem egy üzenetet a Facebook-on!

Milyen irányba van lehetőséged elindulni vagy változtatni?

Beszéltünk az önfejlesztésről, és az önfejlesztő találkozókról. Azonban egyszer eljön az idő, amikor el kell indulnod a saját utadon, ha ezt az életstílust választod. Maradjunk a példánknál, egy ruhaboltban dolgozol, érdekelnek a ruhák, a divat, a stílus és ezzel kapcsolatban szeretnél egy vállalkozást indítani. Mit tehetsz ilyenkor? Nyitsz egy boltot, ahol alkalmazottak segítségével értékesíted a ruhákat, és szép lassan terjeszkedsz. Vagy, van egy másik megoldás, amely szorosan kapcsolódik a tervünkhöz, de sokkal gyorsabban skálázhatóbb, és nem is jár ennyi stresszel. Ez pedig nem más, mint egy online vállalkozás. Nem csak termékek (jelen esetben ruhák) értékesítését tudod egy online vállalkozás során végbevinni, hanem a szolgáltatásod is értékesítheted. A legjobb az egészben az, hogy nincs szükséged alkalmazottakra ahhoz, hogy a boltod reggel 8-kor kinyisson és este 6-kor bezárjon. Gyakorlatilag 0-24 elérhető vagy a célközönséged számára. Mellesleg nem kell üzletet üzemeltetned, amely azt jelenti, hogy nem kell víz, fűtés, villanyszámlát fizetned, amelyet az üzlet fogyaszt. Ráadásul országos szinten elérhető, már a kezdetek kezdetén. És talán ami a legjobb benne az az, hogy bárhol is légy, bármikor tudsz vele foglalkozni, ha internettel és egy laptoppal rendelkezel. Nem rossz, ugye?

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről