vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Vitamin Kisokos – E-vitamin

Tudtad, hogy az E-vitamint szépségvitaminnak is nevezik? Amellett, hogy elengedhetetlen szervezetünk számára, még külső szépségünket is támogatja. Vitaminjaink közül az egyik legnagyobb harcos a szabad gyökök elleni küzdelemben, melyről már annyit olvashattatok az oldalon. További különlegessége, hogy külső és belső alkalmazása egyaránt jótékony hatású. Kozmetikumok, olajok formájában arcápolásra, kenőcsökben és gyógykészítményekben pedig sebek kezelésére használhatjuk.

Mire jó az E-vitamin?

  • elősegíti a sebgyógyulást
  • gyulladáscsökkentő
  • antioxidáns hatása van
  • hidratáló hatásúak a belőle készült termékek
  • pozitív hatással van a nemi működésre
  • segíti az idegpályák működését
  • sejtregeneráló hatása van
  • támogatja az immunrendszert
  • védi a vörösvérsejteket

Miben található E-vitamin?

Szerencsénkre az E-vitamin sok élelmiszerben fellelhető, így könnyedén bejuttathatjuk a kívánt mennyiséget. Ilyenek például a különféle olajok, margarinok, a máj, tojás és különböző csíranövények. Emellett megtalálható zöldségekben és gyümölcsökben is, mint az avokádó, mangó, spárga, brokkoli és spenót.

E-vitamin hiány tünetei

A sokféle forrásnak köszönhetően ritkán alakul ki komoly E-vitamin hiány. Előfordulhatnak azonban olyan állapotok, amikor érdemes a megfelelő táplálkozás mellett valamilyen készítménnyel kiegészíteni az E-vitamin bevitelt. Ezek közé tartoznak a túlzott fizikai megterheléssel járó időszakok, vagy bármilyen mozgásszervi- vagy autoimmun megbetegedés.

E-vitamin túladagolás következményei

Az E-vitamin zsírban, oldódó vitamin, tehát nem ürül ki vízzel a szervezetünkből. Ennek ellenére túladagolása szinte lehetetlen, mivel a nagy mennyiségben való fogyasztása sem jár semmilyen mellékhatással.

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről