vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Multi level marketing – oszlassuk el a tévhiteket!

Átverés? Vagy valós pénzkereseti lehetőség? Megosztó vélemények és legalább annyi tévhit övezi a multi level marketing világát. Kinek jó? Miről szól? Tényleg fel kell hívni száz saját ismerősömet és kávézni mindenkivel? Nem minden igaz, ami az interneten terjeng, de legfőképp meg kell ismernünk a cégek közti különbségeket.

A multi level marketing, azaz MLM egy nagyon… hát, szépen szólva taszító kifejezéssé vált napjainkban. De mi is bújik meg a rémisztő elnevezés mögött? Átverés lenne? Tukmálásról van szó? Vagy tényleg meg lehet gazdagodni egy év alatt?

A válasz egy egyszerű nem. Az MLM valódi, jelenleg is működő és legális értékesítési rendszer. A megfelelő cégnél, bár értékesíteni kell, tukmálni és házalni nem. Jobban belegondolva evidens, hogy egy nívós cég nem rontaná ilyennel a hírnevét. Sajnos a meggazdagodás is csak mézes madzag, de nagy erőbefektetéssel magas fizetés érhető el sokkal szabadabban, mint például egy kötött irodai pozíciónál.

Piramisjáték vagy MLM?

Sokan nem ismerik a különbséget, és elsőre talán nem is egyértelmű, pedig bár egy ágról származó rendszerekről van szó, az alapelv mégis más. A piramisjáték során a cél, hogy minél több ember kerüljön be a másik „alá”. Igen, itt kell győzködni az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk. Bár itt is lehet értékesítendő szolgáltalás, a bevétel a belépő tagok tagdíjából származik, ugyanis van belépési díj is. Ezzel szemben az mlm rendszereknek – hangsúlyozom, a leinformálható, legálisan működőekről van szó! – nincsen kezdő díja, valamint nem kell „minden ismerőssel kávézni”, hogy fizetés érkezzen a számlánkra. A fizetés az eladott termékek utáni jutalékból számazik, tisztán, követhetően. Persze ha valaki általunk csatlakozik a céghez, az természetesen plusz, általában folyamatos jutalékkal jár.

Összegezve – mit kell és mit nem?

  • Nem kell tukmálni – csak a vevő igényei szerint értékesíteni!
  • Nem kell kávézgatni – persze lehet, mert nagyon finom.
  • Nem kell embereket beszervezni – de lehet, és megéri!

Mi a titok?

Nos, titkot nem tudok, de pár szempont van, amivel teljes értékű munkaként kezelhetjük majd az értékesítésünket.

  • Válassz világvezető céget! Egyfelől a leinformálhatóság miatt, másfelől pedig sokkal könnyebb értékesíteni a termékeiket. Ne aggódj, lesz még lefedetlen terület, amit te hódíthatsz meg!
  • Ez komoly munka! Úgy is állj hozzá. Ugyanúgy igényli az időt és a gondolkodást, mintha egy marketing irodában dolgoznál.
  • Használd ki az előnyöket! Miért is ne tennéd? Hiszen bármikor és bárhonnan dolgozhatsz, az értékesítendő termékekkel pedig semmi dolgot.
  • Fejlődj! Nem csak akkor érdemes belevágni, ha ezzel szeretnél foglalkozni. Hatalmas ugródeszka minden marketing iránt érdeklődőnek és szakembernek, ahol igazán megismered a vevőidet, hiszen a tanácsadójuk is leszel. Ez későbbi munkák során s nagyon hasznos tapasztalat.
  • Válassz hozzád hasonlót! Hogyan adnál el hitelesen valamit, amit te sem használsz? Keress olyan céget, amely hozzád közel álló termékeket forgalmaz. A vevő érezni fogja, ha őszintén szereted a terméket!
  • Olcsón jót – social média! Hirdess, építs követőtábort, így erőlködés nélkül jönnek majd a vásárlók. A közösségi média világában ez szinte teljesen ingyen elérhető mindenki számára!

Szeretnél mindenféle kötöttség nélkül megismerkedni egy ilyen lehetőséggel? Keress üzenetben és szívesen elmesélem, hogy nekem hogyan változtatta meg az életemet!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről