vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

7 tipp, hogy a Te gyermeked/unokád egészséges maradjon

A gyerekek, különösen a kicsik, mindig olyan ételeket esznek, melyek rendelkezésre állnak otthonukban. Éppen ezért kell szigorúnak lenned, ami a megvásárolt élelmiszereket illeti, vagyis jól nézd át azokat az ételeket, melyeket az asztalra helyezel vagy ízelítőnek használsz. Múltkor arról írtam, hogy milyen borzasztó állapotban van gyermekeink egészsége, most megmutatom a probléma megoldását is:

Az anya és a baba egészsége

A gyermekkor a legjobb és leghatékonyabb időszak az egészségfejlesztésre és a betegségek megelőzésére. Hiszen az agy és a szervezet fiatalkori fejlődése határozza meg a különböző betegségekre való érzékenységet az élet későbbi szakaszaiban, sőt, az orvosok szerint kihat a következő generáció egészségére is. Mivel a gyermekkor minden egyes szakasza megalapozza a következőt, ezért az egészségre gyakorolt negatív hatások megelőzését és megfelelő kezelését fontos mihamarabb elkezdeni. Ezzel biztosíthatjuk ugyanis, hogy ezek a problémák ne terheljék gyermekünk későbbi fejlődési szakaszait, megalapozva ezzel számukra az egészséges gyermek- majd felnőttkort.

A gyermek egészsége és fejlődése elválaszthatatlan az anya egészségétől, de kevesen tudják, hogy ez már a fogantatás előtt megalapozódik! A fogamzásképes korú nők ugyanis különösen érzékenyek a környezeti hatásokra, ezért már a terhesség előtti, majd kezdeti szakaszában érdemes fokozottan figyelni saját magunk, és ezzel a baba egészségére is. Teljes értékű táplálkozással, vitaminokkal, a káros anyagok elkerülésével segítjük a baba fejlődését, és alapjaiban erősíthetjük meg az immunrendszerét.

Képtalálatok a következőre: healthy kid"

Az egészséges gyerekek és a vitaminok

A vitaminok az élethez nélkülözhetetlen szerves vegyületek, melyeket a gyerekek szervezete nem, vagy nem kellő mennyiségben képes előállítani. A gyermekek optimális fizikai és szellemi fejlődéséhez valamennyi vitaminból szükség van a megfelelő mennyiségre, mindennap. Kézenfekvő megoldásnak tűnik a gyermek étrendjét ennek megfelelően összeállítani. Vajon az iskolai menza és büfé megfelel ennek az elvárásnak? Az otthonról hozott uzsonna tényleg teljes értékű, nyersen zöldségekből és frissen gyümölcsökből áll, vagy inkább csokiszeletből?

Stressz gyermekkorban?

Talán kevésbé nyilvánvaló, de a gyermekeket is éri stresszhatás, a tanárok, a kartársak és a szülők elvárásai miatt. Amikor egy gyermek az otthoni “steril” környezetből először megy közösségbe, általában óvodába, gyakran megbetegszik, mert immunrendszere először találkozik bizonyos kórokozókkal.

Képtalálatok a következőre: healthy kid"

7 tipp gyermeked egészsége érdekében:

Használj gyümölcsöket és zöldségeket napi gyakorisággal, amikor ételt vagy harapnival készítesz, és szolgáld fel a gyereknek körülbelül 5 alkalommal naponta, amit készítettél.

Szolgálj fel gyümölcsöt és zöldséget minden étkezéskor. Alakítsd úgy, hogy az egészséges harapnivalók mindig legyenek a gyerek szeme előtt, gyümölcsöket és zöldségeket kínálva, melyek alig várják, hogy el legyenek fogyasztva. Az egészséges finomságok csoportjába sorolható még: a csökkentett zsírtartalmú joghurt, mogyoróvaj és zeller, gabonakeksz és sajt.

Próbáld meg úgy elkészíteni az ételt és harapnivalókat, hogy sovány húst tartalmazzanak, de más fehérjében gazdag összetevőket is, mint a hal, tojás, bab és mogyoró.

Válassz megfelelően, ami a gyerek táplálékát illeti, fogyasszon kenyeret és gabonapelyhet, mivelhogy mindkettő tartalmaz rostokat.

Korlátozd a zsírbevitelt, sült ételek kerülése által. Helyette főzz egészségesen, válassz inkább grillezett húst vagy párolt ételeket. Válassz csökkentett zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékeket.

Korlátozd a gyorséttermi  falatok és a csökkentett tápanyagtartalmú ételek, mint a sültkrumpli vagy cukorka fogyasztását. Ennek ellenére, nem kell kategórikusan megtiltani a gyereknek, hogy a kedvenceiből fogyasszon. Magyarázd meg neki, hogy ezek olyan termékek csoportjába sorolhatóak, melyeket csak néha szabad fogyasztani. Így a gyerek nem fogja annyira hiányát érezni.

Korlátozd a cukortartalmú italok fogyasztását, mint a szénsavas italok vagy gyümölcslé. Ösztönözd inkább, hogy vizet fogyasszon.

Nem is nehéz, igaz? Hidd el nekem, hogy megéri! Amennyiben további tanácsokra van szükséged, esetleg egy szuper vitamint keresel, megtalálsz elérhetőségeim bármelyikén, és Messenger üzenetben is!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről