Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Az antioxidánsok szerepe a kismamák esetében

„magunk módján mindnyájan különlegesek és csodálatosak vagyunk, minden gyermeknek azt kell éreznie, hogy egyedül álló és megismételhetetlen”  – és hogy ezt érezze, ez a mi felelősségünk!

Korábban már írtam arról, hogy mennyire nehéz újra megtalálni önmagunkat szülés után. Ennek azonban nem csak llki, hanem fizikai-egészségügyi aspektusa is van.

Valószínűleg nem először hallod az antioxidáns kifejezést. A szervezet idő előtti elhasználódási folyamataiért felelős káros szabadgyökök tevékenységének lassítása az elmúlt évek egyik legfontosabb témája egészség és szépségápolás területen egyaránt.

Forrás: https://esem.hu/szotar/szabad-gyokok/

Egyszerűsítve azt lehet mondani: egy antioxidáns eltávolít a testedből egy szabadgyököt, ezáltal betegségek kialakulását akadályozza meg, amelyek a szabadgyök jelenléte indított volna el.
Az antioxidáns és a káros szabadgyök tehát ellenségek. A szervezetben mindkettő jelen van, a küzdelem folyamatosan zajlik.

Szabadgyökök mindenképp keletkeznek a szervezetben hormonális hatásokra, ilyen például egy baba születése is, valamint nem megfelelő életmód hatására. Bizony a szülés után  nincs elegendő pihenésre ideje  a kismamának.  Az éjszakai gyakori felkelés tovább növeli a stressz faktort, ami szintén az antioxidánsok ellen hat.

Sokszor nincs elég ideje a megfelelő minőségű táplálkozására sem az anyukának.

Saját tapasztalatból emlékszem, hogy bizony előfordult, hogy én is egy bébi ételt melegítettem magamnak, mert főzni már végképp sem időm, sem energiám nem volt.

Az. antioxidánsokat kívülről is bevihetünk megfelelően összeválogatott táplálékokkal és táplálékkiegészítőkkel is. Így a szervezet immunreakciója erősebb lesz, a betegségek elkerülnek. A testi és mentális teljesítőképességed is jobb lesz, és lelkileg is kiegyensúlyozottabb emberré alakulsz.

A legalapvetőbb 5 antioxidáns az A és E vitaminok, amelyeket a szervezet raktározni is képes, a C-vitamin, amely nap, mint nap pótlásra szorul, és a csodaszernek tartott Q10.

Nagyon sokféle vitamin kapható a piacon, de kevés a megfelelő közöttük! Ha szeretnél biztosra menni a választásban, keress üzenetben, és segítek.

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

Segítségre van szükség!

Bizonyos felmérések azt mutatták, hogy a magyarok majdnem 17%-a élt szegénységben, ami azt jelenti, hogy háztartásuk összjövedelme nem haladta meg a 80 ezer forintot.  A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrégiben publikált közös tanulmánya szerint Magyarországon körülbelül 36–54 ezer gyermek éhezik mindennap, s a kutatók kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről