vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A tökéletes, stresszmentes munka kismamáknak

Otthonról dolgozni ma már nem csak álom, a home office mindennapi jelenséggé vált az utóbbi években. Vannak azonban élethelyzetek, amikor ez sem ad elegendő szabadságot – ilyen például a várandósság ideje, vagy a kisgyermek nevelés időszaka ovi/bölcsi előtt. Mit tegyünk ilyenkor? Nem dolgozni tűnik a legegyszerűbbnek, de ez nem mindig a legjobb megoldás. Létezik-e megfelelően rugalmas munka?

Igen! De mielőtt erről beszélnék, szeretném kifejteni egy kicsit, hogy a sokak által szeretett home office milyen problémákat hordoz magával.

Miért nem elég az otthoni munka?

Bár otthonról dolgozni kényelmesebb, mint átutazni napi kétszer a fél várost, a sok egyéb negatív tényezőtől így sem szabadulunk. Sőt, azzal, hogy hazavisszük azt a munkát, aminek egyébként máshol lenne a helye, még további problémákat is a saját nyakunkba zúdítunk.

Kép forrása: https://newsroom.iza.org/

x Kötött munkaidő x

x Kötelező meetingek x

x Főnökök x

x Határidők x

x Stressz x

x Munka és magánélet összemosódása x

x Fizetetlen túlóra x

x Folyamatos készenlét x

x Kevés szabadidő x

A fenti felsorolást tekintve talán több hátránya van a klasszikus home officenak, mint előnye. Ezek a dolgok bármely embert megviselnék, várandósság alatt pedig még több kért tehetnek, hiszen a stressz negatív hatással van a baba és a kismama egészségére is.

Én magam néhány éve olyan területen dolgozom, amit gyakran ajánlok kismamáknak és kisgyermeket nevelőknek. A sok internetes munkát övező mítosz és átverések miatt sajnos sok félelem van az emberekben, de ez egy valóban tisztán, visszakövethetően fizető, rendes munka. Stresszmentes, saját beosztás szerint végezhető, de ami mégfontosabb: szerethető munkáról van szó, ami rengeteg előnnyel jár:

~ Támogató közösség ~

~ Saját időbeosztás ~

~ Telefonról is végezhető ~

~ Nincs túlóra ~

~ Nincs meeting ~

~ Bárhonnan végezhető ~

~ Egyedi kedvezmények ~

~ Nincs főnök ~

~ Fejlődési lehetőség, képzések ~

Ha szeretnéd kipróbálni magad ezen a területen, vagy csak szeretnél még több információt róla, keress bátran üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről