vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Készülj a nyárra kívül-belül!

A nyárra való készülés nem csak a beachbody eléréséből áll! A legszabadabb évszak kiélvezéséhez kívül-belül rendben kell lennünk. A mindennapi rohanásban könnyen megfeledkezhetünk a testi-lelki egyensúlyról az év bármely részében. A hosszabb nappalok és aktívabb külvilág adta lehetőséget viszont nyáron nem szabad veszni hagyni!

Összegyűjtöttem néhány aranyszabályt, illetve olyan kulcsfontosságú pontokat, amikben talán én is segítségedre lehetek, hogy minél jobban teljen a nyár.

A hidratálás nem csak vízivás!

Nyáron a csapból is a víz folyik (humorosan fogalmazva), de a hidratálásnak csupán az első lépése az elegendő folyadékbevitel. Tény, hogy fontos a napi 3-4 liter víz elfogyasztása. (Tipp: ha tisztán „unalmas”, csempéssz bele friss gyümölcsöt!) Ez azonban nem jelenti, hogy a bőrünk ilyenkor nem igényelne külső hidratálást! Különösen a klóros vizű strandok után, de a mindennapokban is nagyon fontos, hogy használjunk testápoló krémet nyáron is. Ha szeretnél olyan krémet, ami könnyed érzés a bőrön, szívesen ajánlok néhányat.

Pontos tervezés vagy spontaneitás?

Nem könnyű megtalálni az aranyközéputat. Beállítottságtól is függ persze, de mindkét végletnek megvannak a maga hátrányai. Én személy szerint szeretem vegyíteni a kettőt: a nagyobb utazásokat megtervezem, persze kellő szabadidőt hagyva, az esetleg beeső kisebb programokra pedig mindig hagyok egy kis energiát. A munkámnak köszönhetően nem kell szoros időbeosztás szerint élnem, így az én dolgom viszonylag könnyű. Ha egy standard irodai munka mellett szeretne valaki nagyobb dolgokat megvalósítani 3 röpke hónap alatt, a spontaneitás gyönyörével szemben egészen biztosan győzni fog a tervezés kiszámíthatósága.

Ne feledd a vitaminokat!

A napsugarak igazi D-vitamin bombaként hatnak a bőrre, de ez nem az jelenti, hogy el kell feledkeznünk a kis bogyóinkról! Nyáron is nagyon fontos a komplex vitaminok és étrendkiegészítők fogyasztása, különösen azoké, amikből nem tudunk eleget bevinni táplálkozással, mint például az Omega-3. Ha kíváncsi vagy, milyen készítmény a legjobb választás nyárra, keress üzenetben!

Mozogj!

Ha teheted, a friss levegőn. Megannyi lehetőség adott egyénileg és csoportosan is. A mozgás ráadásul nem csak a testnek szükséges, hanem a léleknek és a mentális egészségnek is! Ha még nincs ötleted, mi legyen a te sportod, olvass bele a jógázással kapcsolatos korábbi cikkbe kedvcsinálóként! 😉

Irány a szabad levegő!

Szomorúan tapasztalom, hogy sokan nem mozdulnak ki nyáron a nagy hőség miatt. Egyfelől érhető, hiszen a túl erős napfény és a nagyon magas hőmérséklet nem egészséges. De ott vannak még a reggeli és esti órák, a kellemes 25 fokos napok is! Ragadd meg ezeket az idősávokat az aktivitásra, ha nem szereted a melegebb időt! Egy dolog minden esetben fontos: ne feledkezz el a fényvédelemről! A naptej nem csak a strandon fontos, hanem minden nap, nyáron pedig magasabb faktorúra van szükség. ha útmutatóra van szükséged, olvasd el egy korábbi cikkemet a fényvédőkről és a napozásról!

+1 Pihenj!

A sok program közepette sem szabad megfeledkezned önmagadról és az „énidőről”! Szánj időt a pihenésre is!

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről