vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Készülj a nyárra kívül-belül!

A nyárra való készülés nem csak a beachbody eléréséből áll! A legszabadabb évszak kiélvezéséhez kívül-belül rendben kell lennünk. A mindennapi rohanásban könnyen megfeledkezhetünk a testi-lelki egyensúlyról az év bármely részében. A hosszabb nappalok és aktívabb külvilág adta lehetőséget viszont nyáron nem szabad veszni hagyni!

Összegyűjtöttem néhány aranyszabályt, illetve olyan kulcsfontosságú pontokat, amikben talán én is segítségedre lehetek, hogy minél jobban teljen a nyár.

A hidratálás nem csak vízivás!

Nyáron a csapból is a víz folyik (humorosan fogalmazva), de a hidratálásnak csupán az első lépése az elegendő folyadékbevitel. Tény, hogy fontos a napi 3-4 liter víz elfogyasztása. (Tipp: ha tisztán „unalmas”, csempéssz bele friss gyümölcsöt!) Ez azonban nem jelenti, hogy a bőrünk ilyenkor nem igényelne külső hidratálást! Különösen a klóros vizű strandok után, de a mindennapokban is nagyon fontos, hogy használjunk testápoló krémet nyáron is. Ha szeretnél olyan krémet, ami könnyed érzés a bőrön, szívesen ajánlok néhányat.

Pontos tervezés vagy spontaneitás?

Nem könnyű megtalálni az aranyközéputat. Beállítottságtól is függ persze, de mindkét végletnek megvannak a maga hátrányai. Én személy szerint szeretem vegyíteni a kettőt: a nagyobb utazásokat megtervezem, persze kellő szabadidőt hagyva, az esetleg beeső kisebb programokra pedig mindig hagyok egy kis energiát. A munkámnak köszönhetően nem kell szoros időbeosztás szerint élnem, így az én dolgom viszonylag könnyű. Ha egy standard irodai munka mellett szeretne valaki nagyobb dolgokat megvalósítani 3 röpke hónap alatt, a spontaneitás gyönyörével szemben egészen biztosan győzni fog a tervezés kiszámíthatósága.

Ne feledd a vitaminokat!

A napsugarak igazi D-vitamin bombaként hatnak a bőrre, de ez nem az jelenti, hogy el kell feledkeznünk a kis bogyóinkról! Nyáron is nagyon fontos a komplex vitaminok és étrendkiegészítők fogyasztása, különösen azoké, amikből nem tudunk eleget bevinni táplálkozással, mint például az Omega-3. Ha kíváncsi vagy, milyen készítmény a legjobb választás nyárra, keress üzenetben!

Mozogj!

Ha teheted, a friss levegőn. Megannyi lehetőség adott egyénileg és csoportosan is. A mozgás ráadásul nem csak a testnek szükséges, hanem a léleknek és a mentális egészségnek is! Ha még nincs ötleted, mi legyen a te sportod, olvass bele a jógázással kapcsolatos korábbi cikkbe kedvcsinálóként! 😉

Irány a szabad levegő!

Szomorúan tapasztalom, hogy sokan nem mozdulnak ki nyáron a nagy hőség miatt. Egyfelől érhető, hiszen a túl erős napfény és a nagyon magas hőmérséklet nem egészséges. De ott vannak még a reggeli és esti órák, a kellemes 25 fokos napok is! Ragadd meg ezeket az idősávokat az aktivitásra, ha nem szereted a melegebb időt! Egy dolog minden esetben fontos: ne feledkezz el a fényvédelemről! A naptej nem csak a strandon fontos, hanem minden nap, nyáron pedig magasabb faktorúra van szükség. ha útmutatóra van szükséged, olvasd el egy korábbi cikkemet a fényvédőkről és a napozásról!

+1 Pihenj!

A sok program közepette sem szabad megfeledkezned önmagadról és az „énidőről”! Szánj időt a pihenésre is!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről