vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

5+1 ok, amiért még ma kezdj el jógázni!

A jóga napjainkban nagyon népszerű mozgásforma akár testi, akár lelki feltöltődésről van szó. Ennek pedig jó oka van! Jótékony hatásait felsorolni is nehéz lenne, de összegyűjtöttem néhányat, ami biztosan Téged is meggyőz majd.

1.Nem igényel sok eszközt

Sok sport drága, vagy körülményesen beszerezhető eszközöket igényel. A jógázáshoz csak Te kellesz és egy kényelmes ruha!

2. Nem függ az időjárástól

Bár kellemes nyáron a szabadban jógázni, alapvetően zárt térben szoktál tartani az órákat, így nem lehet kifogás az eső, mint például a futásnál. Sőt, ha a teremig sem mennél el, otthon is jógázhatsz! Rengeteg ingyenesen is elérhető videót találsz hozzá az interneten.

3. Társas vagy egyedül? Bármelyik!

Akár az egyedül mozgó típus vagy, akár a csoportos programokat kedveled sport terén is, a jóga tökéletes választás. Keressetek egy szimpatikus jóga órát a barátaiddal, vagy mélyülj el benne egyedül, ahogy neked kényelmesebb.

4. Csökkenti a vérnyomást

Nem szabad megfeledkezni a testünket gyakorolt pozitív hatásairól sem! Amellett, hogy hajlékonyabb lesz tőle az ember, még a szívnek és a vérkeringésnek is bizonyítottan jót tesz. Az egészséges életmód elengedhetetlen része a mozgás, ezek közül is a jóga tartogatja az egyik legtöbb előnyt a szervezet számára.

5. Segíti a fogyást és formálja az alakot

Ki ne szeretne karcsúbb alakot és tónusosabb izmokat? Van megoldás, hogy ne kelljen órákat izzadni az edzőteremben érte. A jóga hatásosan formálja a testet, nőiesen formás alakot kölcsönöz a kitartóak számára.

+1 – Megteremti a harmóniát

Talán a fő ok, amiért érdemes a jógát választani egyéb sportok helyett. Ez az ősi keleti mozgásforma első sorban a lélekre összpontosít, segít megteremteni a belső egyensúlyt az életünkben. Legyen szó akár a mindennapi stresszről, vagy nagyobb hatású lelki problémáról, a jóga segít feloldani a bennünk lévő feszültségeket.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről