vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A nap, amikor megpillantottam a jövőt

A lány fiatal volt, szép, törékeny, a fiú fiatal, kedves, határozott. Ahogy ültek a két, egymáshoz közel húzott széken, újra és újra rájuk tévedt a pillantásom. Pedig nem őket kellett volna nézegetnem, hanem azt, mi játszódik le a kör közepén. A családállítás nem arról szól, hogy bámészkodom, unatkozom, és alig várom, hogy végre rám kerüljön a sor, és mindenki velem foglalkozzon. Éppen ellenkezőleg, a módszer attól működik, hogy a csoport tagjai aktívan részt vesznek benne, ettől kezdenek áramlani a megfelelő energiák.

Tehát nem velük kellett volna foglalkoznom, de olyan kedves látványt nyújtottak, és annyira látszott rajtuk, mennyire szeretik egymást, hogy a szívem egészen átmelegedett. Aztán rájuk került a sor, és hogy, hogy nem, de a fiú engem választott ki az édesanyja képviseletére. Hamarosan az is kiderült, mi hozta ide ezt a kedves, rokonszenves házaspárt: hiába szerették volna, nem született gyerekük. Megsajnáltam őket, és érdekes módon, miközben az állítás egy pontján az anya szerepében átöleltem a fiatalembert, látomásom támadt: megpillantottam egy kisbabát, akiről tudtam, hogy az ő gyereke, és azt is, hogy kisfiú.

– Láttam a kisfiadat! – kiáltottam fel önkéntelenül, és a fiú hitte is, nem is, amit mondtam.

A foglalkozáson úgy összebarátkoztunk, hogy felajánlottam nekik, szívesen megmérem az antioxidáns szintjüket, mivel ezzel – ezzel is – foglalkozom. Eljöttek, és a mérés mindkettőjüknél rendkívül alacsony szintet mutatott, jelenként a rájuk nehezedő stressznek, ezért azt javasoltam, kezdjenek vitamint szedni. A feleségnek olyan vitaminkészítményeket adtam, amelyeket a fiatal nők a tervezett fogamzás előtt, majd a várandósságuk hónapjaiban szoktak szedni.

Váratlan fordulat

Egy darabig rendszeresen visszajártak a vitaminokért, majd váratlanul eltűntek, hónapokig semmit nem hallottam felőlük. Eltelt jó egy év, amikor újra telefonált a férj, és elárulta: a feleségének újfajta készítményekre lenne szüksége, mert a kisbabájukat szoptatja, egy kisfiút. Nagyon megörültem a hírnek, és rögtön eszembe is jutott a kép, ami a családállítás során merült fel a lelki szemeim előtt: ezek szerint megpillantottam a jövőt! A fiatalember elmesélte, amikor bejelentkeztek a családállításra, akkor a felesége (aki egyébként valóban rendkívül stresszes életet élt egy nagy multi alkalmazottjaként) már a második lombikprogramon volt túl, és annyira belefáradt az egészbe, hogy a küszöbön álló harmadik beültetést nem vállalta. Aztán néhány hét múlva boldogan újságolta a férjének, hogy pozitív lett a terhességi tesztje! Amin a meddőségi kezelések nem tudtak segíteni, azon a természet igen, és spontán megfogant a kisfiuk.

A végén megtörtént a csoda

Boldogan hallgattam tehát a jó hírt, mert nekem az jelenti a legnagyobb örömet, ha segíteni tudok másokon. Azt szokták mondani, az ember akkor kerül olyan tudatállapotba, flow-ba, amikor teljesen megszűnik körülötte a világ, ha valamilyen alkotó munkát végez. Számomra ezt a csodálatos érzést az hozza el, ha újabb embert sikerül meggyőznöm róla, igenis létezik más megoldás az állandó stresszelés helyett, igenis tudnak tenni a saját testi és lelki egészségükért. Hiszem, hogy képes vagyok a hozzám fordulókat pozitív irányba terelgetni, és ez adja nekem a legnagyobb jutalmat.

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről