vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Miért olyan fontos méregteleníteni?

 

Elgondolkoztál már azon, hogy a  keleti népek miért tisztítják több ezer éve rendszeresen a szervezetüket?? Különböző módszereket használnak, például akupunktúrát vagy salaktalanító italokat, hogy testüket megszabadítsák a mérgektől.

Az európai emberek ezzel szemben nem sok figyelmet szentelnek a méregtelenítésre, pedig környezetük, sokkalta több civilizációs ártalomnak van kitéve – mint a levegőszennyezés, italaink, ételeink adalékanyag-tartalma, egyéb kemikáliák, a stressz-hatás. A méregtelenítés mára létfontosságúvá vált, hiszen elkerülhetjük általa a betegségek kialakulását, krónikussá válását, ha odafigyelünk szerveink állapotára.

A bélgombák elszaporodásának veszélyei

Tudtad, hogy a bélben egészséges körülmények között egyrészt normál baktériumflóra, másrészt gombafajok élnek. Ha az egyensúly felborul, a baktériumok – a fenti tényezők hatására – legyengülnek, elpusztulnak, a gombák mértéktelenül elszaporodnak. Miután az emésztőrendszert uralni fogják, a tápanyagok felszívódását, beépülését gátolják. Így a bőrtől a belső szervekig bármely szervrendszer megbetegedését okozhatják.

Ha a gomba elszaporodik a szervezetünkbe, mi mindent megadunk neki, amire szüksége van a fennmaradásához, illetve amit megkövetel tőlünk. A gombák befolyásolják a „mi” ízlésünket, kényszernek érezzük a szénhidrát-éhséget, vagy más termék fogyasztását.

A megelőzés fontossága

Minden olyan esetben gondoljuk végig: ha panaszunk van, mi lehet a valódi kiváltó ok. Ha nem az ok megszüntetésére törekszünk, sokszor nem fogunk eljutni az igazi gyógyulásig. Ezért nagyon fontos a megelőzésre fektetni a legnagyobb hangsúlyt.

Szinte mindenhol ott a baj…

Tudtad, hogy a levegőszennyezettség korunk egyik komoly ártó tényezője, mely főleg a légutakat betegíti meg? A sugárzások, a benzingőz, a savas eső ellen nem tudunk tenni. Ezek a levegőhatások érik a tápláléknövényeinket is, amiket nap, mint nap elfogyasztunk.

Italaink sok szénhidrátot, tartósítószert tartalmaznak, melyek károsítják az emésztőrendszer működését. A szénsavas üdítők megkötik a csontok szerveskalcium-tartalmát, így csontritkuláshoz vezethetnek akár fiatal korban is. Már 1 deciliter elfogyasztása aznapra megakadályozza a kalcium felszívódását, beépülését.

Sajnos sok esetben a  tej, mint idegen állati fehérje, allergizálhat. Visszatérő, kezelhetetlen légúti allergiákhoz, asztmához, bőrallergiához vezethet. A tejcukor az emberek zöménél felszívódási zavart okoz. A hőkezeléssel a tej kalciumtartalma szervetlenné válik, amelyet nem képes a szervezet feldolgozni, beépíteni a csontokba. Az erekben, az ízületek körül lerakódva korai meszesedést eredményezhet.

Gondold végig az olvasottakat, hogy ne a betegséggel kelljen küzdened, hanem az étkezésre való odafigyeléssel tehess valamit az egészségedért!

Amennyiben további kérdésed van, csatlakozz VIP csoportomba, vagy jelentkezz személyes tanácsadásra!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről