Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Miért olyan fontos méregteleníteni?

 

Elgondolkoztál már azon, hogy a  keleti népek miért tisztítják több ezer éve rendszeresen a szervezetüket?? Különböző módszereket használnak, például akupunktúrát vagy salaktalanító italokat, hogy testüket megszabadítsák a mérgektől.

Az európai emberek ezzel szemben nem sok figyelmet szentelnek a méregtelenítésre, pedig környezetük, sokkalta több civilizációs ártalomnak van kitéve – mint a levegőszennyezés, italaink, ételeink adalékanyag-tartalma, egyéb kemikáliák, a stressz-hatás. A méregtelenítés mára létfontosságúvá vált, hiszen elkerülhetjük általa a betegségek kialakulását, krónikussá válását, ha odafigyelünk szerveink állapotára.

A bélgombák elszaporodásának veszélyei

Tudtad, hogy a bélben egészséges körülmények között egyrészt normál baktériumflóra, másrészt gombafajok élnek. Ha az egyensúly felborul, a baktériumok – a fenti tényezők hatására – legyengülnek, elpusztulnak, a gombák mértéktelenül elszaporodnak. Miután az emésztőrendszert uralni fogják, a tápanyagok felszívódását, beépülését gátolják. Így a bőrtől a belső szervekig bármely szervrendszer megbetegedését okozhatják.

Ha a gomba elszaporodik a szervezetünkbe, mi mindent megadunk neki, amire szüksége van a fennmaradásához, illetve amit megkövetel tőlünk. A gombák befolyásolják a „mi” ízlésünket, kényszernek érezzük a szénhidrát-éhséget, vagy más termék fogyasztását.

A megelőzés fontossága

Minden olyan esetben gondoljuk végig: ha panaszunk van, mi lehet a valódi kiváltó ok. Ha nem az ok megszüntetésére törekszünk, sokszor nem fogunk eljutni az igazi gyógyulásig. Ezért nagyon fontos a megelőzésre fektetni a legnagyobb hangsúlyt.

Szinte mindenhol ott a baj…

Tudtad, hogy a levegőszennyezettség korunk egyik komoly ártó tényezője, mely főleg a légutakat betegíti meg? A sugárzások, a benzingőz, a savas eső ellen nem tudunk tenni. Ezek a levegőhatások érik a tápláléknövényeinket is, amiket nap, mint nap elfogyasztunk.

Italaink sok szénhidrátot, tartósítószert tartalmaznak, melyek károsítják az emésztőrendszer működését. A szénsavas üdítők megkötik a csontok szerveskalcium-tartalmát, így csontritkuláshoz vezethetnek akár fiatal korban is. Már 1 deciliter elfogyasztása aznapra megakadályozza a kalcium felszívódását, beépülését.

Sajnos sok esetben a  tej, mint idegen állati fehérje, allergizálhat. Visszatérő, kezelhetetlen légúti allergiákhoz, asztmához, bőrallergiához vezethet. A tejcukor az emberek zöménél felszívódási zavart okoz. A hőkezeléssel a tej kalciumtartalma szervetlenné válik, amelyet nem képes a szervezet feldolgozni, beépíteni a csontokba. Az erekben, az ízületek körül lerakódva korai meszesedést eredményezhet.

Gondold végig az olvasottakat, hogy ne a betegséggel kelljen küzdened, hanem az étkezésre való odafigyeléssel tehess valamit az egészségedért!

Amennyiben további kérdésed van, csatlakozz VIP csoportomba, vagy jelentkezz személyes tanácsadásra!

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

Segítségre van szükség!

Bizonyos felmérések azt mutatták, hogy a magyarok majdnem 17%-a élt szegénységben, ami azt jelenti, hogy háztartásuk összjövedelme nem haladta meg a 80 ezer forintot.  A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrégiben publikált közös tanulmánya szerint Magyarországon körülbelül 36–54 ezer gyermek éhezik mindennap, s a kutatók kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről