Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Megmentheti-e az életünket a D-vitamin?

Két életfontosságú kérdés mindenkit foglalkoztat mostanában. Az egyik: hogyan kerülhetjük el, hogy megkapjuk a koronavírust? A másik: ha mégis megfertőződtünk, mit tehetünk annak érdekében, hogy minél enyhébb tünetekkel vészeljük át a betegséget?

A biztos választ még az orvosok sem ismerik, mindössze arról számolhatnak be, mit láttak az elmúlt egy év során, mi csökkentette a betegek panaszait. Mivel sajnos a férjemmel együtt mi is elkaptuk a fertőzést, nemrégiben én is a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen covidosnak lenni. Az élményt senkinek nem kívánom, mert bár azóta szerencsésen felépültünk, különösen a férjem szegény nagyon sokat szenvedett. Én hál istennek könnyebben megúsztam, összesen egyetlen éjszakára lázasodtam be, és az olyan egyéb tünetek is kevésbé gyötörtek, mint a köhögés vagy a légszomj. Ebben pedig, úgy érzem, meghatározó szerepet játszott az, hogy én hosszabb ideje folyamatosan szedem a D- és a K2-vitamint, míg a férjem nem.

Azt gyakran halljuk, milyen fontos a fertőzés terjedésének megelőzésében, hogy rendszeresen kezet mossunk, maszkot hordjunk, és tartsunk egymástól távolságot. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy a magas D-vitamin szint jelentős szerepet játszhat a Covid megelőzésében, vagy legalább abban, hogy ha mégis megkapjuk, ne legyünk súlyos betegek, és ne kerüljünk kórházba. Pedig újabban egy sor tudományos vizsgálat bizonyította, hogy ha alacsony D-vitamin szintünk, akkor nagyobb eséllyel fertőz meg minket a koronavírus.

A saját példám is azt mutatja, hogy mindenképpen érdemes D-vitamint szedni, hiszen túladagolni nem lehet, viszont akkora mennyiségre van belőle szükségünk, amennyihez pusztán a táplálékainkból nem jutunk hozzá. A D-vitamin egyébként nemcsak a Covid és más légúti fertőzések megelőzésében segíthet, hanem a csontjainkat is védi, illetve a daganatos sejtek szaporodását is gátolja. Tanácsos olyan készítményt választani, amelyik K2-vitamint is tartalmaz, mert ez segíti a felszívódását.

Ha további kérdésed lenne, vagy segítségre vágysz, keress bátran elérhetőségeim egyikén!

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről