Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Drasztikus módszerek helyett: Testsúlykontroll! – Második rész

Sajnos már nem csak az idősebbeket, hanem egyre több fiatalt is érint az elhízás számtalan mellékhatása. Bele sem gondolunk, hogy mekkora rizikófaktort jelent az életünkre a felszedett plusz kiló. A cukorbetegség kialakulásától kezdve, a stroke, a szív és érrendszeri betegségek mind összefüggésben vannak az elhízással. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindannyian egészségesen éljünk, ezért mélyebben foglalkozom a megfelelő testsúlykontroll kérdésével. Amennyiben lemaradtál a cikk első feléről, itt megtalálod.

FRISSÍTÉS: Amennyiben a saját Testsúlykontroll programom érdekel, itt megtalálod.

Mik az elhízás okai?

Nemcsak az, hogy sokat eszünk, sőt! Inkább az, hogy mit és mit nem, valamint mi az, amit nem tartunk fontosnak. Ha nem mozgunk eleget, ha kevés vitamint, ásványi anyagot, rostot és legfőképp kevés folyadékot veszünk magunkhoz, jó eséllyel elhízunk. Ha lelassul az anyagcserénk (ez a folyadék- és enzimhiány vagy hormonális zavarok miatt fordulhat elő), szintén nő a plusz kilók kockázata.

Ha a gyomor- és bélrendszerünk nem megfelelően működik (szintén a kevés folyadékra vezethető vissza, valamint a bélflóra hiányára, az elsavasodásra és a helytelen étkezésre) és a hormonháztartás sem üzemel jól, ezek mind előidézhetik a testsúly növekedését. A változó élelmiszeripari gyakorlat miatt (is) sok méreganyagot viszünk be a szervezetünkbe, ezek pedig lerakódhatnak a zsírban – a méregtelenítés, az antioxidánsok bő pótlása ezért kiemelten fontos. Az antioxidánsok azok az anyagok, amelyek megkötik a szabad gyököket, a szervezetben folyó káros folyamatok ezzel csökkenthetők.

Az elhízás egyik leggyakoribb oka a fentieken kívül mégis a lelki egyensúly felbomlása: sokan menekülnek az evéshez, a cukros ételekhez. Nagyon sok esetben az elhízás és a cukorbetegség egymás velejárói! Ezért is nagyon fontos, hogy először saját magunkkal béküljünk meg, és csak utána vágjunk bele egy komolyabb fogyásba.

Mik a testsúlykontroll főbb jellemzői?

A testsúlykontroll hívei rövid és hosszabb távú terveket, programokat állítanak fel maguknak. Ezek mindegyike összetett megoldás: nemcsak a testsúlyban mérhetőek az eredmények, hanem a szervezet rendszereinek helyreállított működésében is. Bizonyos étrend-kiegészítők, vitaminok és tápanyagok gyártói saját termékeikre építik fel a programokat, viszont ez nem kritérium. A cél ellenben mindenhol ugyanaz: normalizálni a test működését.

Hogyan kezdjünk bele?

Elsősorban rendbe kell tenni az emésztőrendszert, a bélflórát és az anyagcsere-folyamatokat, amelyekhez elsődleges eszköz lehet a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. Egy felnőtt ember esetében ez napi 2,5-3 liter vizet jelent. Van, akinek ez nehezére esik, nekik azt ajánlom, hogy étkezés előtt igyanak meg 3 deci vizet, majd étkezés közben is – s mivel naponta 4-5 étkezés ajánlott (nem két nagyobb, mert akkor egy-két órán belül újra éhes az ember), így egyszerűbb a folyadékbevitel is.

A célzott tápanyagok, vitaminok szervezetbe jutása mellett nagyon fontos a méreganyagok „eltávolítása” is. Ennek során a szabadgyökök megkötése érdekében sok-sok antioxidánst kell fogyasztani.

Az alapszabályok

Természetesen a zsírégetés kiemelt szerepet kap a testsúlykontroll során is – heti legalább 3 alkalommal, intenzív mozgás ajánlott. Több szakértő is alapvető követelménynek tekinti a sav-bázis egyensúly helyreállítását, amelynek lényeg a cukor kivonása az étkezésünkből – helyette édesítőszert, nyírfacukrot, sztíviát ajánlanak.

A testsúlykontroll egyik alapszabálya, hogy lefekvés előtt 1-2-3 órával (inkább 3) már ne együnk.

Az étkezések során a cukor mellett kerülendő ebben a kúraszerű időszakban a fehér liszt, a liszt tartalmú ételek, a gyümölcsök közül a banán, a zöldségek közül a burgonya.

Eredményes továbbá  a pulzáló mágnesterápiás (melynek kipróbálására lehetőség van nálunk) és a  Mofetta gyógygáz fürdős kezelés is.

 

Amennyiben további kérdésed van, tudok segíteni a testsúlykontroll-programokhoz elengedhetetlen táplálék-kiegészítők, vitaminok, antioxidánsok beszerzésében és további tanácsokat is tudok adni. Sose feledd: egyedül, segítség nélkül sokkal nehezebb.

 

Elérhetőségeim:

Huszár Teodóra – Tanácsadó

Telefon: +36 30 961 29 41

Email: eu.vitalproject@gmail.com

http://huszarteodora.nsproducts.com

Megosztás itt: facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szavamat se hidd el!

Egy szavamat se hidd el!
Csak gondolatokat szeretnék megosztani, amit aztán értékelhetsz a saját gondolkodásmódod szerint.
A saját tapasztalataidra támaszkodj, hiszen a Te sikered vagy sikertelenséged csakis rajtad múlik.Ha ott tartasz az életedben, ahova mindig is vágytál, akkor már nem is érdemes tovább olvasnod. De ha még nem akkor gondolkozz el az alábbi sorokon…

Tovább olvasom »

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről