vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Drasztikus módszerek helyett: Testsúlykontroll! – Első rész

Sajnos már nem csak az idősebbeket, hanem egyre több fiatalt is érint az elhízás számtalan mellékhatása. Bele sem gondolunk, hogy mekkora rizikófaktort jelent az életünkre a felszedett plusz kiló. A cukorbetegség kialakulásától kezdve, a stroke, a szív és érrendszeri betegségek mind összefüggésben vannak az elhízással.

FRISSÍTÉS: Amennyiben a saját Testsúlykontroll programom érdekel, itt megtalálod.

Az első intő jelek

Ha azt vesszük észre, hogy egyre fáradtabbak vagyunk, a mozgás is nehezünkre esik és bizony a kedélyállapotunk is unottá válik akkor itt az idő, hogy odafigyeljünk kicsit magunkra. Ha azt érezzük, hogy nincs kedvünk reggel kikelni az ágyból érdemes megvizsgálni az életmódunkat és az sem árt, ha ráállunk a mérlegre és megnézzük, hogy súlyunk az egészséges határok között mozog-e?

A megoldás

Sokféle diéta létezik a világon, de nem mindegyik éri el a várt a hatást, sőt, sajnos olyanokkal is találkozni, melyek kifejezetten egészségtelenek. Viszont van egy jó hírem: kevésbé megterhelő módon is kordában tarthatjuk a testsúlyunkat, nem kell hozzá koplalni, szenvedni. Nem véletlenül hívei egyre többen hívei a „testsúlykontrollnak”.

Jól hangzik, igaz?

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor rájön: elégedetlen a testsúlyával. A nők persze érzékenyebbek a kérdésben, és gyakran kapkodnak. Időszakonként fogyókúráznak, kisebb-nagyobb sikerek után viszont legtöbbször jön a visszatérés az eredeti állapothoz. A testsúlykontroll önálló módszer lett mára, amelynek lényege, hogy az elhízás okait is megszüntesse, személyre szabottan adjon választ, és ennek megfelelően segítse elő a megfelelő testsúly kialakulását. Egy korrekt fogyókúra is megfelelő feltérképezést igényelne, a testsúlykontroll hívei viszont fokozottabban kérik, hogy mindenki alapos helyzetfelmérés után vágjon bele a programba.

Te is belevágnál?

Amennyiben úgy érzed, hogy Neked is erre van szükséged, jó hírem van: én már beleástam magam a témába és hasznos tanácsokkal tudok szolgálni.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről