vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Ezért élnek tovább a japánok az összes többi népnél

25 éve a Japánok tartják az első helyet a világon a várható élettartam tekintetében. Ez igazán figyelemre méltó és ha megnézzük, hogy miben különbözik az életmódjuk, akkor számos tényezőt mi is be tudunk iktatni a mindennapjainkba. Ez csak egy rövid, de annál fontosabb cikk lesz. Vágjunk is bele!

A főbb tényezők az étkezéssel és a mozgással kapcsolatosak:

  • A japán konyha naponta használ friss zöldséget, gyümölcsöt, halat és elmaradhatatlan a zöld tea. Ebből következik, hogy az omega-3 zsírsav már az élelmiszerrel bekerül a szervezetbe, ami a hosszú és egészséges élet egyik titka.
  • A könnyed ételek és egészséges olajok használata gyakori
  • Egy étkezésnél többfélét és lassan, de keveset esznek.
  • A hangsúly a friss élelmiszereken van, elsősorban azokat az élelmiszerek választják, aminek éppen a szezonja van.
  • Nagyon takarékosan bánnak a köretekkel, szószokkal.
  • Az ételeket nem főzik szét, párolást és grillezést részesítik előnyben.
  • A finomlisztet, péksüteményeket teljes kiőrlésű rizzsel helyettesítik
  • Kerülik az édes desszertek túlzott fogyasztását.
  • Mozgás egy életen át a jelszavuk, sokkal aktívabb életmódot folytatnak, óvodás kortól nyugdíjas korig a mindennapok részévét tették a testmozgást.
  • Végezetül, a japán lakosság 70 %-a évente részt vesz egészségügyi szűrővizsgálatokon.

Hogyan alkalmazhatod te is mindezt?

Ha étrendedet bizonyított tisztaságú Omega 3 zsírsavval egészíted ki, akkor máris jó esélyed van az egészségben eltöltött éveid számának szignifikáns megnövelésére.  Magyarországon viszont nehezen tudunk hozzájutni olyan friss (!) halakhoz, mint a japánok, így számunkra egy alternatív megoldást kell keresni: itt már bemutattam Omega 3 készítményünket, a további részletekért olvasd el ezt a cikket! Ha pedig a zöld tea készítményünk érdekel, ide kattintva tudhatsz meg róla többet.

Ne hagyd, hogy félrevezessenek a reklámok! Személyre szabott tanácsaimmal bármikor szívesen segítek, nem is kell mást tenned, mint írni egy üzenetet, vagy megkeresni bármelyik másik elérhetőségemen!

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről