vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Megelőzéssel a szabadgyökök ellen – Kezdj tudatosan élni még ma!

Ha azt hiszed, hogy Te még fiatal vagy és nincs szükséged arra, hogy odafigyelj az szervezeted átfogó támogatására, akkor sajnos nagyon rosszak lesznek az egészségben eltöltendő éveidre a kilátások! Ugye tudod, hogy a megelőzés mindig kifizetőbb, mint a gyógyítás? Arról nem is beszélve, hogy sajnos egyre több fiatalt kap el valami végzetes betegség az elmúlt években. Ha Te nem szeretnél közéjük tartozni, vedd kezedbe a saját egészséged védelmét!

Múlt heti cikkünkben jeleztük már, hogy szabadgyökök mindenképp keletkeznek szervezetünkben a stresszes életmódunk, káros szokásaink, a nem megfelelő táplálkozás és a kevés mozgás következtében. Ugyanígy antioxidánsokat is termel a szervezet, hogy védje magát a szabadgyökök támadásától: egy kiadós mozgás után például nagy mennyiségű antioxidáns termelődik a szervezetben, de kívülről is bevihetjük őket megfelelően összeválogatott táplálékokkal és táplálék-kiegészítőkkel is.

Lépjünk túl a rossz szokásokon!

Mai felgyorsult világunkban egyre nagyobb szükségünk van valamilyen kiegészítésre, mivel minden állandó változásban van. Sajnos többségében egyre kevesebbet mozgunk, romlik a levegő minősége és egyre több káros hatásnak vagyunk kitéve. Táplálkozásunkra is átragadnak a rossz szokásaink: gyorsan bekapunk valamit a mekiben, nem foglalkozva azzal, hogy ennek milyen élettani hatása van ránk nézve.

Ezek a rossz szokások sajnos mind befolyásolják a szabadgyökök termelődését a szervezetünkben. Van azonban lehetőség egy kis odafigyeléssel az immunrendszerünk megerősítésére, az antioxidáns szint növelésére. Ezzel szervezetünk erősebb lesz és el tudjuk kerülni számos betegség kialakulását. Növelni tudjuk testi és szellemi teljesítő képességünket.

Ahogy növekednek szervezetünkben az antioxidánsok, úgy lassul le az öregedési folyamat és csökken a betegségekre való hajlamunk. Csak egyetlen példát kiemelve a megnövekedett antioxidánsok a rák ellen is hathatósabb védelmet tudnak nyújtani a szervezetünknek.

Az antioxidánsok háromféleképpen nyújtanak védelmet a rákkal szemben:

  • Elpusztítják a rákot okozó szabadgyököket,
  • Fokozzák az immunrendszer működését, így az még azelőtt megsemmisíti a mutáns sejteket, mielőtt elrákosodhatnának,
  • És végül csökkenti a ráksejtek hajlandóságát arra, hogy a szövetekhez, illetve mirigyekhez tapadjanak.

A kutatások bebizonyították, hogy a zöldségben és gyümölcsben gazdag étrenddel sok rákfajta gyengíthető. Sok kutató azért tartja a zöldségeket és a gyümölcsöket jótékony hatásúnak, mert antioxidánsokban, különösen C-vitaminban és bioflavonoidokban gazdagok. Több klinikai tanulmány –többek között, amelyet Larry Clark, a tucsoni University of Arizona professzora vezetett – megállapította, hogy a szervezet megfelelő tápanyaggal, vitaminnal történő ellátása csökkenti a rákos megbetegedés és az ebből fakadó elhalálozás esélyét, ezen kívül növeli az életkilátásokat. Egy 1998-as klinikai tanulmány pedig kimutatta, hogy megfelelő vitamin szedése 32 százalékkal csökkenti a prosztatarák előfordulásának kockázatát.

Sosem késő elkezdeni odafigyelni!

Csak néhány példát emeltem ki a legfontosabbak közül, de ha átfogóan kezeljük szervezetünk vitaminellátását, akkor minden esélyünk megvan egy hosszú, egészséges élethez. Ne halogass, még ma járj utána, hogy a Te szervezetednek milyen a védekező képessége!

Ha Budapesten, vagy környékén élsz néhány perc alatt meg tudom neked mérni az általános védekező képességed mértékét. Hívj és kérj időpontot a mérésre!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről