Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Táplálkozás – Nélkülözhetetlen antioxidánsok II.


ANTIOXIDÁNSOK AZ ÉTKEZÉSÜNKBEN:

Az antioxidánsok megtalálhatók minden élő szövetben, minden sejtünkben, és ha okosan táplálkozunk, akkor az általunk elfogyasztott ételekben is. Ha ez nem így lenne, akkor nemcsak az állatok pusztulnának el, hanem a zöldségek, gyümölcsök is tönkre mennének, vagyis rájuk is vonatkozik, hogy eloxidálódnak.

Azt is ismerik többnyire az emberek, hogy főzés, sütés hatására az élelmiszerekben található antioxidáns nagy része elbomlik, de bizony még az emésztésünk is lebontja ezeket.

Mi hát akkor a megoldás?

Egyik megoldás, mivel a zöldségekben és gyümölcsökben található antioxidánsok sokkal jobban bírják a főzést –bár, a péppé főzés már ezeket is tönkreteszi, ezért a legjobb a párolás – ezért ha előnyben részesítjük táplálkozásunkban a növényeket, akkor ezek felszívódása általában jobb, mint az állati táplálék esetében.

ANTIOXIDÁNSOKNAK MILYEN SZEREPE VAN A TESTÜNKBEN?

A szabadgyökök – amelyek túlsúlyba kerülésekor megbetegszik a szervezetünk – romboló hatást gyakorolnak a szerveink ellen. Ha ezeket a tényezőket ismerjük, józan ésszel beláthatjuk, hogy nélkülözhetetlen az antioxidánsok bevitele.

SZOKÁSAINK, S A KÜLSŐ TÉNYEZŐK, AMELYEK HASZNOSAK, VAGY KÁROSAK, DE NÖVELIK A SZABADGYÖKÖK SZÁMÁT:

antioxidánsA napozás, a sport, az intenzív mozgás – amelyek egyébként fontosak számunkra – mind a szervezetünk oxidálásának irányába hatnak. A dohányzásról nem is beszélve, amely az egyik legnagyobb szabadgyök támadás a testünk ellen. Tudjátok például, hogy a sportolók szervezete sokkal gyorsabban oxidálódik, mint az átlag emberé?

A stressz, a krónikus fertőzések, attól függetlenül, hogy azt baktérium, vírus vagy gomba okozza, szintén egy újabb tényezőt jelentnek, mely növeli a keletkező szabadgyökök számát.

A KÖVETKEZMÉNYEK, HA A SZABADGYÖKÖK TÚLSÚLYBA KERÜLNEK A SZERVEZETÜNBEN:

A szabadgyökök károsítják a DNS-t, amely működése meghatározza, hogy meddig lehetünk egészségesek. A DNS fokozott mértékű károsodásával, s a rák kockázatának növekedésével számolhatunk. A kórokozók sokkal inkább megtámadják a legyengült szervezetünket.

A szervezetünk minden támadás ellen igyekszik azonnal reagálni és a bennünk lévő antioxidánsok felveszik a harcot a szabadgyökökkel szemben. Segítsünk hát a szervezetünknek, figyeljünk oda a helyes táplálkozásra!

Van egy egyszerű vizsgálat, amely megmutatja, hogy milyen ellenálló jelenleg a szerveztünk.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyenek a kilátásaid ebben a harcban és alapesetben helyes-e az az életvitel, amit jelenleg folytatsz, érdemes rászánnod egy fél órát egy tanácsadással egybekötött mérésre, ahol néhány életmódbeli tanácsadásra is számíthatsz.

Jelentkezz be időpont egyeztetésre az alábbi telefonszámon vagy emailben:

+36309612941

eu.vitalproject@gmail.com

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről