vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Táplálkozás – Nélkülözhetetlen antioxidánsok II.


ANTIOXIDÁNSOK AZ ÉTKEZÉSÜNKBEN:

Az antioxidánsok megtalálhatók minden élő szövetben, minden sejtünkben, és ha okosan táplálkozunk, akkor az általunk elfogyasztott ételekben is. Ha ez nem így lenne, akkor nemcsak az állatok pusztulnának el, hanem a zöldségek, gyümölcsök is tönkre mennének, vagyis rájuk is vonatkozik, hogy eloxidálódnak.

Azt is ismerik többnyire az emberek, hogy főzés, sütés hatására az élelmiszerekben található antioxidáns nagy része elbomlik, de bizony még az emésztésünk is lebontja ezeket.

Mi hát akkor a megoldás?

Egyik megoldás, mivel a zöldségekben és gyümölcsökben található antioxidánsok sokkal jobban bírják a főzést –bár, a péppé főzés már ezeket is tönkreteszi, ezért a legjobb a párolás – ezért ha előnyben részesítjük táplálkozásunkban a növényeket, akkor ezek felszívódása általában jobb, mint az állati táplálék esetében.

ANTIOXIDÁNSOKNAK MILYEN SZEREPE VAN A TESTÜNKBEN?

A szabadgyökök – amelyek túlsúlyba kerülésekor megbetegszik a szervezetünk – romboló hatást gyakorolnak a szerveink ellen. Ha ezeket a tényezőket ismerjük, józan ésszel beláthatjuk, hogy nélkülözhetetlen az antioxidánsok bevitele.

SZOKÁSAINK, S A KÜLSŐ TÉNYEZŐK, AMELYEK HASZNOSAK, VAGY KÁROSAK, DE NÖVELIK A SZABADGYÖKÖK SZÁMÁT:

antioxidánsA napozás, a sport, az intenzív mozgás – amelyek egyébként fontosak számunkra – mind a szervezetünk oxidálásának irányába hatnak. A dohányzásról nem is beszélve, amely az egyik legnagyobb szabadgyök támadás a testünk ellen. Tudjátok például, hogy a sportolók szervezete sokkal gyorsabban oxidálódik, mint az átlag emberé?

A stressz, a krónikus fertőzések, attól függetlenül, hogy azt baktérium, vírus vagy gomba okozza, szintén egy újabb tényezőt jelentnek, mely növeli a keletkező szabadgyökök számát.

A KÖVETKEZMÉNYEK, HA A SZABADGYÖKÖK TÚLSÚLYBA KERÜLNEK A SZERVEZETÜNBEN:

A szabadgyökök károsítják a DNS-t, amely működése meghatározza, hogy meddig lehetünk egészségesek. A DNS fokozott mértékű károsodásával, s a rák kockázatának növekedésével számolhatunk. A kórokozók sokkal inkább megtámadják a legyengült szervezetünket.

A szervezetünk minden támadás ellen igyekszik azonnal reagálni és a bennünk lévő antioxidánsok felveszik a harcot a szabadgyökökkel szemben. Segítsünk hát a szervezetünknek, figyeljünk oda a helyes táplálkozásra!

Van egy egyszerű vizsgálat, amely megmutatja, hogy milyen ellenálló jelenleg a szerveztünk.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyenek a kilátásaid ebben a harcban és alapesetben helyes-e az az életvitel, amit jelenleg folytatsz, érdemes rászánnod egy fél órát egy tanácsadással egybekötött mérésre, ahol néhány életmódbeli tanácsadásra is számíthatsz.

Jelentkezz be időpont egyeztetésre az alábbi telefonszámon vagy emailben:

+36309612941

eu.vitalproject@gmail.com

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről