vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Tanácsok, ha utazás közben dolgoznál!

A munka és az utazás közötti ideális egyensúly megtalálása nem egyszerű… Azonban néhány praktikus tipp és technika segítségével lehetséges elérni az egyensúlyt. Akár vállalkozó, főállású alkalmazott vagy diák vagy, a szakmai kötelezettségek és az utazás élményének egyensúlyba hozása rendkívül kifizetődő lehet számodra. Épp ezért ebben a cikkben olyan stratégiákat mutatok be, amelyek segítségével megtalálhatod a tökéletes egyensúlyt a munka és az utazás között, és ezáltal élvezhetőbbé válik mindkét világ. Nézzük is, milyen egyszerű dolgokat kell figyelembe venned!

Először is, teremts egy megfelelő környezetet a munkához!
Mit értek ezalatt? Például ha autóval utazol (mint utas), akkor kérd meg a veled együtt utazót/utazókat, hogy amíg dolgozol, addig kicsit legyenek halkabbak, ne szóljon zene (feltéve ha zavar). Próbálj meg ilyen esetben teljesen átszellemülni és kizárni a zavaró tényezőket. *1. De természetesen előfordulhat az az eset is, hogy vonattal, vagy repülővel kell valahová eljutnod. Véleményem szerint ezen két tömegközlekedési eszközön lehet a legjobban dolgozni. Hogy miért? Mielőtt útra kelnél bármelyikkel is, lehetőséged van 1. osztályra jegyet vásárolni (egyáltalán nem szükséges a Business Class jegy), így máris egy nyugodt, csendes környezetbe kerülsz, ahol ingyenes internethozzáférésed van és e-mellé még konnektort és USB csatlakozókat kapsz. Így a munkafeltételek máris fennállnak egy kényelmesebb formában.

Második tippem, tanácsom az, hogy (munkától függően), szerezd be a megfelelő felszerelést. Értem ezalatt a számodra és a munkához megfelelő laptopot, akár telefont és tabletet. Például ha bármilyen szerkesztői (pl. kép/videó) munkakörben tevékenykedsz, elengedhetetlen ”az erős vas”, amivel gördülékenyen tudsz dolgozni.

Harmadik és egyben utolsó tippem pedig az, hogy hagyj időt a pihenésre.
Végtére is utazol, nemde? 😀
Nagyon fontos, hogy mikor már érzed, hogy az agyad nem úgy fog ahogy kéne, vagy csak szimplán kicsit fáradtnak érzed magad, tarts egy 5-10 perces pihenőt. Ilyenkor azt javaslom, hogy hagyd el egy kis időre (ha lehetséges) a munkaállomásod, járkálj kicsit, igyál egy kis vizet vagy egy jó kávét, egyél valamit. A lényeg, hogy szellőztesd ki a fejed. Ne gondolkodj a munkádon, csak pihenj, és… élvezd az utazást!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről