vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Tanácsok, ha utazás közben dolgoznál!

A munka és az utazás közötti ideális egyensúly megtalálása nem egyszerű… Azonban néhány praktikus tipp és technika segítségével lehetséges elérni az egyensúlyt. Akár vállalkozó, főállású alkalmazott vagy diák vagy, a szakmai kötelezettségek és az utazás élményének egyensúlyba hozása rendkívül kifizetődő lehet számodra. Épp ezért ebben a cikkben olyan stratégiákat mutatok be, amelyek segítségével megtalálhatod a tökéletes egyensúlyt a munka és az utazás között, és ezáltal élvezhetőbbé válik mindkét világ. Nézzük is, milyen egyszerű dolgokat kell figyelembe venned!

Először is, teremts egy megfelelő környezetet a munkához!
Mit értek ezalatt? Például ha autóval utazol (mint utas), akkor kérd meg a veled együtt utazót/utazókat, hogy amíg dolgozol, addig kicsit legyenek halkabbak, ne szóljon zene (feltéve ha zavar). Próbálj meg ilyen esetben teljesen átszellemülni és kizárni a zavaró tényezőket. *1. De természetesen előfordulhat az az eset is, hogy vonattal, vagy repülővel kell valahová eljutnod. Véleményem szerint ezen két tömegközlekedési eszközön lehet a legjobban dolgozni. Hogy miért? Mielőtt útra kelnél bármelyikkel is, lehetőséged van 1. osztályra jegyet vásárolni (egyáltalán nem szükséges a Business Class jegy), így máris egy nyugodt, csendes környezetbe kerülsz, ahol ingyenes internethozzáférésed van és e-mellé még konnektort és USB csatlakozókat kapsz. Így a munkafeltételek máris fennállnak egy kényelmesebb formában.

Második tippem, tanácsom az, hogy (munkától függően), szerezd be a megfelelő felszerelést. Értem ezalatt a számodra és a munkához megfelelő laptopot, akár telefont és tabletet. Például ha bármilyen szerkesztői (pl. kép/videó) munkakörben tevékenykedsz, elengedhetetlen ”az erős vas”, amivel gördülékenyen tudsz dolgozni.

Harmadik és egyben utolsó tippem pedig az, hogy hagyj időt a pihenésre.
Végtére is utazol, nemde? 😀
Nagyon fontos, hogy mikor már érzed, hogy az agyad nem úgy fog ahogy kéne, vagy csak szimplán kicsit fáradtnak érzed magad, tarts egy 5-10 perces pihenőt. Ilyenkor azt javaslom, hogy hagyd el egy kis időre (ha lehetséges) a munkaállomásod, járkálj kicsit, igyál egy kis vizet vagy egy jó kávét, egyél valamit. A lényeg, hogy szellőztesd ki a fejed. Ne gondolkodj a munkádon, csak pihenj, és… élvezd az utazást!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről