vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Szülés utáni életmódfolytatás

Megszületett a baba. Végtelenül boldogok vagyunk, de az alakunk még nem a régi. A sok álmatlan éjszaka miatt bizony néha nagyon kimerültnek érezzük magunkat. Ilyenkor mindig a baba az első, de azért magunkkal is kell törődnünk. Hogyan táplálkozzunk a szoptatás alatt? Mit tehetünk a terhességi csíkok eltüntetése érdekében? Hogyan nyerjük vissza a régi formánkat?

Összefoglalunk a szülés utáni életszakaszban lévő nőt érintő kérdésekre néhány gondolatot.

Egy kis mozgás becsempészése az életünkbe.

Azt gondoljuk az első hónapokban, hogy épp eléggé le vagyunk strapálva az álmatlan éjszakák miatt és bizony sem időnk, sem kedvünk nincs igazán, hogy visszacsempésszük az életünkbe a rendszeres testmozgást, a sportot.

Minden csak azon múlik, hogy mennyire tartjuk fontosnak, hogy néhány hónap elteltével újra csinosak és energikusak legyünk. A többi már csak szervezés kérdése. Annak érdekében, hogy ne uralkodjon el rajtunk a szülés után depresszió, biztos hogy a családtagok is szívesen bevállalnak heti egy-két órát a baba vigyázásban és ekkor szusszanáshoz jutunk. Ezt az időt érdemes egy kis testmozgásra használni. Gondoljuk végig, hogy melyik mozgásforma az, ami igazán kikapcsol bennünket? Ilyen lehet az úszás, a kocogás, a tánc, a torna vagy a jóga. Ezek bármelyike segítségünkre lehet abban, hogy visszanyerjük a régi alakunkat, és energiát is nyerjünk, amire szükségünk van nemcsak nekünk, hanem a babának és a papának is. Egy vidám és kiegyensúlyozott anyuka a környezetére is jobb benyomást kelt.

Hogyan táplálkozzunk a szülést követően?

A megfelelő táplálkozás több szempontból is nagyon fontos. Amennyiben van lehetőségünk szoptatni a babát, akkor tudnunk kell, hogy az anyatej tápértéke egyenesen arányban van azzal, amit az anyuka elfogyaszt. Ha mi nem viszünk be elegendő tápértékű élelmiszert és a szükséges biztonságos táplálék kiegészítőket, akkor a baba fejlődése fogja ennek kárát látni.

A zöldségek, gyümölcsök, magvak napi rendszeres fogyasztása alapvető, de azt a sajnálatos tényt is tudomásul kell vennünk, hogy az elmúlt 30 évben oly mértékben lecsökkent az élelmiszerek vitamin tartalma, hogy csupán ezekből nem tudjuk bevinni szervezetünkbe a szükséges tápanyagokat.

Nagyon fontos, hogy a dohányzást mellőzük a szülés után is, mivel a nikotin nemcsak az anyatejjel jut be a baba szervezetébe, hanem a cigaretta füsttel terhelt levegőből is beszívja a káros anyagokat.

A szoptatás alatt szó sem lehet diétáról, de megfelelő rendszeres mozgással már most elkezdhetjük a testsúlyunk visszaállításának megkezdését.

A napi többszöri étkezés elvét tartsuk meg a következőkben is. Most is nagyon igaz a „többször keveset” elve, egyaránt figyelve a mennyiségre és a minőségre.

Érdemes olyan komplex – kizárólag természetes alapanyagú – vitaminokat fogyasztani, amelyek gyermekünk fejlődése és saját energiaszintünk fenntartása miatt is nélkülözhetetlenek.

Mit tehetünk a terhességi csíkok eltüntetése érdekében?

A bőrünket kívülről és belülről is táplálni kell. A belülről történő tápláláshoz elengedhetetlen a megfelelő vízmennyiség (napi 2-3 liter) elfogyasztása, amelyet jól ki tudunk egészíteni nagy víztartalmú gyümölcsök és zöldségek levével.

Amennyiben száraz a bőrünk, tudnunk kell, hogy ez kevésbé rugalmas, ezért érdemes naponta többször hidratálni a kritikus bőrfelületeket, a bőr rugalmasságát visszahozó készítményekkel. Ha szeretnénk megszabadulni a terhességi csíkoktól, akkor egy különleges, otthon végezhető galvanikus árammal működő eszköz segítségével csodákat tudunk tenni a bőrünkkel.

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy milyen természetes alapanyagú kozmetikumokat, krémeket, hidratálókat érdemes használnod bőröd rugalmasságának visszaállításához és a terhességi csíkok eltüntetéséhez, akkor keress bátran!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről