vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Omega-3 hatása a felnőttek életére

lazac 450Tudtad, hogy az Omega 3 szint csökkenés hosszú éveken át nem okoz problémákat, ezért jó ezt időben felfedezni. Ha szeretnéd elkerülni az alábbi panaszokat, akkor komolyan el kell gondolkozni azon, hogy elegendő-e az Omega 3 szint a vérünkben.

  • krónikus fáradtság, energiahiány
  • memóriazavarok
  • ingerlékenység
  • hangulatingadozások, depresszió, idegrendszeri problémák
  • alvászavarok
  • ízületi problémák, gyulladások,
  • érrendszeri problémák
  • magas triglicerid, koleszterin szint
  • nehezen gyógyuló sebek, lassú regeneráció
  • cukorproblémák, inzulin rezisztencia

Az Omega-3 zsírsavak kedvező hatásai között kiemelt, hogy a sejtjeink fokozott oxigén és tápanyag szállítását érhetjük el, valamint elérhetjük a normális szív és agyműködést.

Nem véletlen, hogy azoknál az északi népeknél, akik nagy mennyiségben hozzá tudnak jutni étkezésükkel a szervezet számára szükséges Omega-3 zsírsavhoz, nem jellemző náluk a szív és érrendszeri megbetegedés. Ezen a nem véletlen egybe esésen azért érdemes neked is elgondolkoznod!

Nagyon fontos, hogy az Omega 9 és Omega 3 szint egyenlő arányban legyenek jelen a szervezetünkben és ne kerüljenek túlsúlyba az Omega 6 zsírsavak.

Sajnálatosan a hagyományos táplálkozási szokásoknak köszönhetően nagy mennyiségben veszünk magunkhoz Omega-6 zsírsavat. Minimális mennyiségben Omega 9-et, és az Omega- 3 szinte teljes mértékben kikerült a táplálkozásunkból. Nem fogyasztunk vadvizi, természetesen táplálkozó halakat. Magyarországon nagyon alacsony a halfogyasztás mértéke. Ez az  eltolódás az elsődleges oka a gyulladások, érrendszeri problémák kialakulásának. Az elkeményedett, rugalmatlan sejtmembrán nem tudja átengedni a megfelelő tápanyagokat. Amíg ezt az arányt nem rendezzük, a vitaminok, ásványianyagok, nyomelemek, aminósavak is kevésbé tudnak beépülni a szervezetünkbe.

Ha szeretnél hosszan egészséges és fitt maradni, akkor érdemes utána nézned, hogy melyek a legbiztonságosabb Omega-3 készítmények. Fontos, hogy legyen a termék előállításának minőség biztosítási rendszere, amely ma már egy tudatos vásároló számára fontos követelmény.

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről