vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Ízületek: figyeljünk, mert elkopnak, és akkor koppanunk

izuletKét csont találkozásánál dőlnek el a dolgok, itt épül fel az ízületi rendszer. A csontok végén úgynevezett ízületi porc található, ez ér össze a másik csont porcával, ehhez segítséget nyújt az ízületi folyadék, és ez az egész folyamat egy ízületi tokban történik. Védve vannak tehát csontjaink, a mozgás pedig ennek a rendszernek köszönhető.

A megfelelő mozgáshoz, végtagjaink zökkenőmentes működéséhez az fontos, hogy ezek a porcok egészségesek maradjanak, ne kopjanak el. Ha ez ugyanis bekövetkezik, az egyrészt fájdalommal jár, másrészt a mozgás is nehézkesebbé válik.

Több típusú ízületünk van, függően a csontok szerkezetétől, és aszerint csoportosítják őket, hogy milyen irányú mozgást képesek koordinálni.

Hogy mit kell tenni a porcok egészségéért?

Egészségesen kell táplálkozni, megfelelő kiegészítőket kell használni az utántöltésért és mozogni kell, lehetőleg rendszeresen.

A porcok fontos tápanyaga a glükozamin, a különböző vitaminok, és mint oly sok szervünknek vagy felépítményünknek, nekik is megfelelő mennyiségű antioxidánsra van szüksége, hogy kialakuljon a megfelelő védelem a „támadások” ellen. A porckopás elég gyakori jelenség, de van, hogy be is gyullad az ízület.

Az ízületi folyadék utántöltésére hyaluronsav-pótlást kell alkalmazni, míg az egész ízületi rendszer megfelelő karbantartására egy mélyre ható kutatás-sorozat által alátámasztott táplálék-kiegészítőt használhatunk.

Reumatológushoz sem feltétlenül szeretnénk járni a jövőben – akkor tegyünk is ez ellen.

Mozogjunk, pótoljuk a megfelelő tápanyagokat, és ebben az esetben hátradőlhetünk. Ráadásul úgy, hogy eközben nem fogjuk a derekunkat.

 

 

Ha jobban megismernéd az ízületi problémák kezelésére kiválóan alkalmas, természetes alapanyagokból készített táplálék-kiegészítőt, keress bátran!

 

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről