vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Ízületek: figyeljünk, mert elkopnak, és akkor koppanunk

izuletKét csont találkozásánál dőlnek el a dolgok, itt épül fel az ízületi rendszer. A csontok végén úgynevezett ízületi porc található, ez ér össze a másik csont porcával, ehhez segítséget nyújt az ízületi folyadék, és ez az egész folyamat egy ízületi tokban történik. Védve vannak tehát csontjaink, a mozgás pedig ennek a rendszernek köszönhető.

A megfelelő mozgáshoz, végtagjaink zökkenőmentes működéséhez az fontos, hogy ezek a porcok egészségesek maradjanak, ne kopjanak el. Ha ez ugyanis bekövetkezik, az egyrészt fájdalommal jár, másrészt a mozgás is nehézkesebbé válik.

Több típusú ízületünk van, függően a csontok szerkezetétől, és aszerint csoportosítják őket, hogy milyen irányú mozgást képesek koordinálni.

Hogy mit kell tenni a porcok egészségéért?

Egészségesen kell táplálkozni, megfelelő kiegészítőket kell használni az utántöltésért és mozogni kell, lehetőleg rendszeresen.

A porcok fontos tápanyaga a glükozamin, a különböző vitaminok, és mint oly sok szervünknek vagy felépítményünknek, nekik is megfelelő mennyiségű antioxidánsra van szüksége, hogy kialakuljon a megfelelő védelem a „támadások” ellen. A porckopás elég gyakori jelenség, de van, hogy be is gyullad az ízület.

Az ízületi folyadék utántöltésére hyaluronsav-pótlást kell alkalmazni, míg az egész ízületi rendszer megfelelő karbantartására egy mélyre ható kutatás-sorozat által alátámasztott táplálék-kiegészítőt használhatunk.

Reumatológushoz sem feltétlenül szeretnénk járni a jövőben – akkor tegyünk is ez ellen.

Mozogjunk, pótoljuk a megfelelő tápanyagokat, és ebben az esetben hátradőlhetünk. Ráadásul úgy, hogy eközben nem fogjuk a derekunkat.

 

 

Ha jobban megismernéd az ízületi problémák kezelésére kiválóan alkalmas, természetes alapanyagokból készített táplálék-kiegészítőt, keress bátran!

 

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről