vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Mire jó a kollagén?

A kollagén divatos szóvá vált az utóbbi időben. Előszeretettel használják szépségipari termékek készítésekor, és szívesen hirdetik, ha valami tartalmaza – de miért ilyen népszerű? Csak kellemes csengése miatt, vagy valóbaj jótékony hatású dologról beszélünk?

Mi az a kollagén?

A kollagén egy állati eredetű fehérje. Pontosabban fehérjecsoport, ugyanis 25 félét különböztethetünk meg belőle. Fő alkotója a sejtjeink között lévő térnek, de elengedhetetlen csonjaink rugalmasságához és az egészséges porcszövethez is. Különleges tulajdonsága, hogy vízben nem oldódik, melegítés hatására viszont kocsonyás nedvet ereszt (ezt a gasztronómia is használja). Sőt, kollagén alkotja izomtömegünk 1-10%-át is!

Tudtad?

A kollagén neve a görög kólla szóból ered, mely jelentése „ragasztó”.

Miért jó a kollagén?

Első sorban ízületeink fő védelmezőjeként és krémek csoda összetevőjeként emlegetik a kollagént, de számos további jótékony hatása is van.

  1. Jó hatással van a bőrre
  2. Enyhíti az ízületi fájdalmakat
  3. Megakadályozza a csontritkulást
  4. Izomtömeg-növelő
  5. Segíti a szív egészségét
Kollagén hiány tünetei

Mint minden étrendkiegészítő esetében, a kollagénnél is fontos, hogy milyen készítményt választunk, mivel sajnos sok esetben többet árt egy-egy kapszula, mint használ. Ha szeretnél bővebb információt, keress üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről