vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Mire jó a kollagén?

A kollagén divatos szóvá vált az utóbbi időben. Előszeretettel használják szépségipari termékek készítésekor, és szívesen hirdetik, ha valami tartalmaza – de miért ilyen népszerű? Csak kellemes csengése miatt, vagy valóbaj jótékony hatású dologról beszélünk?

Mi az a kollagén?

A kollagén egy állati eredetű fehérje. Pontosabban fehérjecsoport, ugyanis 25 félét különböztethetünk meg belőle. Fő alkotója a sejtjeink között lévő térnek, de elengedhetetlen csonjaink rugalmasságához és az egészséges porcszövethez is. Különleges tulajdonsága, hogy vízben nem oldódik, melegítés hatására viszont kocsonyás nedvet ereszt (ezt a gasztronómia is használja). Sőt, kollagén alkotja izomtömegünk 1-10%-át is!

Tudtad?

A kollagén neve a görög kólla szóból ered, mely jelentése „ragasztó”.

Miért jó a kollagén?

Első sorban ízületeink fő védelmezőjeként és krémek csoda összetevőjeként emlegetik a kollagént, de számos további jótékony hatása is van.

  1. Jó hatással van a bőrre
  2. Enyhíti az ízületi fájdalmakat
  3. Megakadályozza a csontritkulást
  4. Izomtömeg-növelő
  5. Segíti a szív egészségét
Kollagén hiány tünetei

Mint minden étrendkiegészítő esetében, a kollagénnél is fontos, hogy milyen készítményt választunk, mivel sajnos sok esetben többet árt egy-egy kapszula, mint használ. Ha szeretnél bővebb információt, keress üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről