vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Immunerősítés az év minden szakában nagyon fontos

Amikor azt mondjuk, „erre a dumára immunis vagyok”, arra gondolunk, hogy az elhangzottak leperegnek rólunk. No, ez az immunitás, mentesség az, ami szervezetünkben „tárgyiasult” formában is jelen lehet, szerencsés esetben.

Tényleg összetett rendszerről van szó, nem is gondolnánk, hányféle részből áll ez az egész.

Vannak velünk született immunitások, olyan adottságok, amik mindenképpen segítenek nekünk az idegen anyagok távoltartásában és a kórokozók féken tartásában. Ilyen alkotórészünk a falósejtek egy része, ezek egyszerűen bekebelezik a kórokozókat. Aztán ott van a bőrünk, amely immunrendszerünk egyik legfontosabb szereplője, távol tartja a ránk veselkedő baktériumokat, vírusokat, gombákat, méreganyagokat.

De védelmi vonal a nyál, a könny, a tápcsatorna és a bélrendszer nyálkahártyája is, és a gyomorsav is egy olyan immunerősítő szereplő, amelyről nem gondolnánk, hogy az. Pedig a baktériumölő hatása miatt az egyik legfontosabb a szerepe.

De ezek csak példák, az immunrendszer része a lép, a csontvelő és a nyirokrendszerünk is, no és az ezeket alkotó immunsejtek.

De hogy lehet erősíteni ezt a rendszert?

A kérdésre egyszerű a válasz, hiszen az immunrendszert úgy lehet erősíteni, ahogyan magunkat, az immunrendszer mi magunk vagyunk. Változatos és egészséges táplálkozással, sok mozgással, megfelelő mennyiségű alvással.

Nyilvánvaló, hogy ezt a komplex rendszert komplex megoldásokkal lehet segíteni. Léteznek már erre vonatkozó, klinikai kutatásokkal alátámasztott táplálék-kiegészítők és termékek. Ezek tartalmazzák azokat a szükséges tápanyagokat, amik bevitele elengedhetetlen, egyben hozzájárulnak a szervezet megfelelő antioxidáns és karotinoid mennyiségéhez.

De tartalmazzák az immunoglobulinokat is adott esetben, így hívják azokat az antitesteket, amelyek valójában fehérjék, ezek felismerik az idegen mikroorganizmusokat és káros anyagokat.

Ha ezekről a termékekről bővebben hallanál, jelezd nekem az elérhetőségeim egyikén!

Zárásképp néhány intelem, kulcsszó:

  • Mozgás!
  • A stressz elkerülése!
  • Vitaminok, amikre szükségünk van!
  • Változatos táplálkozás sok gyümölccsel és zöldséggel!
  • Antioxidánsok!
  • Megfelelő mennyiségű alvás!
  • Sok rekreációs tevékenység!

Nem olyan bonyolult, mint az immunrendszer maga.

Segítsünk magunknak!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről