Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Érdekel téged az igazság a kozmetikumokról?

Az talán már nem ismeretlen előttünk, hogy a bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk. Nagyon oda kell hát figyelnünk, hogy hogyan bánunk a bőrünkkel.

Már közel 30 éve lesz, hogy egy neves cég –  az amerikai OSHA (Occupational Safety & Health Administration) – egészségbiztonsági szempontból bevizsgálta a kozmetikumokban található 2983 leggyakrabban előforduló hatóanyagot, és megállapította, hogy közülük:

  • 884 súlyosan mérgező,
  • 218 meddőséghez vezethet,
  • 314 biológiai elváltozásokat okozhat,
  • 146 daganatokat okozhat, és
  • 376 bőr és szemirritációkat okozhat.

Ezek az adatok sajnos magukért beszélnek, számomra mégis döbbenetet okozott, hogy a mai napig is számtalan kozmetikai termék, tusfürdő, sampon, stb. számtalan olyan hatóanyagot tartalmaznak, amelyeket naponta jóhiszeműen használunk és folyamatosan mérgezzük magunkat.

További problémák

A fenti problémát tovább fokozza, hogy a bevizsgáltakon kívül még számtalan olyan szintetikus szer van, amit be sem vizsgáltak 30 évvel ezelőtt, mert még akkor mondjuk nem is létezett, viszont azok hatását aztán végképp nem ismerjük. Egyetlen lehetőségünk, ha megpróbálunk tudatosan élni. Kicsit utána kell nézni, mikor elkezdünk használni egy kozmetikumot, vagy sampont váltunk, hogy milyen összetevőket tartalmaz. Felelősek vagyunk magunkért, az életünkért és egyáltalán nem mindegy, hogy egészségesen, vagy betegségek által kínozva kell élnünk az életünket.

Ha mi nem figyelünk oda saját magunkra, azt nem várhatjuk, hogy más majd oda figyel ránk. Mi egy fogyasztói társadalomban élünk, ahol szinten minden a pénzről és a még nagyobb profitról szól!

Én fiatalabb koromban már hallottam ezekről a dolgokról és úgy próbáltam védekezni ellene, hogy nagyon sok esetben kisbabáknak készült sampont, vagy krémeket használtam. Én kis naiv azt gondoltam, hogy talán a gyermekeket azért mégsem mérgezik, ott oda figyelnek, hogy mit tesznek bele egy kozmetikumba.

Legnagyobb döbbenet akkor ért, mikor néhány éve a barátnőm mesélte, hogy ő megvette kisbabájának az akkori legdrágább bébi olajat, hogy azzal tisztítsa a bőrét. Eszébe sem jutott, hogy megnézze ennek összetevőit. A gyermek egy fél év használat után olyan ekcémát kapott, amelytől a mai napig sem tudott teljesen megszabadulni, pedig azóta eltelt már jó néhány év.

Egyik lányom, aki Berlinben él mesélte, hogy Ő minden esetben, amikor kozmetikumot vált, utána néz a termékkel kapcsolatosan a független termékbevizsgáló cég által összesített információnak. Az sem mindegy, tájékoztatott, hogy a kutatást és bevizsgálást ki rendelte meg, mert ha azt a terméket gyártó cég, akkor bizony Ő még kételkedik a bevizsgáló cég függetlenségében is, hiszen neki az fizet, aki a terméket előállítja és esetleg, ha olyan megállapításra jut, ami nem használ a termék piacának, akkor talán elhallgatja. Mivel most a hidegebb, szelesebb időszak következik, különösen fontos bőrünk ápolásával, megóvásával foglalkoznunk.

Hogyan válasszunk tehát?

Érdemes az arc és testápoló termékeknél is előnybe helyezni azokat, amelyeknek magasabb az antioxidáns tartalma, s ebből adódóan több védelmet nyújt a bőrünk részére. Tudnotok kell, hogy minden mindennel összefügg. Ha valaki azt tapasztalja, hogy nagyon száraz, szinte már hámlik a bőre, akkor gondolja végig, hogy vajon elegendő folyadékot, – s elsősorban vizet –fogyasztott-e? Ha nem szeretnénk, hogy hamar ráncosodjon a bőrünk, a szükséges pihenés, alvás is jó hatással van a bőr szerkezetére, a regenerálódására. Soha ne feküdjetek le a nélkül, hogy nem tisztítjátok meg az arcbőrt. Az éjszaka folyamán történik a méregtelenítése a bőrnek. Ha a pólusok el vannak tömődve a nap folyamán bőrünket ért sok szennyeződéssel, akkor egyszerűen nem tud lélegezni a bőrünk és nem tud megtörténni a szervezet szükséges méregtelenítése.

Legjobb megoldás, ha alapos körültekintéssel válasszuk ki a bőrtisztító és bőrápoló termékeinket.

Részesítsük előnyben a természetes összetevőjű olajakat, gyorsan felszívódó, magas vitamin tartalmú, természetes alapanyagú krémeket. Ezek nem hagynak csillogó, zsíros réteget a bőrünkön. Ha tartalmaz bizonyos vitaminokat az általunk használt krém, testápoló, akkor ez elősegíti a bőr rejuvendálódási (megújulási) folyamatát. Ha testvajakat használunk, amelyek nagyon jó hatással vannak a hideg idején a kiszáradt bőrünkre, akkor mindig nedves bőrre vigyük azt fel.

Összegezésként: nézzétek meg mit kentek magatokra, mivel tisztálkodtok és részesítsétek előnyben a természetes alapanyagú termékeket!

A képen a következők lehetnek: szöveg

Kiegészítés

Megújult cégünk “NUTRICENSITALS” termékcsaládja!

Bőrünknek szüksége lehet egy kis segítségre, most és később is. Nehéz feladat megbirkózni mindennapos éjszakázással, a szennyeződésekkel és az UV sugarakkal. Nos. Mi egy dolgot tudunk ajánlani – a tökéletes termékcsaládot a városi élethez. A kifejezetten vegyes – zsíros bőrrel rendelkezők számára készült teljes körű bőrápoló készlet magában foglalja az egész Nutricentials palettát, amely mindent biztosít ahhoz, hogy felkészítse bőrét az Ön előtt álló napra.

További részletek és rendelés az alábbi linken.

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről