vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Gyógynövények hatása az életünkre

Érdekes jelenség, hogy a tudomány fejlődésével egyre szélesebb körű gyógymódokat fedeznek fel, mégis azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi években a gyógynövényekkel és a természetes anyagokkal való gyógyítás újjászületését éljük és egyre többen szavaznak bizalmat ezeknek a gyógyítási módszereknek.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagynunk, hogy a tudatos megelőzéssel, az egészségtudatos életmóddal tudjuk egészségünkre a legcsodálatosabb hatást gyakorolni. Amíg egészségesek vagyunk, addig abban a hitben élünk, hogy csak a szomszéd kaphatja el a betegségeket, mi kivételek vagyunk, és bizony ezért igen keveset foglalkozunk a tudatos megelőzéssel.

A legfontosabb: járj utána alaposan!

Ha bizalmat szavazunk a gyógynövényeknek, akkor alaposan utána kell néznünk, hogy milyen növénynek mi a hatása, de azzal is számolnunk kell, hogy a gyógynövényekkel való kezelés hosszabb időt vesz igénybe, mivel szervezetünk összhangjának helyreállítása bizony jóval lassabban megy, mint a tudatos megelőzés.

A gyógynövénygyógyászat eredményei évezredeken keresztül bizonyított megfigyeléseken alapszanak, általuk az egész szervezetet megmozgató és befolyásoló hatásokról beszélhetünk.

Érdemes megismerkednünk az erdők, mezők, rétek és nem utolsósorban a kiskertek Istenadta kincseivel.  A növény közlékeny, és ha érintkezünk vele, nemcsak szépségét mutatja, hanem legféltettebb kincsét, ható erejét is elárulja.

Nem mindig a gyógyszer a legjobb megoldás

Általánosan elismert történeti tény, hogy a legrégibb gyógymód a népies gyógymód volt, amely a hamisítatlan természetre és annak erőire támaszkodott. Sajnos egyre inkább eluralkodott a vegytudomány, amelynek fejlődésével a mai embernek nincs türelme kivárni a természet adta lehetőségek kicsit hosszadalmasabb, de jóval veszélytelenebb hatását, hanem a kor embere gyorsan ható szerek után kapkod, elhanyagolván azt a növényt, mely mosolygóan feléje nyújtja kelyhét és gyógyerejét.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor egy gyógyszer életet ment, de azt a tényt se feledjük, hogy a gyógyszerek mellékhatásába többen halnak meg a világon, mint a betegségekben. Ha már elérjük azt, hogy nem fordulunk minden kevésbé indokolt vagy indokolatlan esetben a vegyipar által kifejlesztett gyógyszerekhez, el tudjuk kerülni a gyógyszerek nem kívánatos mellékhatásait.

Érdemes kicsit utána nézni, ha valami bajunk támad, hogy a kedves, éltető, hatásos gyógyfüvek segítségével is meg tudjuk gyógyítani magunkat.

„…szeresd a mezők liliomait, hisz fübe-fába rejtette a jó Isten a gyógyító erőt.”

A gondolkodásunkon és hozzáállásunkon kell elsődlegesen változtatni, mesélte egy kedves orvos ismerősöm, hiszen ha nem ír rögtön fel valamilyen gyógyszert a kedves betegnek, – egy kisebb probléma esetén – akkor az bizony nem nyugszik meg. Pedig ha vennénk a fáradtságot és utána néznénk kicsit, hogy milyen lehetőségeket rejt egy-egy gyógynövény az orvoslásban, néha magunk is meglepődnénk.

Kínában például úgy működik néhány orvosi rendelő, hogy két emelet van. Az egyik emeleten gyógyítanak a természetes „keleti” módszereket, ősi gyógymódokat használó orvosok, a másik emeleten a „nyugati” orvoslás módszerei szerint praktizáló orvosokat találhatunk. Mindenki eldöntheti, hogy melyik módszert preferálja és melyik emeletet választja.

Csak minőségi terméket szedj!

A táplálék kiegészítők és vitaminok ipara is óriási tért hódított az utóbbi években. Nem mindegy azonban, hogy amikor valamilyen vitamint választunk, akkor utána nézünk-e, hogy az szintetikus vagy természetes eredetű anyagokból került összeállításra. A vitaminok felszívódását is jelentősen befolyásolja számtalan tényező, tehát az sem mindegy, ha beveszünk egy vitamint és bizony drága lesz a vizeletünk, vagy ténylegesen hatást tudunk gyakorolni a szervezetünkre. (ugyanis a fel nem szívódott vitaminok a vizeletünkkel távozak a szervezetből, így hiába vásároltunk drágán a készítményt, nem tudjuk hasznosítani azt kellőképpen.)

Egy jó minőségű – elsődlegesen gyógynövényeket tartalmazó – vitaminnál elérhető akár a 80-90 %-os felszívódás is. További előnye, hogy nem veszélyezteti a gyomrot és a veséket. Olyan hatásmechanizmust fejt ki, amely javítja a sejtműködést és erősíti az immunrendszert. A hosszan tartó hatás sem elhanyagolható tényező.

Ha szeretnéd megismerni, hogy milyen természetes alapanyú, gyógynövényeket tartalmazó vitaminokat érdemes használni, akkor keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről