Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így rombolja testedet a stressz

Így rombolja testedet a stressz

A nem tudás nem tudása sosem okoz problémát – hallotta egy előadáson Éva barátnőm. Egy kicsit elgondolkozott ezen a mondaton, hiszen az ember leéli az életét, elfogadja azt, ami jut neki és eszébe sem jut, hogy van egy másik alternatíva is. A barátnőm is évek óta minden idejét a munkájának szentelte, a gyerekek már felnőttek, a párja is sokat dolgozott, így a stressz mindkettőjüknek természetes volt.

A stressz és a betegségek összefüggései – egy megtörtént eset

A sok nyomás hatására Évát sajnos egyre többször különböző betegségek vették le a lábáról. Különböző gyulladások léptek fel a szervezetében, és amikor megállapították, hogy krónikus vastagbél gyulladása van, amit a stressz okoz elsősorban, elege lett az orvosokból. Már a rendszeres gyomorfájásomnál is azt mondták, hogy a stressz az oka.

“Mivel minden bajomat a stresszre fogták az orvosok, egy kicsit elgondolkodtam. Mi van, ha mégis van abban valami, amit mondanak? De hát hogyan tudnám kiszűrni a stresszt az életemből? Szeretem a munkámat, jól keresek, ebből utazzuk be a világot, akkor most mit is csináljak?” – tette fel a kérdést. Barátnője Kriszta már többször beszélt neki egy termékcsaládról, ami neki nagyon bevált. “Hagyj békén a csodapiruláiddal! Biztos, csak bebeszéled magadnak, hogy ezektől vagy jobban.” – mondta ilyenkor Éva. Ő csak a látható és megfogható dolgokban hitt.

Végül Kriszta annyit fűzött hozzá a dologhoz, hogy akármit is gondol erről Éva, a legfontosabb, hogy neki sokkal jobb lett a stressz tűrő képessége és így kevesebbet is betegeskedik. “Emlékezz csak vissza, fél éve még minden havi találkozásunkkor valamelyikünknek volt egy éppen ügyeletes baja és csak nyalogattuk a sebeinket. Mikor is hallottad tőlem utoljára, hogy megint beteg vagyok?” És tényleg: a szervezet öngyógyító képességét teszi tönkre a stressz. Éva egyre izgatottabb lett. “Kezd összeállni a kép” – gondolta. Alig várta a következő havi találkozót Krisztával, hogy megtudja tőle, neki mitől is múltak el a problémái.

A dolog tudományos háttere

Amikor szervezetünk stressz hatásnak van kitéve, testünk fokozza az adrenalin hormon termelődését. Sajnos azonban az adrenalin hatására a vérlemezkék nagyobb hajlandósággal csomósodnak össze, vérrögöket alkotva. Ha odafigyelsz, hogyan tudod oldani a stresszt, és tudod, hogy milyen a szervezeted védekező képessége, akkor csökkenteni tudod ezzel a szívroham vagy a stroke bekövetkeztének esélyét. Tarts te is kordában az antioxidáns szintedet, és a baj elkerül!

A megoldás közelebb van, mint gondolnád!

Július hónapban, a személyre szóló tanácsadás mellé egy ingyenes immunrendszer mérést kapsz ajándékba. Időben jelentkezz be, ha nem szeretnél lemaradni!
Jelentkezési lehetőség emailben (telefonos elérhetőség megadásával): dhuszar@gmail.com

Következő cikkemben pedig az étkezési szokásaink és a gyomor, bélbetegségek összefüggéséről fogok néhány infót megosztani veletek. Ha érdekel, tarts velem, csatlakozz a VIP csoportomba és kedveld az oldalamat is!

Addig is egyél kevesebbet és válassz minőségi ételeket!

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről