vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így érd el a csúcsteljesítményt!

Mit jelent a csúcsteljesítmény?

 • Magunkhoz képest nap, mint nap a legjobbat hozzuk
 • Személyes hatékonyság, produktív szokások kialakítása.
 • Leghatékonyabban használjuk ki erőforrásainkat, hogy minél hamarabb elérjük a céljainkat, de mellette nem terheljük túl magunkat és marad elegendő energiánk más, számunkra fontos dolgokra is.

Mi lehet az ok amiért ezt olvasod?

 • több sikert szeretnél elérni esetleg?
 • több időt szeretnél, amit a családoddal vagy a hobbiddal tölthetsz?
 • kiegyensúlyozottság a karriered és a magánéleted között?

Bármilyen furcsa is mindennek a kiindulópontja Mi saját magunk vagyunk. Foglalkozni kell magunkkal is, hogy megfelelően ki legyünk pihenve és ne égessük ki magunkat. Ne minden hangsúlyt a karrierünkbe fektessünk, hanem adjunk magunknak időt feltöltődni, hogy újabb lendülettel folytassuk az utunkat. 

Erőforrásaink

3 kulcserőforrással rendelkezünk, amelyeket a nap végére így vagy úgy elfogunk használni. Fontos, hogy tudatosan használjuk el ezeket az erőforrásainkat. Ezek a kulcserőforrásaink:

 • idő
 • energia
 • fókusz/figyelem

Érdemes megemlíteni, hogy ezek az erőforrások hatékonyan csak együtt működnek. Ha az egyik hiányzik, már nem tudunk megfelelően koncentrálni és megfelelő minőségben elvégezni az adott tevékenységet.

Ha rendelkezünk ezekkel az erőforrásokkal, szükséges még eldöntenünk, hogy mik a prioritásaink, milyen kulcsfontosságú feladataink vannak és ezeket olyan időben végezni, amikor a legnagyobb hatékonysággal tudjuk őket végezni. Ezeket az időszakokat mindenkinek saját magának kell létrehoznia, mivel amíg valaki este hatékonyabb, lehet, hogy valaki reggel felkelés után közvetlenül. Miután felállítottuk magunknak ezt a napirendet az eredmények jönni kezdenek.

Mi is az 5+1 alappillér?

 1. Fókusz és tisztánlátás
 2. Egyénre szabott produktivitás rendszer (napirend)
 3. Stresszmenedzsment
 4. Jelenlét (fókuszált állapot)
 5. Csúcsgondolkodás/önismeret

+1. Folyamatos fejlődés

Azt javaslom, hogy gondolkozz ezeken a pontokon és döntsd el Te, hogy szeretnél-e jobban teljesíteni! Ki ne szeretne, igaz? Már csak annyi dolgod van, hogy kialakítsd a saját személyreszabott napirended! Sok sikert kívánok! 

,,Huszár Dóra”

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről