vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Gondolatok az örök fiatalságról – Visszatekintés

Egy biztos: én még nem akarok megöregedni – gondoltam! Ebben az egyben teljesen biztos voltam. Nem akarom, hogy a ráncok teljesen bepókhálózzák az arcomat. Arról nem is beszélve, hogy az öregséggel egyre több betegség találja meg az embert. Eszembe jutott a minap szegény nagymamám, aki 80 éves elmúlt, és még mindig csak hírből ismerte a körzeti orvosát. Amikor influenzás lett és kérdeztük, miért nem megy le az orvoshoz, azt mondta: „azért, mert  a rendelőben csak még betegebb lesz az emberfia„. Mindenki csak a problémákkal, panaszokkal traktálja a rendelőben és ettől elmegy az életkedve. Ő mindig azt mondta, hogy saját kezébe vette a sorsát és egészségét.

Nem csak bölcs, fiatalos is!

Én akkor még fiatalabb voltam és nem is nagyon foglalkoztam bölcs mondásaival. Mondjuk az meglepett, amikor 78 évesen egy kosár sárgabarackkal megjelent a balatoni üdülőben: De Nagyi, hogy találtál ide? Hisz nem is mondtuk meg a címet? Hüledezett az egész család. Logikus és egyszerű volt a válasz. Azt tudtam, hogy Kenesén nyaraltok. Mikor leszálltam a vonatról, megkérdeztem az állomásfőnököt, hol van a cégetek üdülője és elmagyarázta, hogyan jutok ide. Tudod kis unokám, mondta, Te imádod a sárgabarackot. Mire hazajöttök a nyaralásból, ez már leérik és nem is ehettél volna belőle. Még most is könnybe lábad a szemem, ha arra a barackra gondolok.

Az emlékek és a gondolatok ráébresztettek: én is többet tehetek magamért!

Na lássuk csak, hogyan is tudom kezembe venni a sorsom és még néhány évre megállítani az öregedést. Mondjuk kérek még 25-30 évet és az után már tudomásul vehetem, hogy öregszem.

Ekkor hallottam egy barátnőmtől, hogy az öregedést lehet optimalizálni és bizonyos mértékig meg is lehet előzni. A tudomány ma már nagyon sok és hatásos öregedés elleni kezelési eljárást alkalmaz, ami nagyon látványos és hatásos.

Na de melyiket válasszam?

Honnan tudhatnám, hogy melyik, ami veszélytelen és nemcsak néhány hónapra lesz hatásos, utána nem fogok még rosszabbul kinézni kívül és belül is? Azt már hallottam, hogy a szintetikus kozmetikumok és táplálék kiegészítők hatalmas mennyiségben találhatók meg a piacon, de ezek nem teljesen veszélytelenek. Jó lenne valami természetesebb megoldás – gondoltam.

Ekkor kerültem kapcsolatba az anti-aging megoldásokkal. Ez teljesen más nézőpontból, a szervezet belső öregedése szempontjából közelít a kérdéshez. Az öregedést okozó tényezőket vizsgálja és ezekre tud hatást gyakorolni. Belevetettem magam, hogy megismerjem miről is van szó.

Olvastam egy érdekes cikket, hogy az anti-aging kutatás forradalmat jelent az orvostudományban is  és nemcsak, hogy javítja az emberek életminőségét, hanem megoldásokat keres arra a kérdésre, hogyan előzhetők meg a korral együtt járó, degeneratív elváltozások és betegségek, amelyek mindenekelőtt a szívet, az agyat és a veséket támadják meg. Másfelől pedig törekszik a várható élettartam kitolására és az életminőség javítására. Senki sem akar betegen sokáig élni. Ahhoz, hogy sokáig élhessünk egészségesen, elég sok teendőnk van. Először is meg kell ismernünk a szervezetünkben zajló harcot az antioxidánsok és a szabadgyökök között!

Ha Te is szeretnél örök fiatal lenni, keress engem bátran!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről