vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Az őslakosok évezredek óta csodálják hatásait! Ismerd meg Te is a fügekaktuszt!

A fügekaktusz Észak-és Dél-Amerikából indult hódító útjára. Medvetalpkaktusznak is nevezik jellegzetes, ovális formája, nyéltagja és többszörös elágazásai miatt. Az indiánok egyik kedvelt csemegéje volt, de ma már egész Európában elterjedt, hiszen rendkívül egészséges. Sokféle vitamin megtalálható benne, mint például A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12- és a C-vitamin. Igen gazdag ásványi anyagokban, főként vasban, kalciumban, magnéziumban, nátriumban és káliumban, de bővelkedik élelmi rostokban, fehérjékben, poliszacharidokban és bioflavonoidokban is. Ez utóbbiak miatt rendelkezik számtalan egészségjavító hatással.

Végtelen elkészítési mód

A fügekaktusz gyümölcsét tunának nevezik, amely Mexikóban mindennapos tápláléknak számít. A gyümölcsöt nyersen, de szárítva is lehet enni, de előtte a szúrós tüskék miatt meg kell hámozni. Íze nagyon finom, leginkább a görögdinnyéhez lehetne hasonlítani. A nopal, vagy a fügekaktusz szára nyersen és főzve, illetve sütve is fogyasztható, és különféle ételekhez társítható. Lehet tálalni húsételekkel, tojással vagy éppen hagymával. A nopalt gyakran használják alkoholos koktélok ízesítésére.

Bizonyított hatások

A fügekaktusszal kapcsolatban rengeteg vizsgálatot végeztek. Egyes kutatási eredmények szerint akik rendszeresen fogyasztanak fügekaktuszt, kisebb eséllyel lesznek elhízottak vagy cukorbetegek. A fügekaktusz gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, de csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet is. A fügekaktusz mindezeken kívül antioxidáns hatása is van, amely védelmet nyújt a káros szabad gyökökkel szemben, így óv meg bennünket az oxidatív stressz káros hatásaitól. A fogyókúrázók számára jó hír, hogy a fügekaktusz a testsúlycsökkentésben is társunk lehet. A fügekaktusz megtámogatja az anyagcsere-folyamatokat és az emésztésre is kedvező hatással van. Márpedig ha az anyagcserénk megfelelően működik, akkor a közérzetünk is jobb lesz, hiszen teli leszünk energiával. Fügekaktusszal vágásokat és horzsolásokat is eredményesen kezelhetünk. A fügekaktusz segítséget nyújt a vese és a kötőszöveti méregtelenítésben is. Azok, akik szenvedélybetegek, pontosabban alkoholfüggők, gyakran szenvednek különféle gyulladásoktól. A fügekaktusz megakadályozza, hogy ezek a gyulladások létrejöjjenek.

Ha fontos számodra a szervezeted fitten tartása, a testsúlyod kontrollálása, akkor a mostantól önállóan is kapható, fügekaktuszos szuper italporunk biztos érdekes lehet neked! A részletekért keress engem bátran! 

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről