vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így lehet neked is egészséges a bőröd nyáron is!

Minden évszaknak megvan a sajátossága, amire oda kell figyelnünk, ha szeretnénk hosszabb távon megőrizni a bőrünk egészségét, fittségét. Idén különösen gyorsan beköszöntött a nyári forróság, ezért jobban ki vagyunk téve a napsugárzás, a légkondicionáló gépek, a strandolás, a vízi szórakozás okozta megterhelésnek, Ez bizony megköveteli, hogy különös védelmet fordítsunk a bőrünkre a korai öregedés megelőzőse érdekében.

Nemrég találkoztam egy kedves ismerősömmel, aki épp, hogy betöltötte a 40. évét és olyan ráncos volt az arca, mint egy 70 évesnek. Látta rajtam a döbbenetet és mesélni kezdett. Röviden a sztorija, hogy nagyon szerette, ha szép csokoládé színű a bőre és bizony az arcát sem kímélte a napozástól az elmúlt években. Ha nem akarsz TE is idő előtt úgy nézni ki, mint a saját nagymamád, bármennyire is szereted a nagyit, akkor érdemes néhány dologra oda figyelned.

Az első lépés a bőr megfelelő tisztítása.

Bizonyára TE is tudod, hogy a nagy melegben kitágulnak az ereink, így a bőrünk sokkal jobban verejtékezik, s a sok szennyeződés megtapad a bőrünkön, ami eltömíti a pórusokat és sajnos a kórokozók is jobban elszaporodnak. Még azoknál is megjelennek a pattanások, bőrkiütések, akik általában nem hajlamosak a pattanásokra. Nélkülözhetetlen ezért a reggeli és esti bőrtisztítás tonizálás. Tudod, hogy éjszaka méregtelenít a bőrünk, ezért nemcsak este fontos lemosni az egész napi szennyeződéseket, hanem reggel is. A tonizálást ne hagyd ki, mert a bőrünk vízháztartását a tonic helyre állítja.

A bőrtisztításnak rengeteg módszere van, amelyekről tájékozódhatsz a VIP csoportomban. Az nagyon fontos, hogy kizárólag megbízható minőségű arctejet, alkohol mentes tonicot használj, ami nem szárítja ki a bőrödet.

Következő lépés a bőr hidratálása.

Nemcsak a napozás, hanem a légkondicionáló berendezések, valamint a huzat is nagyon szárító hatással van a bőrünkre. A száraz bőr csúnya, hámlik, foltos lesz és gyorsan öregszik. Azoknak is lehet vízhiányos a bőrük, akik különben zsíros bőrrel rendelkeznek. A legfontosabb, hogy vizes alapú krémeket használj. Győződj meg róla minden esetben, hogy nem tartalmaz-e a krémed, – legyen az arc, vagy testápoló – kőolaj származékot, amely meggátolja a bőrünk lélegzését, eltömíti a pórusokat. Nagyon jó minőségű arc és testápolási lehetőségekről a VIP csoportomban találsz további információt. Már vannak olyan lehetőségek, amikor személyre szabottan a Te bőrödre állítják össze a számodra legmegfelelőbb nappali, éjszakai krémet és szérumokat. Mit gondolsz, hogyan tudják ezt megoldani. Ebben a hónapban a nyeremény játékunkban ez lesz a kérdés. Erről is tájékozódhatsz a VIP csoportban, ha szeretnél nyerni.

Ne feledkezzünk meg a fényvédelemről

Ha ügyesen választod meg a nappali arckrémedet, akkor az már tartalmaz az UV sugárzás ellen fényvédelmet. Arra azonban figyelj, hogyha egész nap a szabad levegőn tartózkodsz, akkor nem elég az arckrém, szükség van megfelelő minőségű naptejre még az arcod védelme érdekében is. Ha olyan szerencsében van részed, hogy a tenger parton tudod tölteni a vakációdat, akkor a sós víz bőrszárító hatásával fokozottan kell számolnod, tehát estére nemcsak az arcodat, hanem az egész testedet be kell kenni hidratáló krémekkel, testápolókkal.  Amint kijöttél a vízből, fontos, hogy letusolj és győződj meg róla, hogy a naptejedből maradt-e még valami a bőrödön. Reméljük, olyan naptejet használsz, amely vízálló, de ha nem akkor feltétlen újra kend be magad. Ezért imádom az általam használt naptejet, amit nem könnyű ugyan felkenni, de egész napra védelmet biztosít. Mikor kijövök a vízből leperegnek rólam a vízcseppek. Amennyiben tudjuk, hogy ki lesz téve a bőrünk a nap sugárzásnak, legyen ez egy kirándulás, hajókázás, akkor már az indulás előtt legalább fél órával be kell kennünk magunkat napvédő krémekkel.

A napozás utáni védelem legalább olyan fontos, mint az előtti

Mindig körültekintően járj el és a bőrtípusodnak megfelelő hidratálókkal kényeztesd magad a nap befejtével. A jó hidratálók kellemesen hűsítik a bőrt, semmi esetre sem tartalmaznak kőolaj származékot. Pótolják a bőr elveszett nedvesség tartalmát, megnyugtatják a bőrünket. Ne hagyd ki az esti bőrtisztítás, hidratálást, ha szeretnéd megőrizni a bőröd üdeségét.

Alternatív bőrbarnítási lehetőség

Ha hozzám hasonlóan, félsz a napozás következményeitől, akkor nyaralás során is húzódj árnyékba. Elegendő az a napsugár, amit a vízben pancsolásnál, vagy egy kirándulás során kapsz. Reggel és este vehetsz egy kis napfürdőt, de ne feküdj ki a tűző napra, mert nagyon el foga öregedni a bőröd, s azt már később nem lehet helyre állítani. Ha szeretnél tartósan barna bőrt, akkor biztonságos és kiváló barnító krém van a tarsolyomban. Keress a VIP csoportomban a részletekért.

Néhány tipp, amely segíteni fog neked.

Végezetül, de nem utolsó sorban, ne feledkezz meg a belső hidratálásról sem. Sokkal több tiszta vízre van szüksége a nagyobb párolgás miatt a szervezetünknek. Bárhova mégy, mindig legyen nálad egy palack víz. Az eredmény: nem fog megfájdulni a fejed, a bőröd is hálás lesz a belső folyadék pótlásért.

Használj kalapot, ha a napra kell menned, a fejbőr védelme is nagyon fontos!

Ne közvetlen szőrtelenítés után menj ki a strandra, mert könnyen begyulladnak a szőrtüszők!

Ha pedig további kérdésed van, vagy érdekelnek a szuper bőrápoló termékeink, keress bátran elérhetőségeim egyikén!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről