vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Ha betartod ezt a 4 tanácsot, biztosan formában marad az agyad!

Mit várhatunk attól, ha tudatosan tornáztatjuk agysejtjeinket? Ha csak annyit, ez majd segít, hogy könnyebben megjegyezzük a telefonszámokat, igencsak alábecsüljük az agytréning hatását! Segítségével ugyanis nem csak a memóriánk javul, hanem mintegy mellékhatásként megtanulhatjuk gyorsan és rugalmasan átgondolni a dolgainkat. Ez pedig olyan képesség, ami – napjainkban, a villámgyors változások modern időszakában – főként a munkánkban igencsak jól jöhet!

Ha érdekel, hogy mi minden okozhat agyromlást és memóriazavarokat, olvasd el előző cikkemet a témában!

Figyelj oda az elszaporodó szabadgyökökre – a megfelelő antioxidánsok bevitelével!

Életünk során fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből, ám egy határon túl a működőképes idegszövet fokozott leépülése már komoly betegség jele. Ennek egyik lehetséges fő oka a szabadgyökök intenzív romboló hatása.

Agysejtjeink rohamos szétesését jobban megelőzhetjük, ha 30 éves kor felett nagyobb mennyiségben fogyasztunk antioxidánsokat, mindenekelőtt C, Evitamint, licopint és bétakarotint. Az alvás és ébrenlétfázist helyreállító melatonin, valamint a Q10 elnevezésű koenzim is ezekhez a védőfaktorokhoz tartozik. Mivel ezek egymás hatását, hasznosulását fokozzák, célszerű őket kombináltan alkalmazni.

Szeretnéd megtudni, hogy milyen állapotban van szervezeted – és így az agyad is? Jelentkezz be egy mérésre és megmondom!

Agytorna, agytorna és agytorna!

Eddzük az agyunkat! Szedjünk szét szavakat, fogalmakat, majd ismét fűzzük egybe őket. Játékosan trenírozzuk emlékező és asszociációs képességünket az egymástól távol eső dolgok összekapcsolásával. Tallózzunk régebben szerzett ismereteink között úgy, hogy barátainkkal beszélgetünk róluk. Oldjunk meg rejtvényeket. Absztrakt tartalmakat fordítsunk le képek formájában.

Szeretnél még több tippet? Keress bátran és segítek!

Javítsd memóriádat ujjgyakorlatokkal!

Rettenetesen elhanyagoltuk ujjaink mozgását. Ma már többnyire csak a titkárnők végeznek effélét. Pedig napi néhány perces gépelés – és mindenféle egyéb „ujjgyakorlat” – is serkenti memóriánkat, jó hatással van az intelligenciánkra és koncentrációs készségünkre. Éppilyen hatású egy hosszabb, könnyed, vagy kicsit tempósabb séta, ami 15-20, de akár 40 százalékkal is javíthatja agyunk vérellátását!

Az agykutatások kimutatták, hogy a komolyzene fejleszti a koncentrációs készséget és az intelligenciát is. Főként akkor, ha magunk is műveljük (persze nem kell rögtön Beethovennel kezdeni). Emellett kedvezően befolyásolja a szociális magatartást, a kapcsolatteremtő képességet is. Aki rendszeresen zenél, kevésbé agresszív.

Tehát ne lazsálj, ideje megmozgatni az ujjakat – és közvetve az agyadat is!

Stimuláló diákcsemege – nem csak diákoknak!

Újdonságnak számít, hogy egy eddig figyelemre alig méltatott nyomelem, a bór a legújabb kutatások szerint javítja a koncentrációs készséget, feltehetően úgy, hogy aktiválja az agyban az „alfahullámokat”. Ez a ritka elem főként a szárított gyümölcsökben, valamint a dió és a mogyoróféleségekben van jelen. A „diákcsemege” (mandula, mazsola, dió és mogyorófélék keveréke) tehát jogosan viseli ezt a nevet.

Tehát irány a bolt, és ne szégyellj egy kis diákcsemegét venni!

Ha pedig további tippekre, trükkökre vagy kíváncsi, keress bátran és szívesen segítek!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről