vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Cukor vagy egészség? – I. rész

Napjainkban mélyen gyökerező ellenállás van az emberekben a cukorról való lemondással szemben.

Modern táplálkozásunk szinte teljes mértékben a cukorfogyasztás köré épül, mégpedig igen rafináltan: egy müzliszelet több cukrot tartalmazhat, mint egy nagy kocka csoki, a zsírszegény joghurtban esetleg több a cukor, mint a jégkrémben. Amikor teljes kiőrlésűnek álcázott müzlit adsz reggelire a gyereknek némi gyümölcslével kiegészítve, és aszalt gyümölcsöt visz tízóraira zsírszegény joghurttal, úgy gondolod, hogy vigyáztál az egészségére. Ebédig viszont sikerül annyi cukrot elfogyasztania, mintha megevett volna egy tábla töltött tejcsokit egy dobozos kólával. Ez nem a te hibád, hanem a félrevezető tájékoztatásé! Ideje a dolgok mögé nézni!

Ne érezd magad teljesen biztonságban a biobolokban sem: fruktózbombákat is tartanak. Attól, hogy valami „zsírszegény”, „gluténmentes”, „100%-ban természetes”, sőt „hozzáadott cukrot nem tartalmaz”, még nem biztos, hogy egészséges. A címkék félrevezetők lehetnek!

Továbbá minél előrébb van az összetevők listáján a cukor, annál nagyobb baj van, ugyanis annál több van benne.

DE MIÉRT IS ELLENSÉG A CUKOR, VAGYIS INKÁBB A FRUKTÓZ? Erről a cikk második részében olvashatsz, ezen a linken.

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről