vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Az emésztés fontossága – Második rész

Nemrég írtam egy bejegyzés az emésztéssel kapcsolatos problémákról és mivel sok kérdés felmerült szeretném még néhány gondolattal kiegészíteni a témát.

Fiatal vagy, esetleg már kicsit idősebb?  Az emésztési zavarok nem válogatnak, minden korosztálynak megkeseríthetik a hétköznapjait. Gyakran előfordul veled, hogy felfújódik a gyomrod, a beleid, pedig igyekszel oda figyelni hogy mit eszel? Nagyon sok a savad, esetleg refluxod is van? Néha stresszes az életed? Gondoltad volna, hogy a stressz szoros összefüggésben a gyomrunk állapotával? Szeretnél úgy élni, hogy nem kell mindig attól félned, hogy estére görcsbe rándul a gyomrod és néha éjjel sem tudsz aludni?

Tudtad, hogy ez lassan népbetegség lesz?

A gyomor és bélproblémák napjainkban egyre több embert érintenek. Ennek a tendenciának számos oka az életmódunkban keresendő, hiszen gyorsan, odafigyelés nélkül és felületesen táplálkozunk, az értéktelen élelmiszerek aránya megnövekedett az étrendünkön belül, számos mérget viszünk a szervezetünkbe a táplálkozás során. Egyszerűen szinte alig  tudunk egészségesen étkezni, mivel majd minden élelmiszer tartósítószert, ízfokozót, festék anyagot tartalmaz. Az állatokat nagyüzemi módon nevelik, s rendszeresen antibiotikumokat kapnak, hogy ne betegedjenek meg. Ezek sajnos átkerülnek a mi szervezetünkbe is.

Keveset mozgunk, sokat idegeskedünk, a napjaink nagy részét ülve töltjük, valamint óriás nyomás és stressz alatt élünk.

Egyáltalán létezik megoldás?

Sajnos a stressz és a mindennapi rohanás olyan tényező, amit nem tudunk teljesen kiiktatni az életünkből, azonban némi tudatossággal csökkenthetjük a szervezetünkben táplálkozás útján bevitt méreganyagok szintjét, ahogyan a rendszeres testmozgással a belek öntisztulási folyamatát segíthetjük elő, így megelőzve a bélproblémák kialakulását. Valójában egyetlen igazi megoldás létezik, az egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás. Az egészséges táplálkozás alapja a rostokban gazdag étrend, az elegendő víz fogyasztás és megbízható táplálék kiegészítők bevitele.

https://metodic.hu/wp-content/uploads/2016/09/has-em%C3%A9szt%C3%A9s.jpg

Figyelj oda magadra!

Fontos, hogy tisztában légy a szervezeted védekező képességével, az immunrendszered állapotával. Erre nagyon jó megoldás egy fájdalom mentes antioxidáns szint mérés, amely a heti kávé adagod árából megoldható. Ha az rendben van, kérj étkezési tanácsot megfelelő szakembertől, aki tisztában van az élelmiszerek élettani hatásával. Az évenkénti rendszeres méregtelenítése a szervezetednek, ezt követően biztonságos Probiotikummal való megerősítése csodákat tehet érted.  Az egészséged megőrzésében nagy fontossággal bírnak a vitaminok, ásványi anyagok élelmi rostok. Brit tudósok megállapították, hogy a rost hiányos táplálkozás számos betegség kialakulásában veszélyeztető tényezőként szerepel.

Döntés a Te kezedben van!

Ha rászántad magad, hogy kezedbe veszed az egészséged állapotát még ma jelentkezz be egy méréssel egybekötött tanácsadásra! Ne feledd, soha nem késő cselekedni, az egészséged a tét! Ha rendbe teszed a gyomrod, beleid állapotát egy minőségi életet élhetsz a jövőben.

Ha pedig további kérdéseid vannak, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről