vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Antioxidánsokkal a fogamzás elősegítésére? Igen!

„Hallottam már az antioxidánsokról, de szerepüket más kontextusban véltem felfedezni. Hogyan segítenek nekem a fogamzásban?” Legfőképp szervezetünk alapegységeinek, azaz a sejtjeinknek a megvédésével. Ahogyan korábbi cikkeinkben is értekeztünk, szerveztünk folyamatosan ki van téve a káros hatásoknak, legyen az a táplálkozás során bevitt méreganyag, az életmódváltással bekövetkező hormonális probléma, a nem elegendő alvás és regenerálódás vagy a stressz. Ilyenkor úgynevezett szabadgyökök képződnek a szervezetben, amelyek öregítik, rombolják a sejtjeinket. Ezeknek a szabadgyököknek a kivédésére termeli a szervezet az antioxidánsokat.

Viszont nem termelünk eleget belőlük, így be kell vinni a szervezetbe, természetes módon ezeket az antioxidánsokat, hogy kialakuljon a megfelelő védőmechanizmus. Az ellenálló-képesség fenntartásához ez óriási segítség. A fogamzás esélye a gyenge és kevés ondósejt miatt jóval kisebb, így fittnek, kirobbanónak kell lenni a férfinak ahhoz, hogy jó sanszunk legyen hozzá.

Milyen antioxidánsban gazdag zöldségeket-gyümölcsöket fogyasszunk a fogamzás érdekében férfiként?

  • tőzegáfonya, acai bogyó, acerola gyümölcs, fekete áfonya, szőlő(mag), gránátalma
  • gyömbér, zöldbúzafűlé, zöld tea, gesztenyeméz, méhpempő, virágporkivonat
  • brokkoli, tökmag, zöldárpa

A férfiak megtermékenyítő képessége akkor ideális, ha a spermiumok termelődése megfelelő, másrészt mozgékonyak és gyorsak ezek a sejtek. A változó életmód, a stresszes élethelyzetek és a környezeti ártalmak miatt a mai férfiak sokkal kevesebb egészséges spermiummal rendelkeznek, mint az évtizedekkel korábban élők. Abban, hogy ne legyen olyan rossz a helyzet, a szelén is segíthet a férfiaknak – a fent felsorolt anyagok mellett.

Nagyon fontos tény, hogy a babák születési rendellenességét legtöbbször a spermiumok és a petesejtek oxidációs sérülései okozzák – éppen ezért is fontos a magas antioxidáns-bevitel!

Ami a nőket illeti: tea, tea, tea!

A különböző táplálék-kiegészítők mellett a zöld tea fogyasztása jóval megnöveli a fogamzás esélyét a nőknél, ezt egyre több kutatás bizonyítja. A peteérést nemcsak a zöld tea serkenti, hanem például a cickafark-tea és egyéb gyógyteák is. Egy csodálatos, természetes alapanyagú zöld tea kivonat szintén segíti a méregtelenítést.

A nőknek a méh megfelelő működéséhez C-vitamin- tartalmú és antioxidáns hatású gyümölcsöket ajánlják, de ezek mindenki számára hasznos táplálékok: bogyós gyümölcsök, citrusfélék, ők állnak a lista élén. A plusz nyomelemek tekintetében a cinket, a mangánt és a B6 vitamint említenénk, ezek megkönnyítik a peteérést – az olajos magvak, a tenger gyümölcsei tartalmazzák ezeket például. Egy szó, mint száz: étkezzünk egészségesen, minél több antioxidánst vigyünk a szervezetünkbe, és tetteinkkel, gondolatainkkal is segítsük a fogamzást!

Nagyon fontos, hogy természetes alapanyagú, összetevőkből álló és nem szintetikus, kevésbé felszívódó, vagy akár káros anyagokat is tartalmazó megoldásokat részesítsünk előnyben!

Amennyiben az antioxidánsokkal kapcsolatban további információkra van szükséged, kövesd oldalamat. Lehetőség van az antioxidáns-szint folyamatos kontrolljára is, ha élnél a lehetőséggel, keress bátran!

 

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről