vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Fogyás és méregtelenítés okosan – A zöld tea kivonat legfőbb hatásai

 

A zöld teát Kínában több ezer éve fogyasztják, tradicionális szernek minősül egészségmegőrző és revitalizáló hatása miatt. Tudományos vizsgálatok fedezték fel a zöldteában található fontos antioxidánst, a polifenolokat. Ezek egyik fajtája a katechin rendkívül hatékony a sejteket támadó szabadgyökök semlegesítésében. Múlt héten már írtam arról, hogy miért hasznos a zöld tea kivonat, de a nagy érdeklődésre tekintettel most a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is válaszolok.

A zöld tea kivonat előnyei

A zöld tea kivonat igen magas koncentrációját tartalmazza a zöld teában található katechinoknak, így ez a termék a piac egyik legerősebb antioxidáns termékkiegészítője: polifenol tartalma 97%, ebből 65% a katechin. Egy zöld tea kapszula annyi kathecint tartalmaz, mint kb. 7 csésze hagyományos zöld tea, és ugyanakkor 99.5%-ban koffein mentes.

Gyakran ismételt kérdések:

 1. Hogyan fejti ki hatását?

  A zöld tea kivonat sejtvédelmet biztosít, mivel segíti szervezetünket a szabadgyökök semlegesítésében. Támogatja az immunrendszert, tartalmaz káliumit, kalciumot, magnéziumot, vasat és komoly mennyiségű C vitamint is. Az antioxidáns összetevők hatására erősíti az ember természetes védekező rendszerét.

 2. Mitől egyedi az általam ajánlott zöld tea kivonat?

  A legmagasabb koncentrációjú zöldtea polifenolokat biztosítja az összes táplálék kiegészítő közül. A zöldtea eltérő tulajdonsággal rendelkezik attól függően, hogy honnan származik, milyen a vidék klímája, milyen magasan termesztik, és milyen a feldolgozás módja. A termékben felhasznált zöld tea a Zeheijang vidékén termesztett teacserjék legjobb minőségű levélbimbóiból és fiatal leveleiből készül. Kínában ez az első számú tea termesztő vidék, itt termesztik a világ egyik legjobb minőségű teáját. A szabadalommal védett gyártási folyamat maximális minőséget biztosít.

 3. Tudományosan bizonyított-e a termék hatékonysága és az miben jelentkezik?

  Számos kutatás és tanulmány igazolja a zöldtea hatékonyságát, egészségmegőrző és antioxidáns hatását. Brit kutatók szerint védi a szív működését, meggátolja a koleszterin lerakódását az érfalakra, csökkenti a szívinfarktus és a stroke veszélyét. Segít a rák megelőzésében, a zöld teában levő katechin antioxidáns hatása megelőzi a ráksejtek kialakulását. Vizsgálatok bizonyították, hogy aki rendszeresen zöld teát fogyaszt, csontjai erősebbek, elkerülheti a csontritkulást. Hatékony a testsúly csökkentésben, segít a zsírégetés felgyorsításában. Kínai kutatások szerint gátolja a vese-, epe, és a különböző hólyagkövek kialakulását. Orosz kutatások szerint a zöldtea az egyik legfontosabb gyógynövény, stressz oldó és anyagcsere normalizáló hatása van. Mongol kutatók szerint rendszeres fogyasztása véd az általános allergiák ellen, megelőzi a fogszuvasodást. Összességében jelentősen késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti az immunrendszert.

 4. Biztonságos-e ez a termék?

  Epidemiológiai vizsgálati adatok szerint napi tíz vagy több csésze zöldtea elfogyasztása esetén sem tapasztalható mellékhatás, sőt egyértelműen javítja a szervezet egészségügyi biztonságát.

 5. Mire kell vigyázni?

  A zöld tea kivonat jótékony hatását csak akkor tudja kifejteni, ha cukor és egyéb édesítőszer nélkül fogyasztjuk, ugyanis cukorral párosítva savasítja a szervezetünket, és emiatt elvesznek a benne található antioxidánsok.

Remélem meggyőztelek, mennyire hasznos lehet számodra is a fogyasztása. Jelentkezz nálam és segítek, hogyan tudod kipróbálni.

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről