vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Fogyás és méregtelenítés okosan – A zöld tea kivonat legfőbb hatásai

 

A zöld teát Kínában több ezer éve fogyasztják, tradicionális szernek minősül egészségmegőrző és revitalizáló hatása miatt. Tudományos vizsgálatok fedezték fel a zöldteában található fontos antioxidánst, a polifenolokat. Ezek egyik fajtája a katechin rendkívül hatékony a sejteket támadó szabadgyökök semlegesítésében. Múlt héten már írtam arról, hogy miért hasznos a zöld tea kivonat, de a nagy érdeklődésre tekintettel most a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is válaszolok.

A zöld tea kivonat előnyei

A zöld tea kivonat igen magas koncentrációját tartalmazza a zöld teában található katechinoknak, így ez a termék a piac egyik legerősebb antioxidáns termékkiegészítője: polifenol tartalma 97%, ebből 65% a katechin. Egy zöld tea kapszula annyi kathecint tartalmaz, mint kb. 7 csésze hagyományos zöld tea, és ugyanakkor 99.5%-ban koffein mentes.

Gyakran ismételt kérdések:

 1. Hogyan fejti ki hatását?

  A zöld tea kivonat sejtvédelmet biztosít, mivel segíti szervezetünket a szabadgyökök semlegesítésében. Támogatja az immunrendszert, tartalmaz káliumit, kalciumot, magnéziumot, vasat és komoly mennyiségű C vitamint is. Az antioxidáns összetevők hatására erősíti az ember természetes védekező rendszerét.

 2. Mitől egyedi az általam ajánlott zöld tea kivonat?

  A legmagasabb koncentrációjú zöldtea polifenolokat biztosítja az összes táplálék kiegészítő közül. A zöldtea eltérő tulajdonsággal rendelkezik attól függően, hogy honnan származik, milyen a vidék klímája, milyen magasan termesztik, és milyen a feldolgozás módja. A termékben felhasznált zöld tea a Zeheijang vidékén termesztett teacserjék legjobb minőségű levélbimbóiból és fiatal leveleiből készül. Kínában ez az első számú tea termesztő vidék, itt termesztik a világ egyik legjobb minőségű teáját. A szabadalommal védett gyártási folyamat maximális minőséget biztosít.

 3. Tudományosan bizonyított-e a termék hatékonysága és az miben jelentkezik?

  Számos kutatás és tanulmány igazolja a zöldtea hatékonyságát, egészségmegőrző és antioxidáns hatását. Brit kutatók szerint védi a szív működését, meggátolja a koleszterin lerakódását az érfalakra, csökkenti a szívinfarktus és a stroke veszélyét. Segít a rák megelőzésében, a zöld teában levő katechin antioxidáns hatása megelőzi a ráksejtek kialakulását. Vizsgálatok bizonyították, hogy aki rendszeresen zöld teát fogyaszt, csontjai erősebbek, elkerülheti a csontritkulást. Hatékony a testsúly csökkentésben, segít a zsírégetés felgyorsításában. Kínai kutatások szerint gátolja a vese-, epe, és a különböző hólyagkövek kialakulását. Orosz kutatások szerint a zöldtea az egyik legfontosabb gyógynövény, stressz oldó és anyagcsere normalizáló hatása van. Mongol kutatók szerint rendszeres fogyasztása véd az általános allergiák ellen, megelőzi a fogszuvasodást. Összességében jelentősen késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti az immunrendszert.

 4. Biztonságos-e ez a termék?

  Epidemiológiai vizsgálati adatok szerint napi tíz vagy több csésze zöldtea elfogyasztása esetén sem tapasztalható mellékhatás, sőt egyértelműen javítja a szervezet egészségügyi biztonságát.

 5. Mire kell vigyázni?

  A zöld tea kivonat jótékony hatását csak akkor tudja kifejteni, ha cukor és egyéb édesítőszer nélkül fogyasztjuk, ugyanis cukorral párosítva savasítja a szervezetünket, és emiatt elvesznek a benne található antioxidánsok.

Remélem meggyőztelek, mennyire hasznos lehet számodra is a fogyasztása. Jelentkezz nálam és segítek, hogyan tudod kipróbálni.

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről