vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Mentsd meg magad a kiégéstől! 2. rész

Ez a betegség együttes sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk mivel a szív és érrendszeri betegségek egyik okozója lehet. Rajta hát ismerjük fel a tüneteket és jöjjön a lelki fitnesz vagy edzés, amely segítségével a „hajunknál fogva” ki tudjuk rángatni magunkat ebből az állapotból.

Első és nagyon fontos döntés, hogy a munka az munka, a magán élet pedig magán élet. Meg kell találni ennek a kettőnek az egyensúlyát időben és elfoglaltságban is. Új szokásokat kell beiktatni az életünkben. Találjuk valami hobbit, ami leköt és amire rendszeresen időt szánunk.

A rendszeres mozgás hatására is stresszhormonok szabadulnak fel, tehát már meg is tettük az első lépést.

Íme néhány gondolat indító, milyen aktív pihenésre is van lehetőségünk:

  • Ápoljuk a barát kapcsolatainkat, találkozzunk, beszélgessünk.
  • Járjunk színházba, koncertekre.
  • Olvassunk lebilincselő könyveket
  • Tanuljuk meg a meditációs, relaxációs folyamatokat.
  • Utazzunk el, ha csak néhány napra is, de kapcsolódjunk ki, persze egy hosszabb utazás még jobbat tesz.

Van számodra még egy fontos tanácsom: minden napodat oszd fel több blokkra. Legyen benne család idő, munka idő, mozgás idő és Én idő is. Az adott blokkban csak az adott dologgal foglalkozz, semmi más ne terelje el a figyelmedet.

 

 

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről