vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A stressz és a fogantatás

A  mai ember életében a stressz sajnos már egy természetes állapottá vált. Őseink számára a veszélyek mindig kézzelfoghatóak voltak, a modern ember élete azonban telis-tele van megfoghatatlan, szimbolikus veszélyekkel, melyeket már nem is észlelünk. Egész életünket végigkíséri a megfelelési kényszer, az állandó alkalmazkodás és teljesítés, a hajsza, az anyagi problémák, a boldogtalan kapcsolatok, stb. Mindezek egyéntől függően „stresszelőek”, ki mennyire bírja a gyűrődést.

A stressz semmilyen élethelyzetben nem jó, de babatervezés idején váratlan komplikációkat is okozhat. Az idegeskedés és a pihenés hiánya megnehezítheti, akár ellehetetleníti a fogantatást.

Mit tehetünk ellene?

Tudnunk kell, hogy a vitaminok fogyasztása nem csodaszer. Azonban vitathatatlan tény, hogy meddőségi kezelésekben nagyon fontos, hogy ne legyen hiányállapot a szervezetben.

Amennyiben túl sok stressz éri a baba váró párokat, akkor a nők esetében a peteérés szabálytalanná válhat, a férfiaknál pedig a terméketlenséget sok esetben a sperma mennyiségének csökkenése, illetve oxidációs károsodása okozhatja, hogy nem jön a várva várt baba.

Mindenképpen javasolt ilyen esetben, – akár már a gyógyszeres kezelés kipróbálása előtt – terhességre készülődőknek is több antioxidánst, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítményeket szedni. Ez felerősíti a szervezetüket a biológiai feladatra.

Kerüljünk a felesleges stresszhelyzeteket és próbáljunk pozitívan gondolkodni! Ami kihat ránk, az a magzatra is. Sőt, a külső környezetünkre is, a pozitív változás érezhető lesz a mindennapokban is.

Úgy érzed, segítségre van szükséged? Keress bátran üzenetben, és együtt megoldjuk! Egy nagy sikertörténetben már volt részem munkám során, amit itt olvashatsz.

[Huszár Dóra]

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről