vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

A stressz és a fogantatás

A  mai ember életében a stressz sajnos már egy természetes állapottá vált. Őseink számára a veszélyek mindig kézzelfoghatóak voltak, a modern ember élete azonban telis-tele van megfoghatatlan, szimbolikus veszélyekkel, melyeket már nem is észlelünk. Egész életünket végigkíséri a megfelelési kényszer, az állandó alkalmazkodás és teljesítés, a hajsza, az anyagi problémák, a boldogtalan kapcsolatok, stb. Mindezek egyéntől függően „stresszelőek”, ki mennyire bírja a gyűrődést.

A stressz semmilyen élethelyzetben nem jó, de babatervezés idején váratlan komplikációkat is okozhat. Az idegeskedés és a pihenés hiánya megnehezítheti, akár ellehetetleníti a fogantatást.

Mit tehetünk ellene?

Tudnunk kell, hogy a vitaminok fogyasztása nem csodaszer. Azonban vitathatatlan tény, hogy meddőségi kezelésekben nagyon fontos, hogy ne legyen hiányállapot a szervezetben.

Amennyiben túl sok stressz éri a baba váró párokat, akkor a nők esetében a peteérés szabálytalanná válhat, a férfiaknál pedig a terméketlenséget sok esetben a sperma mennyiségének csökkenése, illetve oxidációs károsodása okozhatja, hogy nem jön a várva várt baba.

Mindenképpen javasolt ilyen esetben, – akár már a gyógyszeres kezelés kipróbálása előtt – terhességre készülődőknek is több antioxidánst, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítményeket szedni. Ez felerősíti a szervezetüket a biológiai feladatra.

Kerüljünk a felesleges stresszhelyzeteket és próbáljunk pozitívan gondolkodni! Ami kihat ránk, az a magzatra is. Sőt, a külső környezetünkre is, a pozitív változás érezhető lesz a mindennapokban is.

Úgy érzed, segítségre van szükséged? Keress bátran üzenetben, és együtt megoldjuk! Egy nagy sikertörténetben már volt részem munkám során, amit itt olvashatsz.

[Huszár Dóra]

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről