vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Pozitív pszichológia

Ebben a cikkben most kicsit más témát szeretnék megosztani veletek, mint amiről eddig beszéltünk. Egy neves pszichológus előadását hallottam nemrég, aki érdekes dolgokat osztott meg velünk, végül elindult a gondolat bennem a témában. Vajon mennyire befolyásolja az egészségi állapotunkat és az egész életünket az, hogy hogyan is gondolkozunk?

Az elfojtott érzelmek nagyon sokszor a daganatos megbetegedések irányába terelik az életünket. Ezért fontos az érzelmekről is beszélni néha.

Erről szól a pozitív pszichológia.

Bizonyára nem ismeretlen előttetek az a gondolat, hogy minden a fejben dől el, vagyis azon múlik a saját pszichés egészségünk, hogy bármi is történik velünk, mi azt hogyan értékeljük.

Őszintén megvallva számomra nem volt túlzottan ismerős az ÉLETTERV gondolatmenet. Az természetes volt, hogy legyenek általában valamilyen céljaim, amit meg szeretnék valósítani a hátra lévő életemben. A BAKANCSLISTA kifejezés sem ismeretlen számomra, különösen a nagysikerű hasonló című film óta.

Az életterv kifejezés nagyjából arra utal, hogy milyen értelmet is adsz életed minden napjának.

Van-e valamilyen tartalma a jövő tengelyednek, vagy általában csak a minden napi teendők teszik ki a gondolataidat és már teljesen leszoktál az álmodozásról?

Vajon veszed-e a fáradtságot, hogy leülj egy csendes vasárnap délután és végig gondold, hogy mit fogsz csinálni, mondjuk 10 év múlva? Megsúgom, ehhez kell bizonyos fajta bátorság is, hogy úgy őszintén, igazán végig gondoljuk, hogy most hol is tartunk az életünkben, és vajon hol fogunk mondjuk 10 év múlva tartani.

Természetesen, ha ugyan azokat a dolgokat cselekedjük ma is, mint tegnap, akkor ugyan azok az eredmények várhatók ma is.

Ahhoz, hogy egészséges legyen a testünk, a lelkünket is harmóniára kell hangolni. Az érzelmek és indulatok meg tudnak betegíteni bennünket, ha azok nem pozitív irányultságúak.

Miért is van szükségünk valamilyen CÉL kitűzésére?

A cél egy húzóerő, amely hajt bennünket a törekvésünk megvalósítására. Ezért javaslom, hogy vegyünk kezünkben vasárnap délután egy kis füzetet és fogalmazzuk meg, hogy mi is a mi kis életünknek az ÉRTELME? Fogalmazzuk meg, tervezzük meg a jövőnket. Feszítsük ki a célszalagot a MOST és JÖVŐ között.

Ha leírjuk a céljainkat, és rendszeresen cselekszünk is ennek elérése irányában, rájövünk, hogy milyen irányban fog elmozdulni az életünk, ha rendszeresen gazdagítjuk az élettervünket.

Ne várjuk meg, míg azért kell bakancslistát írnunk, mert már meg vannak számlálva a hónapjaink, napjaink, óráink!

Ha már ma is van megfogalmazott célom, van miért éljek és a célok elérése irányában cselekedjek is. Nagyon jó és mindenki számára hozzáférhető tréningek vannak, amik segítenek bennünket egy céltudatos életvitel kialakításában. Bátran nézzünk körül, érdeklődjünk, kérjünk referenciát és megtaláljuk a számunkra legjobb segítséget.

Amennyiben további tanácsokra, vagy konkrét segítségre van szükséged, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről