Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Mi mire való? Miért van szükség rá? Milyen eredményt várhatsz tőle?

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Lemosó

Az általános, vízbázisú lemosó a fölösleges hámsejteket, a szennyeződéseket, a sminket és a zsírt távolítja el. Nem elég, ha csak vízzel öblíted le az arcod. Legyen reggel vagy este, ha bőröd valóban tiszta, hatásosabb a többi kozmetikum is. A Nuskin termékcsalád lemosói nemcsak tökéletesen tisztítanak, hanem gyengédek is a bőrhöz, simává és puhává teszik azt. Az arcot felkészítik a többi kozmetikumra, így azokkal maximális hatás érhető el. (Még ma is sokan használnak szappant arctisztításhoz, ami azért nem ajánlott, mert nagyon kiszáríthatja a bőrt. Az arctejek nagy előnye, hogy nem szárítják ki a bőrt)

Tonik

Egy jó tonik nyugtatja és selymessé teszi az arcbőrt, miközben eltávolítja a napi smink legutolsó maradványait, illetve a lemosó maradványait is. Közvetlenül a tisztítás után a tonikok bőrregeneráló hatóanyagaikkal hidratálják és egészségessé teszik a bőrfelszínt. Segítenek a kipirosodás és a szárazság csökkentésében is. Egy tonikkal bőröd puhább és egyenletesebb lesz, a pirosság jelei láthatóan csökkennek.

Hámlasztó

Egy jó hámlasztó eltávolítja az elhalt hámsejteket, segíti a bőr megújulásának folyamatát. Nemcsak a bőr külső rétegét hámlasztja a bőr külső és a pórusok mélyébe is behatol.. A napkárosodás eredményeképpen a bőr elszarusodik, megvastagszik. Az aknék és a zsíros bőrtípus csak tovább rontanak a helyzeten. A rendszeres hámlasztás eltávolítja az elhalt hámsejteket, amik máskülönben könnyen eltömíthetik a pórusokat, egyenetlen bőrfelszínt, fakóságot okozhatnak, és a ráncok mélyüléséhez vezethetnek. Ha este használod a hámlasztót, arcbőröd másnap reggelre láthatóan ragyogóbb, simább és üdébb lesz! A hámlasztás a pattanások elleni harcban is segít és halványítsd a ráncaidat is! A hámlasztók további előnye, hogy serkenti a kollagéntermelést, ráadásul egyenletesebb bőrfelszínt eredményez.

Szívesen összeállítok számodra egy személyre szabott és minden szempontból biztonságos és hatékony bőrápolási termékcsaládot, ha megkeresel elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Share on facebook

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről