vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Néhány gondolat az alapvető bőrápolási rutinról

Mi mire való? Miért van szükség rá? Milyen eredményt várhatsz tőle?

Arcbőrünk egészséges működéséhez és szépségéhez elengedhetetlenül fontos a bőr tisztítása de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Kizárólag kőolaj származék mentes termékeket szabad használni a bőrünkre, mivel többet árthatunk hosszabb távon, mint használunk, ha az alapszabályt nem tartjuk be.

Lemosó

Az általános, vízbázisú lemosó a fölösleges hámsejteket, a szennyeződéseket, a sminket és a zsírt távolítja el. Nem elég, ha csak vízzel öblíted le az arcod. Legyen reggel vagy este, ha bőröd valóban tiszta, hatásosabb a többi kozmetikum is. A Nuskin termékcsalád lemosói nemcsak tökéletesen tisztítanak, hanem gyengédek is a bőrhöz, simává és puhává teszik azt. Az arcot felkészítik a többi kozmetikumra, így azokkal maximális hatás érhető el. (Még ma is sokan használnak szappant arctisztításhoz, ami azért nem ajánlott, mert nagyon kiszáríthatja a bőrt. Az arctejek nagy előnye, hogy nem szárítják ki a bőrt)

Tonik

Egy jó tonik nyugtatja és selymessé teszi az arcbőrt, miközben eltávolítja a napi smink legutolsó maradványait, illetve a lemosó maradványait is. Közvetlenül a tisztítás után a tonikok bőrregeneráló hatóanyagaikkal hidratálják és egészségessé teszik a bőrfelszínt. Segítenek a kipirosodás és a szárazság csökkentésében is. Egy tonikkal bőröd puhább és egyenletesebb lesz, a pirosság jelei láthatóan csökkennek.

Hámlasztó

Egy jó hámlasztó eltávolítja az elhalt hámsejteket, segíti a bőr megújulásának folyamatát. Nemcsak a bőr külső rétegét hámlasztja a bőr külső és a pórusok mélyébe is behatol.. A napkárosodás eredményeképpen a bőr elszarusodik, megvastagszik. Az aknék és a zsíros bőrtípus csak tovább rontanak a helyzeten. A rendszeres hámlasztás eltávolítja az elhalt hámsejteket, amik máskülönben könnyen eltömíthetik a pórusokat, egyenetlen bőrfelszínt, fakóságot okozhatnak, és a ráncok mélyüléséhez vezethetnek. Ha este használod a hámlasztót, arcbőröd másnap reggelre láthatóan ragyogóbb, simább és üdébb lesz! A hámlasztás a pattanások elleni harcban is segít és halványítsd a ráncaidat is! A hámlasztók további előnye, hogy serkenti a kollagéntermelést, ráadásul egyenletesebb bőrfelszínt eredményez.

Szívesen összeállítok számodra egy személyre szabott és minden szempontból biztonságos és hatékony bőrápolási termékcsaládot, ha megkeresel elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

4+1 ok, amiért a folyékony rúzs jobb a hagyományosnál

Soha nem voltam igazán rúzsos típus, mert utáltam újra és újra felkenni, azt pedig végképp ki nem állhattam, amikor nyomott hagyott a poharakon. Viszont mióta kipróbáltam a már hazánkban is kapható, szuper liquid lipsticket, azaz folyékony rúzst, teljesen megváltozott a róluk alkotott képem. Rendeltem is magamnak egy visszafogottabb árnyalatot, amit azóta már a mindennapokban is előszeretettel viselek.

Tovább olvasom »

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről