vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Így lehetnek neked is egészséges fogaid:

A fogak, a mosoly nagyon sokat elmond egy emberről. Ne add meg az esélyt arra, hogy lekezeljenek, lenézzenek, beskatulyázzanak! Told ki a fogaid romlását (sajnos azért általában elkerülhetetlen a probléma), hogy minél később kelljen velük foglalkozni.

Mi ennek a záloga?

A rendszeres fogápolás.

Vagyis inkább rendszeres HELYES fogápolás.

Néhány alapszabály:

  • naponta minimum kétszer mossunk fogat: reggel és este, lefekvés előtt (vannak, akik minden étkezés után megteszik ezt, de túlzásokban sem szabad esni, mert az káros a fogzománcra)
  • jól mossunk fogat, megfelelő technikával, mert ha ez nincs így, az egész nem ér sokat
  • válasszunk jó minőségű fogkefét vagy pedig elektromos fogkefét
  • tisztítsuk meg a fogközöket is (ehhez fogköz-tisztítót, fogselymet használhatunk), hiszen az ételmaradék és a lepedék ott támadja meg a fogakat leginkább
  • tisztítsuk a nyelvünket is, hiszen azokon is ott lakoznak a baktériumok
  • ne cserélgessük gyakran a fogkrémet, érdemes ugyanazt használni, lehetőleg természetes anyagokkal teli változatot (a fluoridtartalom meghatározó, ez az az anyag, amely beépül a fogzománcba, ellenállóbbá teszi azt)
  • a fogkefét vagy a fejet nagyjából 3 havonta cseréljük, mert azokon is megtelepednek a baktériumok
  • használjunk a fogmosás után arra megfelelő szájvizet – foglalkozzunk az ínyünkkel is: akár puhább kefével kezeljük, masszírozzuk, mert a fogínysorvadás felgyorsítja a fogak romlását (ne feledkezzünk meg a napi C-vitamin adagról sem, amely az ínyek egészségét segíti elő)
  • szabaduljunk meg a fogkőtől, ha kialakul, mert ez ínyvérzéshez vezethet
  • a szájzuhany használata is egy jó lépés, ehhez azonban egészséges fogínyre van szükség, hogy ne mélyítsük el a problémát.

Mosoly, boldogság

Ha az embernek fáj a foga, joggal mondhatja azt, ennél rosszabb és kellemetlenebb fájdalom nem nagyon létezik. Tényleg macerás és nyomasztó az egész, már csak ezért is érdemes megelőzni a bajt, és hát azért is, mert fogorvoshoz járni nem egy leányálom.

A fogfehérítéssel megtoldott helyes és rendszeres fogápolás magabiztossá tesz bennünket. Tartást adnak a szép fogak, és ezt a magánéletben, a munkánkban és szabadidőnkben is kihasználhatjuk.

S mindennek az igyekezet nem vezethet máshová, csak a mosolyhoz és elégedettséghez.

S hogy konkrétan melyik terméket ajánlom fogaid ápolására? Van egy ötletem, nem tagadom. Ha szeretnéd megtudni, mi az, keress az elérhetőségeimen!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről