vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes alapozót?

(Nos, első sorban nem így kell kiválasztani! – de erre lentebb még kitérek)

A megfelelő alapozó eltalálása olykor még a profiknak is feladja a leckét. Az már haladás, ha tudjuk, melyik márkában bízhatunk és ráadásul passzul is a bőrünkhöz – de a szín kiválasztása az igazi kemény dió! Bármennyire is igyekszünk, néha megesik, hogy az arcunk és nyakunk olyan, mintha nem is tartozna össze. Van-e rá valami trükk? Vagy igazából akin tökéletes az alapozó, az előtte ezret végigpróbált? Nos, bevallom, én sem vagyok szakértő, de utánajártam nektek!

Az új Bioadaptive alapozó bevezetésekor többen kérdeztétek, hogy hogyan állapítsátok meg, milyen színre van szükségetek belőle. Sajnos nem tudtam igazán bölcset mondani, ráadásul profilkép alapján még ajánlani sem merek senkinek, hiszen egy fotón nem ugyanolyan színű az arcbőr, mint a valóságban. Sőt, még a valóságban sem mindig ugyanolyan! Aki próbált már drogériában alapozót venni, az tudja, hogy az ottani megvilágításban például teljesen máshogy mutat a bőrünkön, mint természetes fényben. De ugyanez igaz az otthoni lámpafényre, amiben néha sminkelünk. Szóval, nehéz dolgunk van, de nem veszett az ügy. Íme egy kis segédlet:

Ismerd a bőrszíned!

A bőrszínünknél, akár csak a szemszínnél, széles spektrumban kell gondolkodnunk. Nem csak világos vagy sötét bőr létezik, hanem szinte megszámlálhatatlan féle árnyalat egy széles slálán. Nem válaszhtatunk megfelelő krémet, ha nem ismerjük a saját bőrünket. Nagyjából azért már egy egyszerű tükör is sokat segít, de van még egy szuper módszer, ami segítséget nyjt – mégpedig az altónusunk, vagyis bőrtónusunk ismerete.

Hideg vagy meleg tónus?

A bőrünk tónusa attól függ, hogy milyen a bőrünk „a bőrünk alatt”. Nos, jogos kérdés, hogy honnan tudhatnánk, ha nem látjuk? De azért valamnnyi mégis látható belőle, a sminkesek is szupergyorsan eltalálják. Ráadásul ennek ismerete elengedhetetlen a megfelelő alapozóhoz. Emlegettem korábban trükköket – nos, itt vannak!

  1. Véna-teszt: Nézd meg az ereidet a csuklódon! Attól függően, hogy kékek, zöldek, lilák, szürkék, meg tudod mondani a saját altónusodat. A meleg színek, mint a zöld vagy lila melegre utalnak, ha kék vagy szürkés, vagy kékbe hajló lila, akkor pedig hideg tónusú vagy.
  2. Nap-teszt: Ez igazából nem is rendes teszt, csupán annyit kell tudnod, mennyire barnulsz könnyen. Ha inkább leégsz a napon, vagy egyáltalán nem fog meg, akkor hideg tónusú vagy. Ellenkező esetben, ha szép barna szoktál lenni a nyáron, az meleg bőrtónust jelent.

Válassz évszak szerint!

Nem szabad elfelejteni, hogy a bőrünk külső hatásoktól függően változik. Az egyik fő ilyen természetesen a napfény, barnulunk és fakulunk az év adott szakaszaiban. Az alapozónk választását érdemes ehhez igazítani, hiszen a nyári színünkhöz illeszkedő krém érdekes hatást kelthet decemberben felkenve.

Menj ki a fényre!

Ahogyan már említettem is, a természetes fényhez semmi nem hasonlítható, ha sminket kell vásárolni. Teljesen máshogy mutatunk napfényben, mint lámpafényben. Éppen ezért mindig természetes környezetben kell teszteni az alapozót! Ha esetleg boltban vagy, akkor se szégyellj kimenni a napfényre miután kentél magadra egy picit. Maximum a biztonsági őr fog furán nézni, de hidd el, megéri ezt az áldozatot!

Ne a csuklódon próbáld!

És végül a kulcsszabály: soha ne a csukódon próbáld ki a krémet! Persze ne is az ujjaidon, vagy a bokádon, vagy bárhol. Kend egyenesen az arcodra! Elvégre ott fogod használni, nem? Egy kézkrémet sem az arcodon tesztelsz. Sokkal tömeg-kompatibilisebb és szofisztikáltabb, ha nem a fejünkre kenjük, ez igaz, de így szinte lehetetlen eltalálni a megfelelő árnyalatot, hiszen teljesen más az arcbőrünk és a csuklónk színe.

Nem megy? Nem gond!

Semmi gond nincs, ha nem sikerül. Kérd nyugodtan szakértő segítségét, hiszen a sminkesek ezt sokáig tanulják, hogy tökéletesen menjen nekik. Ne várd el magadtól, hogy elsőre eltaláld, mindenki mögött van már pár kidobott vagy elajándékozott tubus, ami nem lett az igazi.

Nuskin Bioadaptive BB+ Alapozó krém

Nuskin Bioadaptive BB+ Skin Loving Alapozó krém 17 árnyalatban elérhető, így bőven van miből válogatni! A kis útmutató után pedig már biztosan gyerekjáték lesz kitalálni, melyik is a te színed. De még a színválasztás előtt, mit is kell tudni erről a csodáról?

Már a nevéből is kiderül, hogy egy bőrbarát alapozóról van szó. A Bioadaptive szócska azt takarja, hogy az alapozó adaptálódik a környezethez, ezzel védve a bőrt a folyamatosan változó küldő hatásoktól.
A hétköznapi lágy hatásról egészen az extrém sminkig mindenhez alkalmas, és egész napos viseletre is kényelmes. Rajtad lehet akár 12-14 órán át, nem fogja szárítani a bőrödet, hiszen nem egyszerű alapozóról, hanem BB krémről beszélünk (Beauty Balm), sok-sok hidratáló összetevővel. Csak a néhány legfontosabb, amiért ez a szezon legkiemelkedőbb teméke:

  • természetes, könnyed érzetet biztosít
  • akár 12 órán át hidratál
  • véd a környezeti hatásoktól
  • a theobroma kakaómag-kivonat megvédi az arcbőrt a kék-fénytől és egyéb káros anyagoktól
  • hialuronsavval és rózsakivonattal hidratál
  • csökkenti a ráncok láthatóságát
  • 17 féle árnyalatban elérhető
  • az alapozó tubusa 100%-ban felelős forrásból származó bioműanyagból készül

Ha kiválasztottad a megfelelő színt, keress üzenetben! Nem sikerül? Nem gond, megkeressük együtt!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről