vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Egy neves intézet bevizsgálta a hétköznapi kozmetikumok alapanyagait… Megdöbbentő eredményre jutottak!

Az talán már nem ismeretlen előttetek, hogy a bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szervünk. Nagyon oda kell hát figyelnünk, hogy hogyan is bánunk vele.

Közel haminc éve az amerikai OSHA (Occupational Safety & Health Administration) egészségbiztonsági szempontból bevizsgálta a kozmetikumokban található 2983 leggyakrabban előforduló hatóanyagot, és megállapította, hogy közülük

  • 884 súlyosan mérgező,
  • 218 meddőséghez vezethet,
  • 314 biológiai elváltozásokat okozhat,
  • 146 daganatokat okozhat, és
  • 376 bőr és szemirritációkat okozhat.

Igen, jól olvasod, ez egy 30 éves kutatás…a megdöbbentő viszont az, hogy ezen alapanyagok 85%-át a mai napig használja a szépségipar! Számtalan kozmetikai terméket, tusfürdőt, sampont használunk naponta jóhiszeműen, folyamatosan mérgezve magunkat.

A fenti problémát tovább fokozza, hogy a bevizsgáltakon kívül még számtalan olyan szintetikus szer van, ami nem is létezett 30 éve, így azok hatása nem is szerepel a vizsgálatban. Egyetlen lehetőségünk, ha megpróbálunk tudatosan élni. Kicsit utána kell nézni, mikor elkezdünk használni egy kozmetikumot, vagy sampont váltunk, hogy milyen összetevőket tartalmaz. Felelősek vagyunk magunkért, az életünkért és egyáltalán nem mindegy, hogy egészségesen, vagy betegségek által kínozva kell élnünk az életünket.

Ha mi nem figyelünk oda saját magunkra, azt nem várhatjuk, hogy más majd oda figyel ránk. Mi egy fogyasztói társadalomban élünk, ahol szinte minden a pénzről és a még nagyobb profitról szól!

Ha segítséget szeretnél kérni a témában, keress engem bátran!

Kapcsolódó cikkek

Plank – Egy egyszerű, de annál hatásosabb edzésmódszer

Örökzöld, de mégis egyre népszerűbb edzésmódszer, mind a férfiak és lassan a nők körében is. Népszerűsége nem véletlen, egyszerű, de nagyszerű! Saját testsúlyos mozgásfajták közé tartozik, szinte bárhol elvégezhető és megszámlálhatatlan jó hatása van az emberi szervezetre, és mindezt elég rövid idő alatt kifejti, szóval, ha úgy gondolod, idő szűkében telnek napjaid és nincs alkalmad edzeni, ezt még akkor is beillesztheted napi rutinodba.

Tovább olvasom »
Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről