vitalproject.eu

Egy blog az egészségről és a szépségről.

Mindenkinek.

Bombabiztos hajápolási tippek

Megnyerő külsőnk egyik legfontosabb feltétele a rendezett és egészséges haj. Megéri figyelmet fordítani rá, hisz az egyik első tényező, amit mások megnéznek rajtunk. Az egészséges haj titka nem is egy atomfizika, apró odafigyeléssel bárki hajápolás-mester lehet! pár éve írtam már a témában, de annyira sikeres volt, hogy úgy döntöttem, megérdemel még egy cikket, hétköznapi példákkal.

Közepes fokozat

Szárításnál kerüld a legmagasabb fokozatot a hőmérsékletszabályozón. A túl forró levegő könnyen károsíthatja a hajvégeidet, különösen, ha utána még más forró eszközt is használsz, például a hajvasalót.

Tisztes távolság

Soha ne tartsd túl közel a hajszárítót a hajadhoz. Az ideális távolság 15-20 cm. Ne tartsd a fejedre merőlegesen a hajszárítót, inkább felülről fújd a levegőt a hajszálaidra, így elkerülheted azt, hogy szanaszét álljon az összes szál.

Hosszú fürtök

Hiába növeszted épp a hajad, a hosszú tincseik is igénylik a frissítő vágást. 6-8 hetente nem árt felkeresni a fodrászt ez ügyben, a hajvégekre pedig használj rendszeresen kondicionálót, hogy ne száradjanak ki.

Természetes göndörség

A göndör hajat száraz samponnal nagyon jól fel lehet frissíteni. Fújj belőle a tincseidre, majd fésüld át az ujjaiddal, mintha lófarokba akarnád kötni. Az eredmény friss és dús frizura lesz.

Számolj le a rossz szokásokkal!

Stressz, dohányzás és a helytelen táplálkozás eredménye a fénytelen és töredezésre hajlamos haj.

Állati bánásmód

Használj természetes sörtékből készült fésűt, ez sokkal puhább és rugalmasabb, így kevesebb kárt okoz a hajszálaknak.

Előzd meg a sérüléseket!

A haj vizesen a legvédtelenebb: ne fésüld túl erősen, és kerüld az erőteljes dörzsölést is a törölközővel.

Viszlát, szénakazal!

A balzsamozás után hideg vízzel öblítsd  le a hajad. Ez segít lezárni a hajvégeket, így több nedvesség marad a hajban. Ettől simábbá lesz, így megelőzhető a „frizzy” hatás.

Egyenes beszéd

Ha hajvasalót használunk, sose feledkezzünk meg a hővédő permet használatáról! Ez megóvja hajszálakat a túl magas hőmérséklet káros hatásaitól.

Dúsítás indul!

Ha szeretnéd gyorsan dúsítani frizurádat, fújj dúsító permetet a hajtövekre, dobd előre a hajad, majd fújj rá egy kis levegőt hajszárítóval. Dobd hátra a hajad, és rendezgesd el a kósza tincseket.

Fogadd meg Te is hajápolási tanácsaimat, és nem kell többé a töredezett, szálkás, fénytelen haj miatt aggódnod.

Remélem mindenkinek tudtam valami újat mondani, ha további kérdésed van a témában, keress bátran elérhetőségeim egyikén, vagy messenger üzenetben!

Kapcsolódó cikkek

Értesülj az újdonságokról!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Kapj értesítést az új cikkeimről